Akdeniz Üniversitesi’nin Erasmus Projelerine Yüksek Bütçeli Hibe

08.09.2020 - 19:20, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2419+ kez okundu.
 

Akdeniz Üniversitesi’nin Erasmus Projelerine Yüksek Bütçeli Hibe

Akdeniz Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen 2020 Dönemi Ana Eylem 1-Program Ülkeleri Arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA103) ve Ana Eylem 1-Program Ülkeleri İle Ortak Ülkeler Arasında Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA107) kapsamında yüksek bütçeli hibe almaya hak kazandı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan sonuçlara göre; 2020 Proje Döneminde Yükseköğretim Program Ülkeleri ile Hareketlilik KA103 Projeleri kapsamında 470 bin 750 Euro ve Ortak Ülkeler ile Hareketlilik KA107 Projeleri kapsamında 76 bin 385 Euro hibe almaya hak kazanan Akdeniz Üniversitesi, toplamda 547 bin 135 Euro ile en yüksek bütçeli üniversiteler arasındaki yerini aldı. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğünce Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan projelerin Erasmus+ KA107 Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 yılında Ürdün ve Sri Lanka ile projeleri kabul edilen Akdeniz Üniversitesi, 2020 Proje döneminde de Arnavutluk, Azerbaycan, Cezayir, Karadağ, Moldova ve Ukrayna olmak üzere toplam 6 ülke projesi ile birlikte hibe almaya hak kazanarak 2015’ten bugüne en yüksek rakama ulaştı. Erasmus+ programı ile yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan Erasmus+ KA103 ve KA107 projelerinin temel amaçları arasında yükseköğretim öğrencilerinin kişisel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini desteklemek, yükseköğretim kurumlarında çalışan personelin mesleki gelişimini desteklemek, yabancı dil alanındaki yetkinliğin güçlendirilmesi ve yükseköğretim kurumlarının kapasitelerini ve uluslararası boyutunu geliştirmek amaçlanıyor.                

Akdeniz Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen 2020 Dönemi Ana Eylem 1-Program Ülkeleri Arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA103) ve Ana Eylem 1-Program Ülkeleri İle Ortak Ülkeler Arasında Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA107) kapsamında yüksek bütçeli hibe almaya hak kazandı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan sonuçlara göre; 2020 Proje Döneminde Yükseköğretim Program Ülkeleri ile Hareketlilik KA103 Projeleri kapsamında 470 bin 750 Euro ve Ortak Ülkeler ile Hareketlilik KA107 Projeleri kapsamında 76 bin 385 Euro hibe almaya hak kazanan Akdeniz Üniversitesi, toplamda 547 bin 135 Euro ile en yüksek bütçeli üniversiteler arasındaki yerini aldı.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğünce Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan projelerin Erasmus+ KA107 Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 yılında Ürdün ve Sri Lanka ile projeleri kabul edilen Akdeniz Üniversitesi, 2020 Proje döneminde de Arnavutluk, Azerbaycan, Cezayir, Karadağ, Moldova ve Ukrayna olmak üzere toplam 6 ülke projesi ile birlikte hibe almaya hak kazanarak 2015’ten bugüne en yüksek rakama ulaştı.

Erasmus+ programı ile yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan Erasmus+ KA103 ve KA107 projelerinin temel amaçları arasında yükseköğretim öğrencilerinin kişisel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini desteklemek, yükseköğretim kurumlarında çalışan personelin mesleki gelişimini desteklemek, yabancı dil alanındaki yetkinliğin güçlendirilmesi ve yükseköğretim kurumlarının kapasitelerini ve uluslararası boyutunu geliştirmek amaçlanıyor.                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.