AEDAŞ, Normalleşme Adımlarını Ve Hava Durumunu Yakın Takibe Aldı

Asayiş 23.06.2020 - 21:33, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2220+ kez okundu.
 

AEDAŞ, Normalleşme Adımlarını Ve Hava Durumunu Yakın Takibe Aldı

1 Haziran’dan itibaren ülke genelinde başlatılan normalleşme adımlarının yanı sıra artan hava sıcaklıkları elektrikte tüketimi artırdı. Antalya, Burdur ve Isparta’da kesintisiz hizmet hedefi ile çalışan AEDAŞ, çalışma saatlerini yeniden düzenledi, trafo, alçak ve orta gerilim hatlarını bakım onarım taramasından geçirdi. AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Yatırım, bakım ve onarım planlamamızı yaparken pek çok kriterle birlikte meteoroloji verilerini de göz önünde bulunduruyoruz” dedi. Antalya, Burdur ve Isparta’da 2,2 milyondan fazla müşterisine elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte enerji ihtiyacında sorun yaşanmaması için ön hazırlıklarını tamamladı. Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ‘evde kalan’ mesken abonelerinin artan tüketimlerini, sahada, ofiste ve işletme merkezlerinde büyük bir özveri ile çalışan personeli sayesinde herhangi bir sorun yaşanmadan karşılayan AEDAŞ, hizmet kalitesini en yüksek seviyede sürdürmek için ‘normalleşme adımlarını ve hava durumunu’ yakın takibe aldı. HATLAR TERMAL KAMERA İLE TARAMADAN GEÇİRİLDİ 1 Haziran’da ülke genelinde başlayan normalleşme süreci ile ticarethane, turizm ve sanayi abonelerinde elektrik tüketimi artmaya başlarken yaz aylarında artan sıcaklıkların da etkisi ile bölgede yoğun klima kullanımı da başladı. Yaz aylarındaki tüketim artışlarını yakından takip ederek bakım ve onarım çalışmalarının planlamasını bu tarihlerden önce yapan AEDAŞ; bölgesindeki tüm trafo, alçak ve orta gerilim hatlarını termal kamera ve kısmı deşarj cihazları ile taramadan geçirdi. Artan hava sıcaklıkları ve tüketim nedeniyle trafolarda bir sorun yaşanmaması için puant yüklerini anlık olarak takip eden AEDAŞ, güç artışı gereken yerler için de çalışmalarına başladı. SAHADAKİ EKİPLER GÜÇLENDİRİLDİ Yaz aylarında sahadaki ekiplerini daha da güçlendirdiklerini dile getiren AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) 2020’de kuzey yarım kürede sıcaklık rekoru kırabileceği uyarısı oldu. AEDAŞ olarak bizim de uzun bir süredir kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir Meteoroloji Grubu’muz da bulunuyor. Hava tahminlerini yaklaşık bir hafta önceden takip ederek bildiriyorlar ve biz de hava şartlarına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzlukları da göz önünde bulundurarak planlı kesinti, bakım ve yatırım çalışmalarını yapıyoruz. Şu an için bölgemizde en yüksek sıcaklıkların yaşandığı temmuz ve ağustos aylarının mevsim normallerinde seyretmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. ‘CANLI TAKİP SAYESİNDE ÖNLEYİCİ ADIMLARI ATIYORUZ’

1 Haziran’dan itibaren ülke genelinde başlatılan normalleşme adımlarının yanı sıra artan hava sıcaklıkları elektrikte tüketimi artırdı. Antalya, Burdur ve Isparta’da kesintisiz hizmet hedefi ile çalışan AEDAŞ, çalışma saatlerini yeniden düzenledi, trafo, alçak ve orta gerilim hatlarını bakım onarım taramasından geçirdi. AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Yatırım, bakım ve onarım planlamamızı yaparken pek çok kriterle birlikte meteoroloji verilerini de göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Antalya, Burdur ve Isparta’da 2,2 milyondan fazla müşterisine elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte enerji ihtiyacında sorun yaşanmaması için ön hazırlıklarını tamamladı. Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ‘evde kalan’ mesken abonelerinin artan tüketimlerini, sahada, ofiste ve işletme merkezlerinde büyük bir özveri ile çalışan personeli sayesinde herhangi bir sorun yaşanmadan karşılayan AEDAŞ, hizmet kalitesini en yüksek seviyede sürdürmek için ‘normalleşme adımlarını ve hava durumunu’ yakın takibe aldı.

HATLAR TERMAL KAMERA İLE TARAMADAN GEÇİRİLDİ

1 Haziran’da ülke genelinde başlayan normalleşme süreci ile ticarethane, turizm ve sanayi

abonelerinde elektrik tüketimi artmaya başlarken yaz aylarında artan sıcaklıkların da etkisi ile bölgede yoğun klima kullanımı da başladı. Yaz aylarındaki tüketim artışlarını yakından takip ederek bakım ve onarım çalışmalarının planlamasını bu tarihlerden önce yapan AEDAŞ; bölgesindeki tüm trafo, alçak ve orta gerilim hatlarını termal kamera ve kısmı deşarj cihazları ile taramadan geçirdi. Artan hava sıcaklıkları ve tüketim nedeniyle trafolarda bir sorun yaşanmaması için puant yüklerini anlık olarak takip eden AEDAŞ, güç artışı gereken yerler için de çalışmalarına başladı.

SAHADAKİ EKİPLER GÜÇLENDİRİLDİ

Yaz aylarında sahadaki ekiplerini daha da güçlendirdiklerini dile getiren AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) 2020’de kuzey yarım kürede sıcaklık rekoru kırabileceği uyarısı oldu. AEDAŞ olarak bizim de uzun bir süredir kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir Meteoroloji Grubu’muz da bulunuyor. Hava tahminlerini yaklaşık bir hafta önceden takip ederek bildiriyorlar ve biz de hava şartlarına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzlukları da göz önünde bulundurarak planlı kesinti, bakım ve yatırım çalışmalarını yapıyoruz. Şu an için bölgemizde en yüksek sıcaklıkların yaşandığı temmuz ve ağustos aylarının mevsim normallerinde seyretmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘CANLI TAKİP SAYESİNDE ÖNLEYİCİ ADIMLARI ATIYORUZ’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.