Hazmedemiyorlar

Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, Holding Binasında Genel Müdür Aydın Demiray ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kırbıyık “Sektöre hakim olan yabancı sermayeler Türk firmasının ve yerli üretimin piyasada yükselmesini hazmedemiyorlar” dedi.

Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, Genel Müdür Aydın Demiray ile birlikte son dönemlerde çıkan asılsız ve maksatlı haberlerle ilgili gerçekleri açıklamak üzere Holding binasında basın toplantısı düzenledi. Firma olarak bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Şahin Kırbıyık “Biz dişimizle tırnaımızla çalışarak yatırım yaparak, or şartlarla mücadele ederek bu günlere geldik.  Ben barmen kökenli olduğum için benim kendi buluşlarım vardı. Bu buluşlarımı üretmeye başladık. Allah da yürü kulum dedi. Sonra fabrikamızı satın aldık. Öyle ahlaksızca iddia edildiği gibi bizim FETÖ ile hiçbir bağlantımız olmaz, olamaz kaldı ki bu bölgede FETÖ’ye karşı ilk kavgayı yapan insan benim. Aksu’da olan herkes de bunu bilir. İlk mücadelemizi biz ilk orada verdik. Bizden resmen avanta almaya çalışıyorlardı. Fabrikamızın yanında yurtları vardı. Bir gün bir sabah uyandık. Yine çevik kuvvet ekipleri basmıştı fabrikamızı. Sebebi yine onlardı. Bizden kaynaklanan bir şey yoktu. Allah’a çok şükür benim utanacağım hiçbir şey olmadı. Ailemin karşısına her zaman alnım dik çıktım. dedi.

“700 BİN LT VERDİK”

Koronavirüs ile mücadele etil alkol ve dezenfektan kullanımın büyük önem arzettiğini ve daha önce kamuoyu ile aylaştıkları bir milyon lt bağış yapılmasının hayata geçirildiğini belirten Şahin Kırbıyık “Belediyeler, Emniyet Binaları, Hastaneler, Sağlık Kuruluşuları dahil olmak üzere bu güne kadar bir çok resmi kuruma 700 bin lt destek verdik. Fabrikalarımızda tam kapasite ile üretimlerimiz devam ediyor. Biz fabrikamızın kapısına “Önce Devlet” yazan bir firmayız. Kurumlarımız yeter diyene kadar biz destek vereceğiz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız bağışlarla kamuoyuna açıkladığımız rakam olan bir milyon litre sözümüzü yerine getireceğiz. İhtiyaç olması durumunda da fazlasını vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

“YAŞATMA YOK ET FELSEFESİ VAR”

Türkiye’de alkol sektörünün yabancı sermayenin elinde olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını da belirten Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık “Öncelikle Türkiye’deki alkol sektörünün kimlerin elinde olduğu bilinmeli. Yabancı sermayenin elinde olan alkol sektörü var. Böyle olunca ve yerli bir firma bu piyasaya girince hemen ‘Yaşatma Yok et’ felsefesi uygulanmaya çalışılıyor. Ben piyasaya çıktım. Ürünlerimi yapmaya başladım. Yılanın başı küçükken ezilir felsefesiyle bizi yok etmeye çalıştılar. Biz de direndik. Her türlü direndik Allah’a çok şükür. Direnmeye ve üretime de devam edeceğiz “

“İFTİRA ATTILAR, TUTMADI”

Kırbıyık çeşitli basın yayın organlarında haklarında çıkan sahte alkol iddialarını da cevaplandırdı toplantıda “Sahte alkol diye bir şey yok. Maalesef ki bizlere iftira atılıyor. 2018 yılında biz ne kadar lazım olan ve önem teşkil eden dezenfekte ürünleri varsa İzmir’deki firmadan satın alıyorduk. Şarap hassas bir içecektir. Hafif bir mikrop içerdiği zaman sirke haline döner. Ondan sonra koca tanklar dökülür. Biz o tankları dezenfektan ürünlerle yıkıyoruz. Dezenfektan da doğal olarak 40- 50 derece arasında alkol içerir. Biz bunları getirttiğimizde bizi istemeyen bazı firmalar ihbar ettiler. Kişileri de biliyoruz aslında. Teşhir edemiyoruz. Mahkeme kayıtlarında da bu şekilde mevcut. Temizlik amacıyla kullandığımızı ispatladık. Bu ürünler dezenfektan üründür bizim ürünlerimizde bir şey yoktur. Çeşitli üniversitelerde analizler yapıldı. Elimizde bilirkişi raporları da var. Tüm bunları da delil olarak sunduk zaten. Bu konuyla alakalı üretim ve satış yapabileceğimize dair Bakanlıktan aldığımız yazılarımız mevcut. Şu anda da tam kapasite üretime devam ediyoruz ” ifadelerini kullandı.

