Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü Antalya Adliyesi’nde Hizmet Vermeye Başladı

Asayiş 05.02.2020 - 21:31, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3187+ kez okundu.
 

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü Antalya Adliyesi’nde Hizmet Vermeye Başladı

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığımız koordinesinde “Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında ilk etapta (7) pilot ilde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Antalya Adliyemizde de (26) uzman personeliyle hizmet vermeye başladı. Türkiye’ye özgü kurgulanan sistem sayesinde şiddet ve cinsel istismara maruz kalan kadın ve çocuklar ile yaşlılar gibi kırılgan gruplara yargı sürecinin her aşamasında psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacılardan oluşan uzman kadrosu ile yargı sürecinin her aşamasında Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü destek sağlayacaktır. Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ayrıca adli sürecin dışında da suç mağdurlarına destek verebilecek kurum ve kuruluşlara da yönlendirme yaparak, mağdurun adli süreç dışında da desteklenmesi sağlanacak. Uzmanlar vasıtasıyla mağdurlar hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilecek ve ihtiyaca göre psiko-sosyal destek verilecektir. Mevcut sistemde uygulanmaya devam eden ve Antalya Adliyemizde yer alan Adli Görüşme Odaları (AGO)’da Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye devam edecektir. Adliyemizde faaliyete geçen “Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü” nü gezerek yerinde inceleyen Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Halil İNAL, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli personele çalışmalarında başarılar diledi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığımız koordinesinde “Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında ilk etapta (7) pilot ilde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Antalya Adliyemizde de (26) uzman personeliyle hizmet vermeye başladı.

Türkiye’ye özgü kurgulanan sistem sayesinde şiddet ve cinsel istismara maruz kalan kadın ve çocuklar ile yaşlılar gibi kırılgan gruplara yargı sürecinin her aşamasında psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacılardan oluşan uzman kadrosu ile yargı sürecinin her aşamasında Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü destek sağlayacaktır.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ayrıca adli sürecin dışında da suç mağdurlarına destek verebilecek kurum ve kuruluşlara da yönlendirme yaparak, mağdurun adli süreç dışında da desteklenmesi sağlanacak. Uzmanlar vasıtasıyla mağdurlar hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilecek ve ihtiyaca göre psiko-sosyal destek verilecektir.

Mevcut sistemde uygulanmaya devam eden ve Antalya Adliyemizde yer alan Adli Görüşme Odaları (AGO)’da Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye devam edecektir.

Adliyemizde faaliyete geçen “Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü” nü gezerek yerinde inceleyen Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Halil İNAL, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli personele çalışmalarında başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.