İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal’dan Ağaç katledilmesine Tepki

Politika 03.01.2019 - 21:27, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2885+ kez okundu.
 

İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal’dan Ağaç katledilmesine Tepki

Antalya İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, yağan yağmur altında Sorgun Ormanları’nın ağaçlarının katledilmesine dair basın açıklamasına bulundu.
Basın açıklamasına TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Teoman Akçalı, Şube 2’nci Başkanı Zübeyde Özkan Aksu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hatice Avcı, CHP ve İyi Parti üyeleri katıldı. Manavgat’ın bir evladı olarak aranızda bulunuyorum diyerek sözlerine başlayan Dr. Çokal, “24 Haziran seçimlerinde hemşehrilerim sesleri olmam için beni meclise gönderdiler. Bende şahsım adına tüm sorunlarını dile getireceğim diye söz verdim ve bu sözümü görev sürem boyunca tutacağım” dedi. Firma yetkilisi Şakir Kartal’ın açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Dr. Çokal “Bir ağaç kaç yılda yetişiyor haberiniz var mı sayın Kartal? “ sorusunu yönelterek tepkisini ortaya koydu. Kesilen ağaçları görünce gözlerim doldu diyerek duygularını ifade eden Dr. Çokal, “Çocukluğum aklıma geldi. İlk yakar top oynayışım, papatyalardan yaptığımız taçlar, lale toplayışımız, arkadaşlarımızla pikniklerde ki sevinç çığlıklarımız, ilk araba sürüşüm ve biriktirdiğimiz anılarımız. Bu anılar saymakla bitmez.” dedi. “Sorgun’da katledilen sadece ağaçlar değil bu şehrin hatıraları, çocukluğu, geçmişidir.” İfadesini belirterek Cumhurbaşkanına ve Turizm Bakanına seslenen Dr. Çokal,  “Türk milletinin ortak değeri olan ormanlarımızı ranta kurban edilmektedir. Biz bunu engellemek için kanunların bize tanıdığı her yolu deneyeceğiz.  Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Turizm Bakanımıza sadece Manavgat’ın bir kızı olarak değil aynı zamanda betonlaşan ve çölleşen bir ülkede çocukların geleceği için endişelenen bir anne bir vatandaş olarak sesleniyorum. Lütfen sesimizi duyun. Burada bizim benliğimiz yok ediliyor, bir ağaç katliamı yapılıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.
Antalya İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, yağan yağmur altında Sorgun Ormanları’nın ağaçlarının katledilmesine dair basın açıklamasına bulundu.

Basın açıklamasına TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Teoman Akçalı, Şube 2’nci Başkanı Zübeyde Özkan Aksu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hatice Avcı, CHP ve İyi Parti üyeleri katıldı.

Manavgat’ın bir evladı olarak aranızda bulunuyorum diyerek sözlerine başlayan Dr. Çokal, “24 Haziran seçimlerinde hemşehrilerim sesleri olmam için beni meclise gönderdiler. Bende şahsım adına tüm sorunlarını dile getireceğim diye söz verdim ve bu sözümü görev sürem boyunca tutacağım” dedi.

Firma yetkilisi Şakir Kartal’ın açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Dr. Çokal “Bir ağaç kaç yılda yetişiyor haberiniz var mı sayın Kartal? “ sorusunu yönelterek tepkisini ortaya koydu.

Kesilen ağaçları görünce gözlerim doldu diyerek duygularını ifade eden Dr. Çokal,

“Çocukluğum aklıma geldi. İlk yakar top oynayışım, papatyalardan yaptığımız taçlar, lale toplayışımız, arkadaşlarımızla pikniklerde ki sevinç çığlıklarımız, ilk araba sürüşüm ve biriktirdiğimiz anılarımız. Bu anılar saymakla bitmez.” dedi.

“Sorgun’da katledilen sadece ağaçlar değil bu şehrin hatıraları, çocukluğu, geçmişidir.” İfadesini belirterek Cumhurbaşkanına ve Turizm Bakanına seslenen Dr. Çokal, 

“Türk milletinin ortak değeri olan ormanlarımızı ranta kurban edilmektedir. Biz bunu engellemek için kanunların bize tanıdığı her yolu deneyeceğiz.  Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Turizm Bakanımıza sadece Manavgat’ın bir kızı olarak değil aynı zamanda betonlaşan ve çölleşen bir ülkede çocukların geleceği için endişelenen bir anne bir vatandaş olarak sesleniyorum. Lütfen sesimizi duyun. Burada bizim benliğimiz yok ediliyor, bir ağaç katliamı yapılıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.