Canlı Haklarına Saygı Duymalıyız

Politika 24.01.2019 - 20:59, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2106+ kez okundu.
 

Canlı Haklarına Saygı Duymalıyız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen’i ziyaret eden Antalya Can Dost Derneği Başkanı Arife Yanık ve Üyeleri, sokak hayvanları için daha yaşanabilir bir ortam oluşturmak için talep ve sorunlarını Esen’e ilettiler.
Hayvan barınaklarının kötü koşullarına değinen Esen, barınakların hayvan hapishanelerine dönüştürülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Sokak hayvanları için doğala yakın bir yaşam alanı oluşturulmasının şart olduğunu ifade eden Esen, “Sokak hayvanları yüz yıl önceki yöntemlerle yakalanıyor. Bu eziyet canlı haklarını ihlal etmektir demektir. Daha modern ve hayvanlara zarar vermeyecek yöntemlerle yakalamalıyız. Bu şekilde hayvanların her türlü tedavi ve bakımı yapılabilir. Öte yandan hayvan barınaklarının koşulları modernize edilmeli. Barınaklar, hayvan hapishanelerine dönüşmemeli” dedi. “DOĞALA YAKIN ALANLAR OLUŞTURMALIYIZ” Her şeyden önce canlı haklarına saygı duyulması gerektiğini söyleyen Esen, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; hayvan veya insan hakları diye ayırmak istemiyorum. Bizim, canlı haklarını koruyup saygı duymamız gerekiyor. Bu ayrıntıyı göz önüne aldığımız zaman hayvanlar için daha yaşanabilir ortamlar oluşturabiliriz. Bunu yaparken hem hayvan severlerin hem de kentli insanların görüşlerini almalıyız. Ve hayvanlar için oluşturacağımız alan doğala yakın olmalı. Hayvanlar, bir tas su veya çöpün kenarına bırakılan bir parça yemeğe muhtaç edilmemeli. Konyaaltı’ında bu konuyla ilgili örnek teşkil edecek çalışmalarımız olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. “MUHTARLARIMIZIN FİKİRLERİNİ ÖNEMİYORUZ” Seçim çalışmalarına mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek devam eden Esen, belediye başkanlığı döneminde mahalle muhtarlarının görüş ve önerilerini dikkate alarak çalışmalar yapacağını vurguladı. Aşağı Karaman mahalle muhtarı Mesut Pöze’yi ziyaret eden Esen, “Muhtarlarımızın fikirlerini her zaman önemsiyoruz” dedi.  Esen, ziyaretlerin ardından mahallede bulunan taziye evine uğrayarak başsağlığı diledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen’i ziyaret eden Antalya Can Dost Derneği Başkanı Arife Yanık ve Üyeleri, sokak hayvanları için daha yaşanabilir bir ortam oluşturmak için talep ve sorunlarını Esen’e ilettiler.

Hayvan barınaklarının kötü koşullarına değinen Esen, barınakların hayvan hapishanelerine dönüştürülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Sokak hayvanları için doğala yakın bir yaşam alanı oluşturulmasının şart olduğunu ifade eden Esen, “Sokak hayvanları yüz yıl önceki yöntemlerle yakalanıyor. Bu eziyet canlı haklarını ihlal etmektir demektir. Daha modern ve hayvanlara zarar vermeyecek yöntemlerle yakalamalıyız. Bu şekilde hayvanların her türlü tedavi ve bakımı yapılabilir. Öte yandan hayvan barınaklarının koşulları modernize edilmeli. Barınaklar, hayvan hapishanelerine dönüşmemeli” dedi.

“DOĞALA YAKIN ALANLAR OLUŞTURMALIYIZ”

Her şeyden önce canlı haklarına saygı duyulması gerektiğini söyleyen Esen, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; hayvan veya insan hakları diye ayırmak istemiyorum. Bizim, canlı haklarını koruyup saygı duymamız gerekiyor. Bu ayrıntıyı göz önüne aldığımız zaman hayvanlar için daha yaşanabilir ortamlar oluşturabiliriz. Bunu yaparken hem hayvan severlerin hem de kentli insanların görüşlerini almalıyız. Ve hayvanlar için oluşturacağımız alan doğala yakın olmalı. Hayvanlar, bir tas su veya çöpün kenarına bırakılan bir parça yemeğe muhtaç edilmemeli. Konyaaltı’ında bu konuyla ilgili örnek teşkil edecek çalışmalarımız olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“MUHTARLARIMIZIN FİKİRLERİNİ ÖNEMİYORUZ”

Seçim çalışmalarına mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek devam eden Esen, belediye başkanlığı döneminde mahalle muhtarlarının görüş ve önerilerini dikkate alarak çalışmalar yapacağını vurguladı. Aşağı Karaman mahalle muhtarı Mesut Pöze’yi ziyaret eden Esen, “Muhtarlarımızın fikirlerini her zaman önemsiyoruz” dedi.  Esen, ziyaretlerin ardından mahallede bulunan taziye evine uğrayarak başsağlığı diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.