Ahilik İslam Ahlakı Ve Türk Kültürünün Sentezidir

Gündem 14.09.2020 - 22:42, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2173+ kez okundu.
 

Ahilik İslam Ahlakı Ve Türk Kültürünün Sentezidir

Valisi Ersin Yazıcı, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Yazıcı mesajında, Ahiliğin sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerinin sanat ile sentezlenmesi olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haft
Valisi Ersin Yazıcı, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Yazıcı mesajında, Ahiliğin sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerinin sanat ile sentezlenmesi olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı. Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Yazıcı, Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde esnaf ve sanatkârlarımıza yol gösterdiği gibi uygar dünya ülkelerine de örnek olduğunu belirterek, “Ahilik; sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerinin sanat ile sentezlenmesidir. Bu ilkelerle kurulan Ahilik Teşkilatı ”Usta, kalfa, çırak,” ilişkisiyle eğitimi, istihdamı ve üretimi en güzel şekilde tesis etmiştir. Eğitimi hayat boyu süren bir faaliyet olarak düşünmüş ve mesleki eğitim ile ahlaki eğitimi çok güzel harmanlamıştır.” dedi. İslam ahlakı ve Türk kültürünün sentezi olan Ahilik anlayışının yaygınlaştırılması ve yaşatılması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini kaydeden Vali Yazıcı, “Esnaf ve sanatkârlarımız, Ahilik teşkilatının öğretilerini yaşam felsefesi kabul etmiş muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Bir esnaf çocuğu olarak bu anlayışla yapılan işlerden daima gurur duydum. İslam ahlakı ve Türk kültürünün sentezi olan Ahilik anlayışının yaygınlaştırılması ve yaşatılması için elimizden geleni yapmalıyız.  Mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkârlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar Ahilik ilkelerini yaşatma gayreti içerisinde olmuştur. Biz de esnaf ve sanatkârlarımızın her türlü sıkıntısında yanlarında olacağız.” diye konuştu. Ahilik Haftası Kutlama Mesajının son bölümünde ise Vali Yazıcı, “14-20 Eylül tarihleri arasında pandemi tedbirleri çerçevesinde kutlamakta olduğumuz 33. Ahilik haftası münasebetiyle Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd ederken esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum.” dedi.
Valisi Ersin Yazıcı, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Yazıcı mesajında, Ahiliğin sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerinin sanat ile sentezlenmesi olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haft

Valisi Ersin Yazıcı, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Yazıcı mesajında, Ahiliğin sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerinin sanat ile sentezlenmesi olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı.

Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Yazıcı, Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde esnaf ve sanatkârlarımıza yol gösterdiği gibi uygar dünya ülkelerine de örnek olduğunu belirterek, “Ahilik; sevgi, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlak öğretilerinin sanat ile sentezlenmesidir. Bu ilkelerle kurulan Ahilik Teşkilatı ”Usta, kalfa, çırak,” ilişkisiyle eğitimi, istihdamı ve üretimi en güzel şekilde tesis etmiştir. Eğitimi hayat boyu süren bir faaliyet olarak düşünmüş ve mesleki eğitim ile ahlaki eğitimi çok güzel harmanlamıştır.” dedi.

İslam ahlakı ve Türk kültürünün sentezi olan Ahilik anlayışının yaygınlaştırılması ve yaşatılması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini kaydeden Vali Yazıcı, “Esnaf ve sanatkârlarımız, Ahilik teşkilatının öğretilerini yaşam felsefesi kabul etmiş muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Bir esnaf çocuğu olarak bu anlayışla yapılan işlerden daima gurur duydum. İslam ahlakı ve Türk kültürünün sentezi olan Ahilik anlayışının yaygınlaştırılması ve yaşatılması için elimizden geleni yapmalıyız.  Mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkârlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar Ahilik ilkelerini yaşatma gayreti içerisinde olmuştur. Biz de esnaf ve sanatkârlarımızın her türlü sıkıntısında yanlarında olacağız.” diye konuştu.

Ahilik Haftası Kutlama Mesajının son bölümünde ise Vali Yazıcı, “14-20 Eylül tarihleri arasında pandemi tedbirleri çerçevesinde kutlamakta olduğumuz 33. Ahilik haftası münasebetiyle Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd ederken esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.