A’dan Z’ye Serik’in Nisan Ayı Teması “Benim Ellerimden” Oldu

Belediyeler 09.04.2022 - 12:47, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2256+ kez okundu.
 

A’dan Z’ye Serik’in Nisan Ayı Teması “Benim Ellerimden” Oldu

2021-2022 Eğitim öğretim yılında etwinning projesi olarak yürütülen A’dan Z’ye SERİK Proje ekibi Nisan ayı temasında “Benim Ellerimden” diyerek yine güzel bir etkinliğe imza attılar.
2021-2022 Eğitim öğretim yılında etwinning projesi olarak yürütülen  A’dan Z’ye SERİK Proje ekibi Nisan ayı temasında “Benim Ellerimden”  diyerek yine güzel bir etkinliğe imza attılar. Projemizde  öğrencilerimize  yaşadığı bölgeyi her yönüyle tanıtmak hedeflenmektedir. Bu sebeple Bölgenin en önemli geçim kaynaklarının sera işletmesi olduğunu tanıtmak amacı ile nisan ayı etkinliğimizi “Benim ellerimden” olarak belirledik. Bu etkinlikle belirlenen seralara öğrencilerin götürülmesi,çocukların oralarda inceleme yapması amaçlanmaktadır.Ayrıca  orada çocukların kendi fidelerini  ekmeleri ve  yetişen ürünleri gözlemleyip ,toplamaları  sağlanacaktır. Bu amaç ile ilk olarak  bölgemiz Kayaburnu Mahallesindeki  üretici Kadir BURUNSUZ ‘un  Orkide serasını gezerek oradaki faaliyetleri gözlemlemeleri sağlandı.Orkide  üretimi ve yetiştiriciliği hakkında bilgi alındı. Daha sonra yine aynı bölgede  İlçemiz tropik meyve üreticilerinden İsmail DOĞAN'ın Örtüaltı Tropik Meyve ve Fidan üretimi yaptığı serasını ziyaret ettik. Temel olarak Passiflora(Çarkıfelek) yetiştiriciliği yapılan serada Altın Çilek, Papaya, Ejder, Mango, Pepino, Zencefil, Kudret Narı, Kiwano, Muz, Marula, Black Sapote, Red Lime, Longan, Liçi, Yıldız Meyvesi, Feijao, Cherimoya gibi yaklaşık 20 çeşit tropik meyve ağaçlarıda bulunmakta. Bir nevi ARGE serası olan bu sera ziyaret edildi ve çocukların bu seralarda inceleme yapmaları sağlandı. Ardından Aşağıkocayatak Mahallesinde Mahalle Muhtarı Ahmet ÇETİN ‘in serasında dikim için hazır olan domates  fidelerini  A’dan Z’ye SERİK proje öğrencilerinin kendi elleriyle dikmeleri sağlandı. Dikimin ardından çocuklar daha önceden dikilmiş ve yetişmiş  ürünü olan domates serasına giderek yine  kendi elleriyle domateslerini topladılar.Etkinlik boyunca çocuklar hem yeni yerler  ve ürünler tanımaktan hem de yepyeni bir deneyim yaşayıp kendi elleriyle bir şeyler dikmekten dolayı çok mutlu oldular. Etkinlik sonunda Proje ortakları Aşağıkocayatk İlkokulu Öğretmenleri Asuman DEMİRAY,Gülsüm KOCA,Hatice AÇIKALIN,Nurcan YILDIRIM,Deniztepesi İlkokulu Öğretmenleri Halime İLTAR,Arif DAĞLI,Serap TAŞ,Tekeli İlkokulu Öğretmenleri Ferit İLTAR,Elif ZENGİN ve Karadayı İlkokulu Öğretmeni Özlem TAŞ tüm bu organizasyon, gezi  ve destekleri için Serik Kaymakamlığı,Serik Belediyesi, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ,değerli sera üreticilerimize ve Kayaburnu ve Aşağıkocayatak Mahalle Muhtarlarımıza teşekkürlerini sundular. Nisan ayı etkinliği ile her ay yapılan etkinliklerini tamamlayan A’dan Z’ye SERİK ekibi artık Mayıs ayında yapılacak olan “A’DAN Z’YE SERİK FESTİVALİ ”  için hazırlıklarına başladı. Proje mayıs ayındaki büyük festival ile sonlanacaktır.
2021-2022 Eğitim öğretim yılında etwinning projesi olarak yürütülen A’dan Z’ye SERİK Proje ekibi Nisan ayı temasında “Benim Ellerimden” diyerek yine güzel bir etkinliğe imza attılar.

