Enda Tour’dan Kış Turizmine Büyük Katkı

Spor Turizm Birliği ve TÜRSAB destekleriyle ENDA TOUR;  ‘Spor Turizmin Geleceğidir’ sloganı ile bisiklet turizmi kapsamında ilk defa uluslar arası kış dönemi bisiklet yarışları serisini Antalya’da  gerçekleştirecek. Enda Tour; futbol turizmine sunduğu katkıları bisiklet turizmine aktararak sektörde fark yaratacak.

Enda Tour Kurucusu Recep Şamil Yaşacan konuya dair ilk toplantının 20 Ocak 2020 Salı Günü gerçekleşeceğinin bilgisini aktararak konu hakkında şu açıklamaları yaptı. Recep Şamil Yaşacan; “Spor Turizm Birliği ve TÜRSAB destekleriyle ENDA TOUR olarak gerçekleştireceğimiz uluslararası UCI(Dünya Bisiklet Birliği) yarışları ile dünyanın dört bir yanından bisiklet takımları ve sporcularını kış sezonunda ülkemizde ağırlamak istiyoruz. UCI ve Türkiye  Bisiklet Federasyonu 2020 takviminde de yer alan kış dönemi bisiklet yarışları serisi sporculara UCI puanı kazanmaları ve kış sezonunda performanslarını artırabilmeleri adına verimli bir antrenman dönemi sağlamaktadır. Tıpkı futbol turizminde olduğu gibi, organize ettiğimiz turnuvalar bağlamında UCI Grand Prix Bisiklet yarışları serisi de yerli ve yabancı sporcuların özellikle kış sezonunda uygun iklim şartlı Akdeniz sahillerini tercih etme sebebi olacaktır. 25 Ocak 2020 GP Belek, 9 Şubat 2020 GP Manavgat ve 16 Şubat 2020 GP Antalya yarışlarımıza toplam 480 ülkeden 463 sporcu katılacak olup tüm takımlar ve sporcular yarışlarımıza ücretsiz şekilde katılım gösterecekler.” dedi.

 “Amacımız turizmi 12 ay sürdürülebilir kılmak”

 Recep Şamil Yaşacan;  Turizmi 12 ay sürdürülebilir kılmak adına ülkemize 48 branşta hizmet verecek mevcut spor altyapımız ve tesislerimiz ile binlerce sporcuya hizmet sağlamak için sporun turizmin geleceği adına kritik öneme sahip olduğunun farkında olduklarını belirtti.

“48 farklı branştan 13 bin bisiklet sporcusu”

Ayrıca Yaşacan; “ 22 senedir spor turizminde faaliyet gösteren Enda Tour olarak, 2017 yılından bu yana yaklaşık 4 bin bisiklet sporcusunu düzenlemiş olduğumuz kamp ve organizasyonlarda ağırladık. Şimdi de bu yıl ilkini bisiklet sporunda uzmanlaşmış ekibimizde gerçekleştireceğimiz bu proje kapsamında önümüzdeki ilk 5 sene içinde 13 bin bisiklet sporcusunu kış sezonunda Türkiye’ye getirmeyi hedeflemekteyiz.

Yalnızca İspanya, Mallorca Adası ile kış sezonunda 681 bin bisiklet sporcusu ağırlamaktadır. Biz de ülkemizde spor turizminin daha yaygın hale gelmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeyi amaçlamaktayız. Bu amacımızı gerçekleştirirken en büyük destekçimiz olan ve spor turizmine önemli katkılar sağlayan  Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu’na teşekkürlerimizi iletiriz.” ifadelerini kullandı.

Bisiklet Sporu En Kısa Sürede Hak Ettiği Yere Ulaşacak

Açıklamasının devamında ülkemizin kaliteleri asfalt yolları, her şey dahil konseptli uygun fiyatlı tesisleri, kış dönemi bisiklet antrenmanları için dünyanın bisiklet turizmi için en uygun destinasyonlarından birisinin Türkiye olduğunun altını çizen Yaşacan; “ Avrupa’da 52 Milyar Euro ekonomisi olan bisiklet turizmi için ülkemizin de en kısa sürede hak ettiği yeri alabilmesi adına Enda Tour olarak Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY​, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem KASAPOĞLU,  Spor turizmine önemli destekler sunan Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU; Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve diğer tüm destek veren kurumlarla aktif şekilde yatırımımıza devam edeceğiz. Bu proje bağlamında da, aktif şekilde bisiklet sporu yapan, yapmış ve kariyerini sonlandırmış ekiplerle çalışarak istihdam sağlamaktayız.” dedi.