Akdeniz Üniversitesi Kansere Karşı Uyardı

10.04.2019 - 19:16, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2297+ kez okundu.
 

Akdeniz Üniversitesi Kansere Karşı Uyardı

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Onkoloji Hemşireliği Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Bölümü, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle farkındalık etkinlikleri düzenledi. Çağın en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser hastalığına dikkat çekmek için Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Arıkan’ın koordinatörlüğünde, Akdeniz Üniversitesi Kanser Farkındalık Grubu üyelerinin katılımıyla farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Bir hafta süren etkinliklerde, Kampüs içi Yakut Çarşısı’nda öğrencilere ve üniversite personeline, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok’ta hasta, hasta yakınlarına ve personele ayrıca şehrin belirli noktalarında tüm halka “kanserden korunma, tarama ve erken teşhis” konularında  bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Kanseri önlemek için sigara kullanılmaması, sağlıklı ve dengeli beslenme, ultraviyole ışınlardan uzak durma, fiziksel aktivitenin önemine değinilerek erken teşhis ve taramalar konusunda bilinçlendirme yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Onkoloji Hemşireliği Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Bölümü, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Çağın en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser hastalığına dikkat çekmek için Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Arıkan’ın koordinatörlüğünde, Akdeniz Üniversitesi Kanser Farkındalık Grubu üyelerinin katılımıyla farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Bir hafta süren etkinliklerde, Kampüs içi Yakut Çarşısı’nda öğrencilere ve üniversite personeline, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok’ta hasta, hasta yakınlarına ve personele ayrıca şehrin belirli noktalarında tüm halka “kanserden korunma, tarama ve erken teşhis” konularında  bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Kanseri önlemek için sigara kullanılmaması, sağlıklı ve dengeli beslenme, ultraviyole ışınlardan uzak durma, fiziksel aktivitenin önemine değinilerek erken teşhis ve taramalar konusunda bilinçlendirme yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.