AKP İktidarı Döneminde İşsizlik Kronikleşti

Asayiş 13.10.2021 - 20:10, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1711+ kez okundu.
 

AKP İktidarı Döneminde İşsizlik Kronikleşti

AKP hükümeti, ekonominin kötü gidişatını gizlemek için her geçen gün farklı gündemlere sarılmakta gerçek gündemin işsizlik ve yoksulluk olduğunu gizlemektedir.
AKP hükümeti, ekonominin kötü gidişatını gizlemek için her geçen gün farklı gündemlere sarılmakta gerçek gündemin işsizlik ve yoksulluk olduğunu gizlemektedir. TÜİK verilerine göre, 2021 yılı ağustos döneminde işsizlik oranı yüzde 12,1 oldu. İşsiz sayısı ise 11 bin kişi artarak 3 milyon 965 bin kişiye yükseldi. Ancak son dönemde resmi işsizlik oranıyla geniş işsizlik oranı ya da gerçek işsizlik rakamları arasında 3 kat fark olduğu bilinmektedir. Ayrıca AKP iktidarı; TÜİK başta olmak üzere, resmi kurumların verilerini kullanarak gerçek işsizliği gizlemektedir. AKP iktidarı ülkedeki ekonomik krizi görmezden gelerek sorunları büyütmektedir. TÜİK’in açıkladığı veriler ekonominin ağır tablosunu göstermektedir. İşsizlik AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığa sürüklenmeye ve binlerce firma kapanmaya devam edecektir. Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlenmesi durumunda maalesef işsizlik daha da büyümeye devam edecektir. Ülkedeki işsizlik göstergeleri vatandaşların ekonomik zorluklarını anlatmaktadır. İşsizlik göstergelerine ek olarak açlık ve yoksulluk da artmaya devam etmektedir. AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. Yaşanan işsizlik büyümesi ekonomik sonuçlarıyla birlikte siyasi ve toplumsal gerilimleri de artıracaktır. İşsizliğin acısını ve etkisinin en fazla hissedenler ise gençlerimizdir. Bugün büyük bir bölümünü üniversite mezunu olan gençlerimizin büyük bir kısmı işsizdir.  AKP hükümeti ülkenin sorunları kronikleştirdi ve çözmesi mümkün değildir.   Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; krizden çıkışın tek çözümünün yatırım, üretim ve istihdam alanları açılması ve kamucu politikalara dönülmesi olduğunu belirtiyoruz. Mehmet Balık Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı
AKP hükümeti, ekonominin kötü gidişatını gizlemek için her geçen gün farklı gündemlere sarılmakta gerçek gündemin işsizlik ve yoksulluk olduğunu gizlemektedir.

AKP hükümeti, ekonominin kötü gidişatını gizlemek için her geçen gün farklı gündemlere sarılmakta gerçek gündemin işsizlik ve yoksulluk olduğunu gizlemektedir.

TÜİK verilerine göre, 2021 yılı ağustos döneminde işsizlik oranı yüzde 12,1 oldu. İşsiz sayısı ise 11 bin kişi artarak 3 milyon 965 bin kişiye yükseldi. Ancak son dönemde resmi işsizlik oranıyla geniş işsizlik oranı ya da gerçek işsizlik rakamları arasında 3 kat fark olduğu bilinmektedir. Ayrıca AKP iktidarı; TÜİK başta olmak üzere, resmi kurumların verilerini kullanarak gerçek işsizliği gizlemektedir.

AKP iktidarı ülkedeki ekonomik krizi görmezden gelerek sorunları büyütmektedir. TÜİK’in açıkladığı veriler ekonominin ağır tablosunu göstermektedir.

İşsizlik AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığa sürüklenmeye ve binlerce firma kapanmaya devam edecektir.

Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlenmesi durumunda maalesef işsizlik daha da büyümeye devam edecektir.

Ülkedeki işsizlik göstergeleri vatandaşların ekonomik zorluklarını anlatmaktadır. İşsizlik göstergelerine ek olarak açlık ve yoksulluk da artmaya devam etmektedir.

AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. Yaşanan işsizlik büyümesi ekonomik sonuçlarıyla birlikte siyasi ve toplumsal gerilimleri de artıracaktır.

İşsizliğin acısını ve etkisinin en fazla hissedenler ise gençlerimizdir. Bugün büyük bir bölümünü üniversite mezunu olan gençlerimizin büyük bir kısmı işsizdir.

 AKP hükümeti ülkenin sorunları kronikleştirdi ve çözmesi mümkün değildir.  

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; krizden çıkışın tek çözümünün yatırım, üretim ve istihdam alanları açılması ve kamucu politikalara dönülmesi olduğunu belirtiyoruz.

Mehmet Balık Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.