Serik Belediyesi Kekemelik Problemine Çözüm Olmaya Devam Ediyor

Sağlık 24.01.2019 - 21:16, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1956+ kez okundu.
 

Serik Belediyesi Kekemelik Problemine Çözüm Olmaya Devam Ediyor

Antalya’nın Serik İlçesinde Serik Belediyesi tarafından hizmete sunulan “Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu” ile her yaştan yaklaşık 100 kişi derdine derman buldu.
Serik Belediyesi tarafından kurulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursunda ücretsiz olarak uygulanan tedavi programı ile kursiyerler, sağlığına kavuşmaya devam ediyor. Uzman terapistlerinin eğitim verdiği kurs sayesinde kekemelik, artikülasyon (yanlış harf kullanımı), R’leri söylememe ve konuşma tembelliği yaşayanlar, rahatsızlıklarından kurtulmanın sevincini yaşıyor. 2017 yılında açılan ve bugüne kadar, her yaştan yaklaşık 100 kişinin katıldığı kursta, konuşma bozukluğu sebebiyle sosyal çevrelerinden uzaklaşmış ve öz güvenini kaybetmiş kursiyerlerin tekrar hayata tutunmaları sağlanıyor. ÇALIK; “VATANDAŞLARIMIZIN DUALARIYLA HİZMET YOLUNDA İLERLEYİŞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ” Serik’te bu güne kadar birçok alanda önemli projelere imza attıklarını belirten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; “Konuşma bozuklukları, insanların yaşamlarında olumsuzluğa neden oluyor. Bu yüzden birçok insan konuşma bozukluğu sebebiyle iş ve sosyal yaşamında büyük sıkıntılar yaşıyor. Bizde belediye olarak, açtığımız kursla bu sorunu yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına kesin çözüm buluyoruz. Onların dualarıyla hizmet yolunda ilerleyişimizi sürdürüyoruz” dedi. BAŞVURULAR KADIN AİLE MÜDÜRLÜĞÜNE YAPILIYOR Başkan Çalık, bu tür sıkıntıları olan vatandaşlara da seslenerek, “Konuşma bozukluğu rahatsızlığı olanlar var ise belediyemiz bünyesinde bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze gelip kayıtlarını yaptırabilirler. Bilimsel metotların uygulandığı merkezimizde ki kekeme ve konuşma bozukluğu kursunda görevli uzmanımız Sibel Vural hocamızın vermiş olduğu eğitimler sayesinde kursiyerlerimizin problemlerini ortadan kaldırıyoruz’’ dedi. SİBEL VURAL; “KONUŞMA BOZUKLUĞU BİR KADER DEĞİLDİR” Kekemelik bireylerin hayatları boyunca yaşamak zorunda oldukları bir sorun olmadığını belirten konuşma bozuklukları uzmanı Sibel Vural; “Kursiyerlerimize ağırlıklı olarak doğru şekilde nefes alıp verme çalışması yapıyoruz. Doğru konuşma tekniğini öğretiyoruz. Akıcı, rahat konuşmalarını sağlıyoruz. Çubuk çalışması ile dudak ve kasların gelişmesine katkı sağladık. Proje kapsamında artikülasyon, hızlı konuşma ve kekemelik sorununu giderdik. 5-6 yaştan 60 yaşa kadar herkese yönelik çalışma yaptık. Konuşma bozukluğu bir kader değildir. Herkes cesaret ederek konuşmasını düzeltebilir” dedi. Serik Belediyesi’nde açılan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursunda ücretsiz olarak uygulanan tedavi programı, yarıyıl tatilinde de eğitime devam edecek.
Antalya’nın Serik İlçesinde Serik Belediyesi tarafından hizmete sunulan “Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu” ile her yaştan yaklaşık 100 kişi derdine derman buldu.

Serik Belediyesi tarafından kurulan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursunda ücretsiz olarak uygulanan tedavi programı ile kursiyerler, sağlığına kavuşmaya devam ediyor. Uzman terapistlerinin eğitim verdiği kurs sayesinde kekemelik, artikülasyon (yanlış harf kullanımı), R’leri söylememe ve konuşma tembelliği yaşayanlar, rahatsızlıklarından kurtulmanın sevincini yaşıyor. 2017 yılında açılan ve bugüne kadar, her yaştan yaklaşık 100 kişinin katıldığı kursta, konuşma bozukluğu sebebiyle sosyal çevrelerinden uzaklaşmış ve öz güvenini kaybetmiş kursiyerlerin tekrar hayata tutunmaları sağlanıyor.

ÇALIK; “VATANDAŞLARIMIZIN DUALARIYLA HİZMET YOLUNDA İLERLEYİŞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Serik’te bu güne kadar birçok alanda önemli projelere imza attıklarını belirten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; “Konuşma bozuklukları, insanların yaşamlarında olumsuzluğa neden oluyor. Bu yüzden birçok insan konuşma bozukluğu sebebiyle iş ve sosyal yaşamında büyük sıkıntılar yaşıyor. Bizde belediye olarak, açtığımız kursla bu sorunu yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına kesin çözüm buluyoruz. Onların dualarıyla hizmet yolunda ilerleyişimizi sürdürüyoruz” dedi.

BAŞVURULAR KADIN AİLE MÜDÜRLÜĞÜNE YAPILIYOR

Başkan Çalık, bu tür sıkıntıları olan vatandaşlara da seslenerek, “Konuşma bozukluğu rahatsızlığı olanlar var ise belediyemiz bünyesinde bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze gelip kayıtlarını yaptırabilirler. Bilimsel metotların uygulandığı merkezimizde ki kekeme ve konuşma bozukluğu kursunda görevli uzmanımız Sibel Vural hocamızın vermiş olduğu eğitimler sayesinde kursiyerlerimizin problemlerini ortadan kaldırıyoruz’’ dedi.

SİBEL VURAL; “KONUŞMA BOZUKLUĞU BİR KADER DEĞİLDİR”

Kekemelik bireylerin hayatları boyunca yaşamak zorunda oldukları bir sorun olmadığını belirten konuşma bozuklukları uzmanı Sibel Vural; “Kursiyerlerimize ağırlıklı olarak doğru şekilde nefes alıp verme çalışması yapıyoruz. Doğru konuşma tekniğini öğretiyoruz. Akıcı, rahat konuşmalarını sağlıyoruz. Çubuk çalışması ile dudak ve kasların gelişmesine katkı sağladık. Proje kapsamında artikülasyon, hızlı konuşma ve kekemelik sorununu giderdik. 5-6 yaştan 60 yaşa kadar herkese yönelik çalışma yaptık. Konuşma bozukluğu bir kader değildir. Herkes cesaret ederek konuşmasını düzeltebilir” dedi.

Serik Belediyesi’nde açılan Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursunda ücretsiz olarak uygulanan tedavi programı, yarıyıl tatilinde de eğitime devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.