Akdeniz Üniversitesi Engelli Bireylere Yönelik Projeleri İle İlham Kaynağı Oluyor

02.12.2021 - 18:44, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2537+ kez okundu.
 

Akdeniz Üniversitesi Engelli Bireylere Yönelik Projeleri İle İlham Kaynağı Oluyor

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adile Emel Sardohan Yıldırım, engelli bireylere yönelik projeleri ile Akdeniz Üniversitesi’nin diğer üniversitelere ilham kaynağı olduğunu söyledi.
Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adile Emel Sardohan Yıldırım, engelli bireylere yönelik projeleri ile Akdeniz Üniversitesi’nin diğer üniversitelere ilham kaynağı olduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Adile Emel Sardohan Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Akdeniz Üniversitesi’nin YÖK Engelsiz Üniversite-2020 ödüllerinde 2 farklı kategoride 3 ayrı ödül aldığını ve Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri kapsamında Erişilebilir Üniversite kategorisinde birinci olduğunu hatırlatan Dr. Öğretim Üyesi Yıldırım, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama dahil olması, farkındalık yaratma konularında çok iyi yol kat edildiğini ve birçok üniversiteye bu anlamda ilham kaynağı olduğunu kaydetti. ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELERE AĞIRLIK VERİYORUZ Artık engelliler konusunda farkındalık oluşturmaktan ziyade hak temelli anlayış çerçevesinde eğitimde fırsat eşitliği ilkesine dayanarak engelli bireylere yönelik projeleri hayata geçirmeye ağırlık verdiklerini anlatan Dr. Öğretim Üyesi Yıldırım, bireylerin  başta  eğitim süreçlerinin planlanması, her tür fiziki mekana erişimlerinin sağlanması, sosyal olarak tüm süreçlere dahil olmaları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi Yardımcı Teknolojiler Ofisi ile ortak projeler  yürüttüklerine de değinen Emel Sardohan Yıldırım, işitme yetersizliği olan öğrencilere sesli kitap uygulaması hazırladıklarını açıkladı. AKADEMİK KARİYER PLANLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ Geçen yıl Akdeniz Üniversitesi’nden 101 engelli öğrencinin mezun olduğunu söyleyen  Emel Sardohan Yıldırım, “Şu anda 93 engelli öğrencimiz de eğitimlerine devam ediyor. Biz öğrencilerimizin eğitim ve sosyal hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini taşıyan, yaratıcı düşünen, girişimci ruhlu, araştıran ve Akdeniz Üniversiteli olmanın gururunu yaşayabilecekleri şekilde mezun olmalarını sağlamak ve iş sahasında yer almalarıdır. Sadece lisans eğitimiyle sınırlı kalmayıp akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimizin lisansüstü eğitim süreci için de projeler yürütüyoruz.” dedi. Emel Sardohan Yıldırım, ayrıca Covid-19 önlemleri kapsamında hayatımıza giren hibrit eğitim uygulamasının engelli öğrenciler için de çok faydalı olduğunu belirterek, “Özel gereksinimli bireyler bazı hastalıklara daha açık olabiliyor, buna bağlı olarak derslerden geri kalmayıp uzakta da olsa takip etmeleri önem taşıyor” ifadesini kullandı.
Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adile Emel Sardohan Yıldırım, engelli bireylere yönelik projeleri ile Akdeniz Üniversitesi’nin diğer üniversitelere ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adile Emel Sardohan Yıldırım, engelli bireylere yönelik projeleri ile Akdeniz Üniversitesi’nin diğer üniversitelere ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Adile Emel Sardohan Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Akdeniz Üniversitesi’nin YÖK Engelsiz Üniversite-2020 ödüllerinde 2 farklı kategoride 3 ayrı ödül aldığını ve Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri kapsamında Erişilebilir Üniversite kategorisinde birinci olduğunu hatırlatan Dr. Öğretim Üyesi Yıldırım, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama dahil olması, farkındalık yaratma konularında çok iyi yol kat edildiğini ve birçok üniversiteye bu anlamda ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELERE AĞIRLIK VERİYORUZ

Artık engelliler konusunda farkındalık oluşturmaktan ziyade hak temelli anlayış çerçevesinde eğitimde fırsat eşitliği ilkesine dayanarak engelli bireylere yönelik projeleri hayata geçirmeye ağırlık verdiklerini anlatan Dr. Öğretim Üyesi Yıldırım, bireylerin  başta  eğitim süreçlerinin planlanması, her tür fiziki mekana erişimlerinin sağlanması, sosyal olarak tüm süreçlere dahil olmaları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi Yardımcı Teknolojiler Ofisi ile ortak projeler  yürüttüklerine de değinen Emel Sardohan Yıldırım, işitme yetersizliği olan öğrencilere sesli kitap uygulaması hazırladıklarını açıkladı.

AKADEMİK KARİYER PLANLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ

Geçen yıl Akdeniz Üniversitesi’nden 101 engelli öğrencinin mezun olduğunu söyleyen  Emel Sardohan Yıldırım, “Şu anda 93 engelli öğrencimiz de eğitimlerine devam ediyor. Biz öğrencilerimizin eğitim ve sosyal hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini taşıyan, yaratıcı düşünen, girişimci ruhlu, araştıran ve Akdeniz Üniversiteli olmanın gururunu yaşayabilecekleri şekilde mezun olmalarını sağlamak ve iş sahasında yer almalarıdır. Sadece lisans eğitimiyle sınırlı kalmayıp akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimizin lisansüstü eğitim süreci için de projeler yürütüyoruz.” dedi. Emel Sardohan Yıldırım, ayrıca Covid-19 önlemleri kapsamında hayatımıza giren hibrit eğitim uygulamasının engelli öğrenciler için de çok faydalı olduğunu belirterek, “Özel gereksinimli bireyler bazı hastalıklara daha açık olabiliyor, buna bağlı olarak derslerden geri kalmayıp uzakta da olsa takip etmeleri önem taşıyor” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.