AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin Perakende Yasası Güncellenmeli Açıklaması

Ekonomi 12.07.2021 - 21:39, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 1690+ kez okundu.
 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin Perakende Yasası Güncellenmeli Açıklaması

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere Perakende Yasa'sının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. Esnafın haksız rekabet ile mağdur edildiğini belirterek açıklamasında;
Perakende Sektöründe Acilen Yasal Düzenlemeye İhtiyaç Var Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere Perakende Yasa'sının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. Esnafın haksız rekabet ile mağdur edildiğini belirterek açıklamasında; “Pandemi nedeniyle zor günlerden geçen esnafımızı sevindirmek ve açılan ekonomik yaraları bir an önce kapatmak için devletimiz ve vatandaşlarımız yerel esnafına sahip çıkmalı ve destek olmalıdır. Haksız rekabet ile mağdur edilen esnafın asıl yüzünü güldürecek olan karar Perakende Yasası’nın güncellenmesi olacaktır. Çünkü mevcut Perakende Yasası esnaf ve sanatkârların mağduriyetini önleme konusunda maalesef yeterli değil. Esnafımız normale dönebilmesi açısından perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybetmeden çıkarılmalı.” İfadelerine yer verdi. Perakende Yasası Düzenlenirse Ekonomi Ve Esnaf Canlanır AESOB Başkanı Adlıhan Dere; “Alışveriş Merkezleri ve zincir marketler plansız ve kontrolsüz şekilde artıyor. Kuralsız açılışların bir an önce önüne geçilmesi amacıyla yeni kurallar getirilmelidir. Bu işletmeler birçok şube açarak, açtıkları bu şubelerin her birinde yüzlerce esnafın işini tek mağazada yaparak ve haftanın her günü geç saatlere kadar açık kalarak esnafımızın maddi ve manevi kayıplara uğramasına neden oluyor. Haksız rekabetin neden olduğu bu düzen esnafı yok ederek sermayenin tehlikeye girmesine sebebiyet veriyor. KOBİ’lerin üretimini engelliyor ve vatandaşın alım gücü düşüyor. Sermaye değil haksız rekabet ortadan kalkmalı.” Dedi. Haksız Rekabet Esnafı Perişan Ediyor Vatandaşı Da Etkileniyor “Rekabet unsuru olması nedeniyle esnaf ekonomiyi dengeleyerek can damarı görevi görüyor. Tekelci fiyatlar enflasyon rakamlarını doğrudan etkiliyor. KOBİ’lerin ve esnafın tekelci fiyat uygulaması ile rekabet edememesi nedeniyle enflasyon düşmüyor. Esnafın normale daha hızlı dönebilmesi için Perakende Yasası acilen güncellenmelidir. Esnaf canlanırsa ekonomide canlanır. Yasal düzenleme gelmesi esnafında vatandaşında elinin rahatlamasına neden olur.” Diyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Esnafın ekonominin can damarı olduğunu vurguladı.
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere Perakende Yasa'sının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. Esnafın haksız rekabet ile mağdur edildiğini belirterek açıklamasında;

Perakende Sektöründe Acilen Yasal Düzenlemeye İhtiyaç Var

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere Perakende Yasa'sının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. Esnafın haksız rekabet ile mağdur edildiğini belirterek açıklamasında; “Pandemi nedeniyle zor günlerden geçen esnafımızı sevindirmek ve açılan ekonomik yaraları bir an önce kapatmak için devletimiz ve vatandaşlarımız yerel esnafına sahip çıkmalı ve destek olmalıdır. Haksız rekabet ile mağdur edilen esnafın asıl yüzünü güldürecek olan karar Perakende Yasası’nın güncellenmesi olacaktır. Çünkü mevcut Perakende Yasası esnaf ve sanatkârların mağduriyetini önleme konusunda maalesef yeterli değil. Esnafımız normale dönebilmesi açısından perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybetmeden çıkarılmalı.” İfadelerine yer verdi.

Perakende Yasası Düzenlenirse Ekonomi Ve Esnaf Canlanır

AESOB Başkanı Adlıhan Dere; “Alışveriş Merkezleri ve zincir marketler plansız ve kontrolsüz şekilde artıyor. Kuralsız açılışların bir an önce önüne geçilmesi amacıyla yeni kurallar getirilmelidir. Bu işletmeler birçok şube açarak, açtıkları bu şubelerin her birinde yüzlerce esnafın işini tek mağazada yaparak ve haftanın her günü geç saatlere kadar açık kalarak esnafımızın maddi ve manevi kayıplara uğramasına neden oluyor. Haksız rekabetin neden olduğu bu düzen esnafı yok ederek sermayenin tehlikeye girmesine sebebiyet veriyor. KOBİ’lerin üretimini engelliyor ve vatandaşın alım gücü düşüyor. Sermaye değil haksız rekabet ortadan kalkmalı.” Dedi.

Haksız Rekabet Esnafı Perişan Ediyor Vatandaşı Da Etkileniyor

“Rekabet unsuru olması nedeniyle esnaf ekonomiyi dengeleyerek can damarı görevi görüyor. Tekelci fiyatlar enflasyon rakamlarını doğrudan etkiliyor. KOBİ’lerin ve esnafın tekelci fiyat uygulaması ile rekabet edememesi nedeniyle enflasyon düşmüyor. Esnafın normale daha hızlı dönebilmesi için Perakende Yasası acilen güncellenmelidir. Esnaf canlanırsa ekonomide canlanır. Yasal düzenleme gelmesi esnafında vatandaşında elinin rahatlamasına neden olur.” Diyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Esnafın ekonominin can damarı olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.