İyi Parti Finike Meclis Üyesi Dt. Ertürk Yazar’ın Finike Belediyesindeki Meclis Konuşması

İyi Parti Finike Meclis Üyesi Dt. Ertürk Yazar konuşmasında, “Sayın başkan, değerli meclis üyeleri, basın mensupları ve kıymetli Finikeliler bir konuda meclisi ve Finike halkını bilgilendirmek üzere söz almış bulunuyorum. Sizleri saygı ve muhabbetler selamlıyorum.

  Sayın Başkan Siz Finike’nin Şehrül emin’ i siniz. Şeyh Edebali’nin dediği gibi
‘’Bundan sonra
öfke bize, uysallık sana.
Güceniklik bize, gönül almak sana.
Suçlamak bize, katlanmak sana.
Acizlik bize, hoş görmek sana.
Anlaşmazlıklar bize, adalet sana.
Haksızlık bize, bağışlamak sana...
Şunu da unutma;
insanı yaşat ki devlet yaşasın.
Öfken ve nefsin bir olup aklını yener.
Daima sabırlı, sebatlı ve
iradene sahip olasın!
Dünya,
senin gözlerinin gördüğü gibi değildir.
Bütün bilinmeyenler,
fethedilmeyenler, görünmeyenler,
ancak sen faziletli ve ahlaklı olursan
gün ışığına çıkacaktır.’’

Sözde değil özde ‘’Biz birlikte yaparız.’’ diye yola çıktık. Amacımız her tuğlaya harç; inşaata demir olmaktı. Bizleri koyun veya tasmalı sananlar şunu İYİ bilsinler ki Bozkurda tasma takmaya kimsenin gücü yetmez.

Finike belediyesinde ve bağlı Büyükşehir belediyesince işe alımların nasıl olduğu herkesin malumudur. Yani başkan ve oğlunun bilgisi dışında bir işlem yapılmadığı Tüm Finikeliler bilir.

Bütün bunlara rağmen bir müddet önce belediyemiz çalışan birinin oğlunun (A.S.K.)  işe alınması noktasında bir algı oluşturulmaya çalışılarak Ertürk Yazar’ı itibarsızlaştırmak adına bizzat Belediye başkanımız (M.G) bazı meclis üyelerimiz (A.E.), Finike iyi parti ilçe başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından bu işe alımın şahsım tarafından yapıldığını telefon ve iletişim yollarıyla sevenlerimizi arayarak bizi küçültmeye çalışmışlardır.

Sadece İYİ Parti değil CHP yoluyla da bu itibarsızlaştırma faaliyetleri yürütülmüştür. Bu yolla bazı küfür ve hakaretlere maruz kalmama sebep olmuşlardır.

CHP ilçe başkanım beni uyararak böyle bir olay var mı diye sorunca da olayın boyutlarının farkına vardım İlçe Başkanım Aydın Arıcan’a da bu vesileyle teşekkür ederim.

Bu operasyonun farkına varınca bu algıyı bozmak adına ABB.Başkanı Muhittin Böcek beye konuyu açtım ve olayın vahametini hatırlattım. Sonunda konunun mahiyetini öğrendim. Bunu kişilere anlatarak çözmem mümkün değildi bu nedenle milletin meclisinden sizleri bilgilendirmek istedim.

Araştırırken de şunu da öğrendim bu başvuruda referans olarak bizzat Belediye başkanı Mustafa Geyikçi’nin adı vardır.

Sonuç olarak da bu algıyla maruz kalmama sebep olanları özür dilemeğe davet ediyorum. Tüm küfür ve hakaretleri bu algıya sebep olanlara iade ediyor ve onları MÜFTERİ ilan ediyorum saygılar sunuyor ve verdiğim rahatsızlıktan dolayı da özür diliyorum” ifadelerini kullandı.