2021-2022 Eğitim öğretim yılında etwinning projesi olarak yürütülen  A’dan Z’ye SERİK Proje ekibi Nisan ayı temasında “Benim Ellerimden”  diyerek yine güzel bir etkinliğe imza attılar.

Projemizde  öğrencilerimize  yaşadığı bölgeyi her yönüyle tanıtmak hedeflenmektedir. Bu sebeple Bölgenin en önemli geçim kaynaklarının sera işletmesi olduğunu tanıtmak amacı ile nisan ayı etkinliğimizi “Benim ellerimden” olarak belirledik. Bu etkinlikle belirlenen seralara öğrencilerin götürülmesi,çocukların oralarda inceleme yapması amaçlanmaktadır.Ayrıca  orada çocukların kendi fidelerini  ekmeleri ve  yetişen ürünleri gözlemleyip ,toplamaları  sağlanacaktır.

Bu amaç ile ilk olarak  bölgemiz Kayaburnu Mahallesindeki  üretici Kadir BURUNSUZ ‘un  Orkide serasını gezerek oradaki faaliyetleri gözlemlemeleri sağlandı.Orkide  üretimi ve yetiştiriciliği hakkında bilgi alındı. Daha sonra yine aynı bölgede  İlçemiz tropik meyve üreticilerinden İsmail DOĞAN'ın Örtüaltı Tropik Meyve ve Fidan üretimi yaptığı serasını ziyaret ettik. Temel olarak Passiflora(Çarkıfelek) yetiştiriciliği yapılan serada Altın Çilek, Papaya, Ejder, Mango, Pepino, Zencefil, Kudret Narı, Kiwano, Muz, Marula, Black Sapote, Red Lime, Longan, Liçi, Yıldız Meyvesi, Feijao, Cherimoya gibi yaklaşık 20 çeşit tropik meyve ağaçlarıda bulunmakta. Bir nevi ARGE serası olan bu sera ziyaret edildi ve çocukların bu seralarda inceleme yapmaları sağlandı.

Ardından Aşağıkocayatak Mahallesinde Mahalle Muhtarı Ahmet ÇETİN ‘in serasında dikim için hazır olan domates  fidelerini  A’dan Z’ye SERİK proje öğrencilerinin kendi elleriyle dikmeleri sağlandı. Dikimin ardından çocuklar daha önceden dikilmiş ve yetişmiş  ürünü olan domates serasına giderek yine  kendi elleriyle domateslerini topladılar.Etkinlik boyunca çocuklar hem yeni yerler  ve ürünler tanımaktan hem de yepyeni bir deneyim yaşayıp kendi elleriyle bir şeyler dikmekten dolayı çok mutlu oldular.

Etkinlik sonunda Proje ortakları Aşağıkocayatk İlkokulu Öğretmenleri Asuman DEMİRAY,Gülsüm KOCA,Hatice AÇIKALIN,Nurcan YILDIRIM,Deniztepesi İlkokulu Öğretmenleri Halime İLTAR,Arif DAĞLI,Serap TAŞ,Tekeli İlkokulu Öğretmenleri Ferit İLTAR,Elif ZENGİN ve Karadayı İlkokulu Öğretmeni Özlem TAŞ tüm bu organizasyon, gezi  ve destekleri için Serik Kaymakamlığı,Serik Belediyesi, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ,değerli sera üreticilerimize ve Kayaburnu ve Aşağıkocayatak Mahalle Muhtarlarımıza teşekkürlerini sundular.

Nisan ayı etkinliği ile her ay yapılan etkinliklerini tamamlayan A’dan Z’ye SERİK ekibi artık Mayıs ayında yapılacak olan “A’DAN Z’YE SERİK FESTİVALİ ”  için hazırlıklarına başladı. Proje mayıs ayındaki büyük festival ile sonlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.