Kemer Kent Müzesi’nin Temeli Atıldı

Gündem 20.03.2019 - 19:59, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2406+ kez okundu.
 

Kemer Kent Müzesi’nin Temeli Atıldı

Kemer Belediyesi tarafından yaptırılan Kemer Kent Müzesi’nin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Dünyada önemli bir turizm markası olan Kemer’imizin marka değeri, bu yeni yatırımımızla, daha da artacak” diye konuştu. Kemer Belediyesi tarafından Kemer Ralli Alanı karşısındaki Schwabach Parkı yanına inşa edilecek olan Kemer Kent Müzesi’nin temeli törenle atıldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile eşi Neşe Gül’ün ev sahipliğinde yapılan törene; Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(KETOB) Başkanı Şener Gürler, projenin fikir babası Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, İYİ Parti İlçe Başkanı Ergün Büyükbaş, projenin öncülerinden meclis üyesi Aslı Bayar Ulukapı ve diğer meclis üyeleri ile turizmciler, muhtarlar ve Kemerliler katıldı. “İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILACAK” Proje hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nevzat Çevik “Başkan Mustafa Gül sayesinde bir ilk yaşanacak. Kemerliler bu müzede; ilçenin doğasını, tarihini, kültürel zenginliğini, yemeklerini, geleneklerini yerli ve yabancı turistlere tanıtma fırsatı bulacak. Burada bizim amacımız ikonik bir binaya çok özel bir müze inşa etmek. İçinde hologram gibi ileri teknolojiler kullanarak zengin bir müze oluşturacağız” şeklinde konuştu.    “GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ” TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, “Bir kentteki müze sayısı o kentin en önemli gelişmişlik göstergelerindendir. Müze geçmişle gelecek arasında çok önemli köprü kuran çok önemli unsurlardan bir tanesi… Kemer ilçemize böyle bir eser kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. “KEMER’İN MARKA DEĞERİ ARTACAK” Kemer’e önemli bir turizm yatırımı kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Gül, “8 ay önce turizmcilerle düzenlediğimiz toplantıda Nevzat hocamızın bu projesini konuştuk. Dünyada ilk kez bir sualtı müzesi Kemer ilçemizde inşa ediliyor. İlçemizin su altındaki tarihi eserlerinin yanı sıra ilçemizin diğer tarihi zenginliklerinin, doğal güzelliklerinin ve kültürünün tanıtılacağı bir müze olacak. Projemiz Turizm Bakanlığı tarafından da onaylandı. Her şey dâhil sistemi nedeniyle otelden çıkmayan turistlerin dışarı çıkmasını sağlayacak yeni bir cazibe merkezi oluşturuyoruz. Bu müze sayesinde başka ilçelerden de turistlerin ilçemize gelmesini sağlayacağız. Turizm Bakanımız, TÜROFED Başkanımız ve hocamız başta olmak üzere projemize katkı sunan tüm dostlarımıza ve turizmcilerimize teşekkür ediyorum ” diye konuştu.   HAYIR DUALARI OKUNDU Konuşmalardan sonra inşaatın yapılacağı alana geçen protokol üyeleri ve Kemerliler hayır duaları okudular. Ardından müzenin temeli atıldı.

Kemer Belediyesi tarafından yaptırılan Kemer Kent Müzesi’nin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Dünyada önemli bir turizm markası olan Kemer’imizin marka değeri, bu yeni yatırımımızla, daha da artacak” diye konuştu.

Kemer Belediyesi tarafından Kemer Ralli Alanı karşısındaki Schwabach Parkı yanına inşa edilecek olan Kemer Kent Müzesi’nin temeli törenle atıldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile eşi Neşe Gül’ün ev sahipliğinde yapılan törene; Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(KETOB) Başkanı Şener Gürler, projenin fikir babası Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, İYİ Parti İlçe Başkanı Ergün Büyükbaş, projenin öncülerinden meclis üyesi Aslı Bayar Ulukapı ve diğer meclis üyeleri ile turizmciler, muhtarlar ve Kemerliler katıldı.

“İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILACAK”

Proje hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nevzat Çevik “Başkan Mustafa Gül sayesinde bir ilk yaşanacak. Kemerliler bu müzede; ilçenin doğasını, tarihini, kültürel zenginliğini, yemeklerini, geleneklerini yerli ve yabancı turistlere tanıtma fırsatı bulacak. Burada bizim amacımız ikonik bir binaya çok özel bir müze inşa etmek. İçinde hologram gibi ileri teknolojiler kullanarak zengin bir müze oluşturacağız” şeklinde konuştu.   

“GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ”

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, “Bir kentteki müze sayısı o kentin en önemli gelişmişlik göstergelerindendir. Müze geçmişle gelecek arasında çok önemli köprü kuran çok önemli unsurlardan bir tanesi… Kemer ilçemize böyle bir eser kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“KEMER’İN MARKA DEĞERİ ARTACAK”

Kemer’e önemli bir turizm yatırımı kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Gül, “8 ay önce turizmcilerle düzenlediğimiz toplantıda Nevzat hocamızın bu projesini konuştuk. Dünyada ilk kez bir sualtı müzesi Kemer ilçemizde inşa ediliyor. İlçemizin su altındaki tarihi eserlerinin yanı sıra ilçemizin diğer tarihi zenginliklerinin, doğal güzelliklerinin ve kültürünün tanıtılacağı bir müze olacak. Projemiz Turizm Bakanlığı tarafından da onaylandı. Her şey dâhil sistemi nedeniyle otelden çıkmayan turistlerin dışarı çıkmasını sağlayacak yeni bir cazibe merkezi oluşturuyoruz. Bu müze sayesinde başka ilçelerden de turistlerin ilçemize gelmesini sağlayacağız. Turizm Bakanımız, TÜROFED Başkanımız ve hocamız başta olmak üzere projemize katkı sunan tüm dostlarımıza ve turizmcilerimize teşekkür ediyorum ” diye konuştu.  

HAYIR DUALARI OKUNDU

Konuşmalardan sonra inşaatın yapılacağı alana geçen protokol üyeleri ve Kemerliler hayır duaları okudular. Ardından müzenin temeli atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.