CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek Soru Önergesi İle Manavgat Sorgun’da Yaşanan Ağaç Katliamını Sordu

Politika 03.01.2019 - 21:09, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1717+ kez okundu.
 

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek Soru Önergesi İle Manavgat Sorgun’da Yaşanan Ağaç Katliamını Sordu

CHP’li Zeybek Manavgat Sorgun’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir firmaya tahsis edilen alanda yapılan inşaat faaliyetlerini ve ağaç katliamını gündeme getirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in tüm uyarıları ve Manavgat Belediyesi’nin proje alanında ağaç katliamı olduğunu belirten resmi yazılarına rağmen Orman İşletmeleri Müdürlüğü’nün “ağaçların kesilmesinde bir sakınca yok” cevabı vermesini hatırlatan Zeybek, “ Manavgat’ın ormanları ve doğasının talanında bakanlıkların kayıtsızlığı gözler önüne serilmektedir. AKP iktidarı sistematik bir şekilde Antalya ve Manavgat’ın doğasının talan edilmesine müsaade etmektedir.” dedi. Talan’ın Boyutları Nedir? Soru Önergesinde “Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Sorgun’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaç alan özel firmalara tahsis edilmiştir? Manavgat Sorgun’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir firmaya tahsis edilen alanda kesilen ağaç sayısı nedir? Firma yetkililerinin kesilen ağaçların üç katı kadarının dikimini yaptıkları alan neresidir ve ağaçların dikimi hangi kurum tarafından yapılmıştır? Kesilen ağaçların yerine dikildiği iddia edilen ve bakımı üstlenildiği belirtilen ağaçlar için firma bir ödeme yapmış mıdır, yapıldı ise bu ödeme ne kadardır? Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaç alan özel firmalara tahsis edilmiştir? Bu tahsis edilen alanların kullanım amaçları nedir?  Hangi firmalara hangi alanlar tahsis edilmiştir?” sorularına yer veren Zeybek, Manavgat ve Antalya’da talanın boyutlarının ne kadar olduğunun açığa çıkması gerektiğini vurguladı. Manavgat Sorgun’da yaşanan ve doğa katliamına yol açan, tahsis olayı ve inşaatın çevreye etkilerinin araştırılması için sivil toplum kuruluşları, meslek odalarından neden görüş alınmadığı da önergede soruldu. CHP’li Zeybek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel firmalara tahsis edilen alanlarda yaşanan ağaç katliamlarına dair ellerindeki verileri kamuoyu ile paylaşması gerektiğini de vurguladı.

CHP’li Zeybek Manavgat Sorgun’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir firmaya tahsis edilen alanda yapılan inşaat faaliyetlerini ve ağaç katliamını gündeme getirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in tüm uyarıları ve Manavgat Belediyesi’nin proje alanında ağaç katliamı olduğunu belirten resmi yazılarına rağmen Orman İşletmeleri Müdürlüğü’nün “ağaçların kesilmesinde bir sakınca yok” cevabı vermesini hatırlatan Zeybek, “ Manavgat’ın ormanları ve doğasının talanında bakanlıkların kayıtsızlığı gözler önüne serilmektedir. AKP iktidarı sistematik bir şekilde Antalya ve Manavgat’ın doğasının talan edilmesine müsaade etmektedir.” dedi.

Talan’ın Boyutları Nedir?

Soru Önergesinde “Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Sorgun’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaç alan özel firmalara tahsis edilmiştir? Manavgat Sorgun’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir firmaya tahsis edilen alanda kesilen ağaç sayısı nedir? Firma yetkililerinin kesilen ağaçların üç katı kadarının dikimini yaptıkları alan neresidir ve ağaçların dikimi hangi kurum tarafından yapılmıştır? Kesilen ağaçların yerine dikildiği iddia edilen ve bakımı üstlenildiği belirtilen ağaçlar için firma bir ödeme yapmış mıdır, yapıldı ise bu ödeme ne kadardır? Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaç alan özel firmalara tahsis edilmiştir? Bu tahsis edilen alanların kullanım amaçları nedir?  Hangi firmalara hangi alanlar tahsis edilmiştir?” sorularına yer veren Zeybek, Manavgat ve Antalya’da talanın boyutlarının ne kadar olduğunun açığa çıkması gerektiğini vurguladı.

Manavgat Sorgun’da yaşanan ve doğa katliamına yol açan, tahsis olayı ve inşaatın çevreye etkilerinin araştırılması için sivil toplum kuruluşları, meslek odalarından neden görüş alınmadığı da önergede soruldu. CHP’li Zeybek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel firmalara tahsis edilen alanlarda yaşanan ağaç katliamlarına dair ellerindeki verileri kamuoyu ile paylaşması gerektiğini de vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.