Akdeniz Üniversitesi Erasmus Belgesini Tam Puan İle Aldı

30.03.2021 - 18:31, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1762+ kez okundu.
 

Akdeniz Üniversitesi Erasmus Belgesini Tam Puan İle Aldı

Akdeniz Üniversitesi 2021/2027 dönemi Erasmus+ Programı için yapılan Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) belgesini Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın imzasıyla aldı.
Akdeniz Üniversitesi 2021/2027 dönemi Erasmus+ Programı için yapılan Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) belgesini Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın imzasıyla aldı. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 2020 yılı Yükseköğretim için Erasmus Beyannamesi “Erasmus Charter for Higher Education” (ECHE) başvuru sonuçları açıklandı. Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 100 üzerinden 100 tam puan aldı. Rektör Özkan, alınan belgeyi imzalanırken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Olgun Kitapcı ve Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörü Nuran Caner de hazır bulundu. ECHE yükseköğretim programının, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Başvurumuzun tam puanla kabul edilmiş olması gurur verici oldu. Yeni dönemde de Erasmus+ ailesinin bir üyesi olarak öğrencilerimiz ile personelimizin Erasmus+ programı hareketliliklerinden daha fazla yararlanmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tam puanla belgenin alınmasında emeği geçen arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı. Uluslararası alanda yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmelerinin önemli olduğunu belirten Rektör Özkan, “Erasmus+ programının kısa süreli öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirebilmeleri için karşılıksız mali destek sağlıyor. Programın amacı yükseköğretimin kalitesini artırmaktır. Yükseköğretim kurumları arasında ülkelerarası iş birliğinin teşvik edilmesiyle, öğrencilerin ve yükseköğretim kurumu personelinin Avrupa’da hareketliliğinin sağlanması, Avrupa halklarının birbirlerini algılamasındaki önyargıların yükseköğretim çevrelerinde kırılmasına da hizmet ediyor.” şeklinde konuştu.
Akdeniz Üniversitesi 2021/2027 dönemi Erasmus+ Programı için yapılan Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) belgesini Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın imzasıyla aldı.

Akdeniz Üniversitesi 2021/2027 dönemi Erasmus+ Programı için yapılan Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) belgesini Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın imzasıyla aldı.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 2020 yılı Yükseköğretim için Erasmus Beyannamesi “Erasmus Charter for Higher Education” (ECHE) başvuru sonuçları açıklandı. Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 100 üzerinden 100 tam puan aldı. Rektör Özkan, alınan belgeyi imzalanırken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Olgun Kitapcı ve Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörü Nuran Caner de hazır bulundu.

ECHE yükseköğretim programının, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Başvurumuzun tam puanla kabul edilmiş olması gurur verici oldu. Yeni dönemde de Erasmus+ ailesinin bir üyesi olarak öğrencilerimiz ile personelimizin Erasmus+ programı hareketliliklerinden daha fazla yararlanmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tam puanla belgenin alınmasında emeği geçen arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası alanda yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmelerinin önemli olduğunu belirten Rektör Özkan, “Erasmus+ programının kısa süreli öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirebilmeleri için karşılıksız mali destek sağlıyor. Programın amacı yükseköğretimin kalitesini artırmaktır. Yükseköğretim kurumları arasında ülkelerarası iş birliğinin teşvik edilmesiyle, öğrencilerin ve yükseköğretim kurumu personelinin Avrupa’da hareketliliğinin sağlanması, Avrupa halklarının birbirlerini algılamasındaki önyargıların yükseköğretim çevrelerinde kırılmasına da hizmet ediyor.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.