AESOB Başkanı Dere’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Esnaf Dosyası

Ekonomi 29.01.2019 - 01:51, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2565+ kez okundu.
 

AESOB Başkanı Dere’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Esnaf Dosyası

AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya esnaf ve sanatkârlarının sorun ve taleplerini içeren bir dosya sundu.
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, Antalya Ak Parti ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı dolayısıyla Antalya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya İş Dünyası Buluşması programında esnaf ve sanatkarların sorun ve talepleri hakkında görüşlerini aktararak bir dosya sundu. AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği dosya içeriğinde; -ANTALYA’DA MEYDANA GELEN FIRTINA VE HORTUM NEDENİYLE OLUMSUZ ETKİLENEN ESNAFIN FAİZSİZ KREDİ TALEBİ, -ESNAF VE SANATKARLARIN TURİZMDEN YETERLİ PAY ALAMAMASI DOLAYISIYLA HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNDE DÜZENLEMELER YAPILMASI, -İDARİ PARA CEZALARININ HER İŞ YERİNİN BÜYÜKLÜĞÜNE VE GELİR DÜZEYİNE GÖRE ÖDENEBİLİR DÜZEYDE OLMASI,  -PERAKENDE YASASINDA DEĞİŞİKLİK İLE AVM VE ZİNCİR MAĞAZALARA KARŞI ESNAFIN KORUNMASI, -YÜKSEK POS CİHAZ KOMİSYONLARININ DÜŞÜRÜLMESİ, -ETKİN BİR SİCİL AFFI, -ESNAFIN DEFTER TUTMA HADLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ, -ESNAFIN SIRTINDAKİ STOPAJ YÜKÜNÜN KALDIRILMASI, -ESNAF VE SANATKARLARIN BAĞ-KUR PRİMLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ, -YAŞLILIK SİGORTASINDA PRİM GÜN SAYISININ YENİDEN DÜZENLENMESİ, -BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ, -KAMUYA AİT İŞYERLERİNDEKİ KİRA ARTIŞLARI, -ÜCRETLİ POŞET UYGULAMASI, -ESNAFA İNDİRİMLİ ELEKTRİK VE DOĞALGAZ, -ULAŞIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN ESNAFA MAZOTTA ÖTV İNDİRİMİ, -KAMU KURULUŞLARININ TİCARET YAPMAMASI ana başlıklarında çeşitli konular yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar esnaf ve sanatkarlara verilen her türlü destek ve teşvikler dolayısıyla teşekkürlerini ileten AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, “Cumhurbaşkanımız ve ilgili Bakanlarımız aldıkları kararlarla, bugüne kadar esnaf ve sanatkarımızın yaşaması, ayakta durması ve hayırlı kazançlar elde etmesi yolundaki kararlılıklarını her zaman gösterdiler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, esnafımızın toplumun temel yapı taşı olduğunu her platformda dile getiriyor ve esnafımızı gözetiyor. Antalya esnaf ve sanatkarlarımız adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Esnafımızın yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılar ile taleplerini içeren bir dosyayı da kendilerine takdim ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız sunduğumuz dosya ile bizzat ilgilenerek ve gerekli talimatları anında vererek esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik hassasiyetlerini bir kez daha gösterdi.” dedi. 
AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya esnaf ve sanatkârlarının sorun ve taleplerini içeren bir dosya sundu.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, Antalya Ak Parti ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı dolayısıyla Antalya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya İş Dünyası Buluşması programında esnaf ve sanatkarların sorun ve talepleri hakkında görüşlerini aktararak bir dosya sundu.

AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği dosya içeriğinde;

-ANTALYA’DA MEYDANA GELEN FIRTINA VE HORTUM NEDENİYLE OLUMSUZ ETKİLENEN ESNAFIN FAİZSİZ KREDİ TALEBİ,

-ESNAF VE SANATKARLARIN TURİZMDEN YETERLİ PAY ALAMAMASI DOLAYISIYLA HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNDE DÜZENLEMELER YAPILMASI,

-İDARİ PARA CEZALARININ HER İŞ YERİNİN BÜYÜKLÜĞÜNE VE GELİR DÜZEYİNE GÖRE ÖDENEBİLİR DÜZEYDE OLMASI, 

-PERAKENDE YASASINDA DEĞİŞİKLİK İLE AVM VE ZİNCİR MAĞAZALARA KARŞI ESNAFIN KORUNMASI,

-YÜKSEK POS CİHAZ KOMİSYONLARININ DÜŞÜRÜLMESİ,

-ETKİN BİR SİCİL AFFI,

-ESNAFIN DEFTER TUTMA HADLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ,

-ESNAFIN SIRTINDAKİ STOPAJ YÜKÜNÜN KALDIRILMASI,

-ESNAF VE SANATKARLARIN BAĞ-KUR PRİMLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ,

-YAŞLILIK SİGORTASINDA PRİM GÜN SAYISININ YENİDEN DÜZENLENMESİ,

-BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ,

-KAMUYA AİT İŞYERLERİNDEKİ KİRA ARTIŞLARI,

-ÜCRETLİ POŞET UYGULAMASI,

-ESNAFA İNDİRİMLİ ELEKTRİK VE DOĞALGAZ,

-ULAŞIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN ESNAFA MAZOTTA ÖTV İNDİRİMİ,

-KAMU KURULUŞLARININ TİCARET YAPMAMASI ana başlıklarında çeşitli konular yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar esnaf ve sanatkarlara verilen her türlü destek ve teşvikler dolayısıyla teşekkürlerini ileten AESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, “Cumhurbaşkanımız ve ilgili Bakanlarımız aldıkları kararlarla, bugüne kadar esnaf ve sanatkarımızın yaşaması, ayakta durması ve hayırlı kazançlar elde etmesi yolundaki kararlılıklarını her zaman gösterdiler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, esnafımızın toplumun temel yapı taşı olduğunu her platformda dile getiriyor ve esnafımızı gözetiyor. Antalya esnaf ve sanatkarlarımız adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Esnafımızın yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılar ile taleplerini içeren bir dosyayı da kendilerine takdim ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız sunduğumuz dosya ile bizzat ilgilenerek ve gerekli talimatları anında vererek esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik hassasiyetlerini bir kez daha gösterdi.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.