“BİZ HER ZAMAN YATIRIMI SEÇTİK”

Yüzde yüz Türk sermayesi olduklarını belirten ve her zaman yatırımı seçtiklerini söyleyen Şahin Kırbıyık  “Küçük paralarını dahi yatırıma yönelttik. Alnımızın akıyla, sabırla Cumhurbaşkanımızın ve büyüklerimizin söylemiş olduğu felsefeler doğrultusunda her zaman hareket ediyoruz. Biz de bankaya para koyup ayda 2.5 faiz almasını bilirdik Ancak elimizde avucumuzda ne varsa satarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yatırım çağrısına uyarak yatırım yaptık. Bundan sonra da yatırım yapmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Ne bir kuruş vergi borcumuz ne ssk borcumuz ne de piyasaya borcumuz yok. Mesela ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor dönemde hiçbir çalışanımızı işten çıkarmadık. İzine göderdiğimiz arkadaşların tamamının ücretini düzenli ve tam maaş üzerinden yatırdık.  ” şeklinde konuştu.

“DEVLET KESİNLİKLE UYUMAZ!”

Bir suçları olursa devletin gerekli cezai işlemi uygulayacağını vurgulayan Kırbıyık açıklamasında şunları söyledi: “Devlet kesinlikle uyumaz. Bizim üretimlerimiz devam ediyor. Eğer benim bir suçum varsa bana cezayı yazar zaten. Gelir burayı kapatır. Eğer benim suçum varsa yapar devlet. Devlet ‘Hadi ben seni idare ettim’ demez hiçbir zaman. 500 milyon liralık karşı dava açtık. Kişi kim olursa olsun biz davalarımızı açıyoruz. Kusura bakmayın. Ben 5 tane fabrikayı açarken küçük bir fabrikadan yola çıkıp bunları yaparken sadece Cumhurbaşkanımızın ‘Yatırım yapın. Parası olan yatırım yapsın’ sözleriyle hareket ettim.”

“KEŞKE BURDA OLSALARDI”

Çok basit ifadelerle yıpratılmaya çalışıldığını belirten Şahin Kırbıyık isterdim ki o basit iddialarda bulunan, mesnetsiz ve karalama haber yapan arkadaşlar da burada olsaydı da istedikleri soruları sorsalardı.  Mesela; Arkadaşlar demişler ki arabasında basın kartı taşıyor. Benim basın kartı taşımama gerek yok. Ben bir sanayiciyim. 5 tane fabrikam var. Sarı basın kartı taşısam ne olur taşımasam ne olur. O basın kartı Alanya’dan bir gazeteci arkadaşım benden idareten arabamı istemişti. Ben de ona vermiştim. O önüne basın kartı koymuş. Bunu  gören arkadaşlar haber yapmışlar. Ben zaten arkadaşımın işi bitip arabamı geri aldığım zaman o kartı kaldırdım.  Ayrıca alkol parası ile Cami lojmanı yatırıyor. Arkadaşlar benim otelim var, kimya fabrikam var. Yani alkol haricinde değişik sektörlerden para kazanıyorum ve bunu da sosyal yardımlarda kullanıyorum. Kültürel, sportif, sosyal yardım, burs desteği anlamında çok yardımlarım var ancak “Veren el alan elden üstündür” düsturu ile bunları paylaşmayı sevmiyorum. Fakat herkes şunu bilsin Allah bize verdikçe bu yardımları biz arttırarak devam ettireceğiz” dedi.