ABP’li Yalçın: “Zulmün Başkentinde Olimpiyat Olmaz!”

Politika 21.10.2021 - 20:42, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2148+ kez okundu.
 

ABP’li Yalçın: “Zulmün Başkentinde Olimpiyat Olmaz!”

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Uygur Türklerine yönelik Çin zulmünün en üst düzeylerde protesto edilmesi gerektiğini söyledi.
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Uygur Türklerine yönelik Çin zulmünün en üst düzeylerde protesto edilmesi gerektiğini söyledi. Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı ve Uygur Akademisi Vakfı, “Soykırımcıda Olimpiyat Olmaz!” sloganı ile Pekin 2022 Kış Olimpiyatlarını boykot etti. Boykot çağrısına destek Anadolu Birliği Partisi’nden geldi. Boykot çağrısının yanıtsız kalmadığını ve çağrıya parti olarak sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın şunları söyledi: “OLİMPİYATLARIN PEKİN’DE OLMASI SOYKIRIMI YOK SAYMAKTIR” “Olimpiyatlar, dünyanın farklı ülkelerinin önemli kentlerinde dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın barışçıl bir tema ile sporu ve sporcuyu teşvik amacıyla gerçekleştirilen bir organizasyon olarak bilinmektedir. Ancak Olimpiyatların 2022 yılında sporun değil de zulmün başkenti Pekin’de yapılma planı soykırımı yok saymak, Uygurlara yapılan zulme sessiz kalarak bunu görmezden gelmektir” “PEKİN YÖNETİMİNİN VE OLİMPİYATLARI BOYKOT EDİYORUZ” “Olimpiyat komitesinin büyük bir hatanın içinde olduğunu buradan duyurmak ve bu hatadan dönmek için hala fırsatı olduğunu bildirmek isteriz. Olimpiyatlar ya Pekin’den alınmalı ya da Dünya, Olimpiyatları boykot etmelidir. Çünkü Uygurlara yapılan zulüm, işkence, insanlık dışı tüm muameleler insanlığın tamamına yapılmış sayılır. Bunun farkında olan biz Anadolu Birliği Partisi de Pekin yönetimini de Olimpiyatları da sonuna kadar boykot ederek, Uygur Türkü olan kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan beyan ediyoruz”
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Uygur Türklerine yönelik Çin zulmünün en üst düzeylerde protesto edilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Uygur Türklerine yönelik Çin zulmünün en üst düzeylerde protesto edilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı ve Uygur Akademisi Vakfı, “Soykırımcıda Olimpiyat Olmaz!” sloganı ile Pekin 2022 Kış Olimpiyatlarını boykot etti. Boykot çağrısına destek Anadolu Birliği Partisi’nden geldi. Boykot çağrısının yanıtsız kalmadığını ve çağrıya parti olarak sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın şunları söyledi:

“OLİMPİYATLARIN PEKİN’DE OLMASI SOYKIRIMI YOK SAYMAKTIR”
“Olimpiyatlar, dünyanın farklı ülkelerinin önemli kentlerinde dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın barışçıl bir tema ile sporu ve sporcuyu teşvik amacıyla gerçekleştirilen bir organizasyon olarak bilinmektedir. Ancak Olimpiyatların 2022 yılında sporun değil de zulmün başkenti Pekin’de yapılma planı soykırımı yok saymak, Uygurlara yapılan zulme sessiz kalarak bunu görmezden gelmektir”

“PEKİN YÖNETİMİNİN VE OLİMPİYATLARI BOYKOT EDİYORUZ”
“Olimpiyat komitesinin büyük bir hatanın içinde olduğunu buradan duyurmak ve bu hatadan dönmek için hala fırsatı olduğunu bildirmek isteriz. Olimpiyatlar ya Pekin’den alınmalı ya da Dünya, Olimpiyatları boykot etmelidir. Çünkü Uygurlara yapılan zulüm, işkence, insanlık dışı tüm muameleler insanlığın tamamına yapılmış sayılır. Bunun farkında olan biz Anadolu Birliği Partisi de Pekin yönetimini de Olimpiyatları da sonuna kadar boykot ederek, Uygur Türkü olan kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan beyan ediyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.