Büyükşehir’de Çanakkale Zaferi Türkülerle Anıldı

Belediyeler 19.03.2019 - 15:04, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1602+ kez okundu.
 

Büyükşehir’de Çanakkale Zaferi Türkülerle Anıldı

Çanakkale türküleri belediye personelini duygulandırdı “Toprak bağırıyor”
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nde ‘Çanakkale Konseri’ düzenlendi. Belediye personeline yönelik düzenlenen konserde sahne alan ‘Bereginya Korosu’ seslendirdiği türkülerle dinleyenleri duygulandırdı. İki hafta önce Çanakkale’ye gittiğini belirten Koro Şefi Olesya Mercan, ‘Çanakkale’de toprağa basınca adeta bağırdığını hissediyorsunuz’ diyerek duygularını dile getirdi.   Büyük bir gurur ve heyecanla idrak edilen Çanakkale Zaferi’nin 104'üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale destanının kahramanlarını anma amacıyla ‘Çanakkale Zaferi Konseri’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda belediye personeline yönelik düzenlenen konserde Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği üyelerinden oluşan Bereginya Korosu sahne aldı. Çanakkale türküleri duygulandırdı Dernek Başkanı Şef Olesya Mercan yönetiminde verilen konsere, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu, Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Kültür ve  Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Alperen Erkazancı ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Antalya'da yaşayan Ukraynalılardan oluşan Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nin korosunun seslendirdiği ilahiler ve Çanakkale Ezgileri belediye personeli tarafından yoğun alkış aldı. Şef Olesya Mercan’ın yönetiminde 'Çanakkale Türküsü',  'Tuna Nehri', 'Hey 15'li', Yaşlı gittim şen geldim’ ve Ukrayna halk türkülerini seslendiren Bereginya Korosu' büyükşehir personelini duygulandırdı. Beşiktaş, ‘Ruhları şad olsun’ Konser sonunda Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten ve Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Şef Olesya Mercan’a çiçek ve kahve fincanı hediye etti. Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Çanakkale Zaferi’nin türkün tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bizim adımıza 104 sene önce Çanakkale geçilmez diye yazdılar. Bugün bizim çok onurlu bir günümüz. Çanakkale bizler nefes alalım diye bile bile yatanların yeridir. Çanakkale bizler özgürce yaşayalım diye canlarını seve seve verenlerin yattığı yerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını sevgi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi. Mercan, ‘Toprak bağırıyordu’ Şef Olesya Mercan da Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Ukrayna Kültür Sanat Derneği üyeleri olarak kendilerini iki hafta önce Çanakkale’ye gönderdiğini ve Başkan Türel’in sayesinde Çanakkale’yi gezme imkanı bulduklarını belirterek, “Bize Çanakkale’yi görmemizi sağlaya Başkan Türel’e teşekkür ediyorum. Şu an oradaki duyguları kalbimden hissediyorum. Ukrayna insanı savaşı ve yarattıklarını çok iyi biliyor. Çanakkale’de toprağa basınca adeta bağırdığını hissediyorsunu
Çanakkale türküleri belediye personelini duygulandırdı “Toprak bağırıyor”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nde ‘Çanakkale Konseri’ düzenlendi. Belediye personeline yönelik düzenlenen konserde sahne alan ‘Bereginya Korosu’ seslendirdiği türkülerle dinleyenleri duygulandırdı. İki hafta önce Çanakkale’ye gittiğini belirten Koro Şefi Olesya Mercan, ‘Çanakkale’de toprağa basınca adeta bağırdığını hissediyorsunuz’ diyerek duygularını dile getirdi.

 

Büyük bir gurur ve heyecanla idrak edilen Çanakkale Zaferi’nin 104'üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale destanının kahramanlarını anma amacıyla ‘Çanakkale Zaferi Konseri’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda belediye personeline yönelik düzenlenen konserde Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği üyelerinden oluşan Bereginya Korosu sahne aldı.

Çanakkale türküleri duygulandırdı

Dernek Başkanı Şef Olesya Mercan yönetiminde verilen konsere, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu, Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Kültür ve  Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Alperen Erkazancı ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Antalya'da yaşayan Ukraynalılardan oluşan Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nin korosunun seslendirdiği ilahiler ve Çanakkale Ezgileri belediye personeli tarafından yoğun alkış aldı. Şef Olesya Mercan’ın yönetiminde 'Çanakkale Türküsü',  'Tuna Nehri', 'Hey 15'li', Yaşlı gittim şen geldim’ ve Ukrayna halk türkülerini seslendiren Bereginya Korosu' büyükşehir personelini duygulandırdı.

Beşiktaş, ‘Ruhları şad olsun’

Konser sonunda Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten ve Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Şef Olesya Mercan’a çiçek ve kahve fincanı hediye etti. Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Çanakkale Zaferi’nin türkün tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bizim adımıza 104 sene önce Çanakkale geçilmez diye yazdılar. Bugün bizim çok onurlu bir günümüz. Çanakkale bizler nefes alalım diye bile bile yatanların yeridir. Çanakkale bizler özgürce yaşayalım diye canlarını seve seve verenlerin yattığı yerdir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını sevgi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Mercan, ‘Toprak bağırıyordu’

Şef Olesya Mercan da Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Ukrayna Kültür Sanat Derneği üyeleri olarak kendilerini iki hafta önce Çanakkale’ye gönderdiğini ve Başkan Türel’in sayesinde Çanakkale’yi gezme imkanı bulduklarını belirterek, “Bize Çanakkale’yi görmemizi sağlaya Başkan Türel’e teşekkür ediyorum. Şu an oradaki duyguları kalbimden hissediyorum. Ukrayna insanı savaşı ve yarattıklarını çok iyi biliyor. Çanakkale’de toprağa basınca adeta bağırdığını hissediyorsunu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.