ABÜ’de ELT Semineri Düzenlendi

05.03.2019 - 19:18, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1995+ kez okundu.
 

ABÜ’de ELT Semineri Düzenlendi

Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İngilizce öğretiminin daha etkin bir şekilde nasıl yapılabileceğinin konuşulup tartışıldığı ‘Enhancing Learning Through Effective Teaching’ başlıklı her yıl yapılan konferansın dördüncüsü gerçekleştirildi.  Çevre üniversiteler ve kolejlerden birçok öğretmenin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferansta her biri alanlarında uzman olan üç konuşmacı izleyicilerle buluştu. İlk olarak Kuzey Amerika, Asya ve Türkiye’de uzun yıllardır öğretmen eğitimi üzerine çalışmalar yapmış ve şu anda da Oxford Üniversitesi Yayınevi’nde mesleki gelişim koordinatörlüğü yapan Christopher Sheen farklılaştırılmış öğretim ve öğrenen özerkliği (learner autonomy) konusunda izleyicilere hitap etti. Christopher Sheen’den sonra sahneye konuşmasını yapmak için uluslararası çapta eğitimde teknoloji kullanımı üzerine çalışmaları olan ve İngilizce öğretimi alanında ödüllü kitaplar yazmış Nik Peachey çıktı. Nik Peachey konuşmasında İngilizce öğretiminde etkin teknoloji kullanımından ve sınıf içinde öğretimi destekleyici pratik web sitelerinden bahsetti. Son olarak öğretmen eğitimi ve danışmanlığı alanında tecrübesi olan JT Rehill konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilerin özgüvenlerini yükseltmenin önemini ve öğretmenlerin bu konuda nasıl bir tutum izleyebileceklerinden bahsetti. Konferans sonunda büyük beğeniyle dinlenen üç konuşmacıya Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Kaplan teşekkür edip, plaket ve çiçek takdim etti.

Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İngilizce öğretiminin daha etkin bir şekilde nasıl yapılabileceğinin konuşulup tartışıldığı ‘Enhancing Learning Through Effective Teaching’ başlıklı her yıl yapılan konferansın dördüncüsü gerçekleştirildi.

 Çevre üniversiteler ve kolejlerden birçok öğretmenin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferansta her biri alanlarında uzman olan üç konuşmacı izleyicilerle buluştu. İlk olarak Kuzey Amerika, Asya ve Türkiye’de uzun yıllardır öğretmen eğitimi üzerine çalışmalar yapmış ve şu anda da Oxford Üniversitesi Yayınevi’nde mesleki gelişim koordinatörlüğü yapan Christopher Sheen farklılaştırılmış öğretim ve öğrenen özerkliği (learner autonomy) konusunda izleyicilere hitap etti.

Christopher Sheen’den sonra sahneye konuşmasını yapmak için uluslararası çapta eğitimde teknoloji kullanımı üzerine çalışmaları olan ve İngilizce öğretimi alanında ödüllü kitaplar yazmış Nik Peachey çıktı. Nik Peachey konuşmasında İngilizce öğretiminde etkin teknoloji kullanımından ve sınıf içinde öğretimi destekleyici pratik web sitelerinden bahsetti. Son olarak öğretmen eğitimi ve danışmanlığı alanında tecrübesi olan JT Rehill konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilerin özgüvenlerini yükseltmenin önemini ve öğretmenlerin bu konuda nasıl bir tutum izleyebileceklerinden bahsetti. Konferans sonunda büyük beğeniyle dinlenen üç konuşmacıya Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Kaplan teşekkür edip, plaket ve çiçek takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.