Aksan’dan Basın Duyurusu

Asayiş 03.05.2019 - 22:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2489+ kez okundu.
 

Aksan’dan Basın Duyurusu

Aksan’ın önerisi ile Kaş sınırları içinde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşları Burdurlu Halil İbrahim Çavuş, Ankara Nallıhan’lı Durmuş Çavuş ve diğer kahramanlarımız tarafından 9 Ocak 1917 günü Bayındır burnunda konuşlandırılan toplarla TARİHTE İLK VE TEK olacak şekilde, Meis Adasında demirlemiş bulunan İngilizlerin Ben My Green isimli Uçak Gemisinin batırılışı anısına bir Hatıra Ormanı ile Dostluk ve Barış Parkı tesis edilmiş bulunmaktadır. Yine AKSAN’ın talepleri doğrultusunda söz konusu Hatıra Ormanı ile Dostluk ve Barış Parkından Bayındır Burnuna kadar olan alanda, Orman Genel Müdürlüğü Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü çalışanlarından Doç Dr Ali KAVGACI ve Uzman Orman Yüksek Mühendisi Zafer MAVİ liderliğinde üç yıl devam edecek olan bir flora ve fauna araştırmasına başlanmış bulunmaktadır. Projenin ilk arazi çalışması Nisan ayı başında Dostluk ve Barış Parkı Anıtına çiçek konarak gerçekleştirilmiştir. Nisan ayı içinde yapılan arazi çalışmaları sonucunda 300’ü aşkın bitki örneği toplanmıştır. Toplanan bitkiler içinde endemik ve nesli tehlikede olan türlerin de bulunabileceği görülmüştür. Çalışma alanının genel olarak ülkemizin endemik meşe türlerinden olan Boz Pırnal Meşesi (Quercus aucheri) egemenliğinde maki bitki örtüsüyle kaplı olduğu anlaşılmıştır. Bu durum çalışma alanının biyolojik ve ekolojik olarak sahip olduğu zenginliğe işaret etmektedir. Sahada ayrıca çok sayıda anıtsal nitelikle Boz Pırnar Meşesine ait ağacın bulunduğu da tespit edilmiştir.  Bahse konu alanda yer alan,  kültür mirası olarak değerlendirilebilecek ve Kaş turizmine ayrı bir değer kazandırması olası Topal Oğlan Kültür Bahçesine dikkat çeken AKSAN Proje koordinatörü Orman Yüksek Mühendisi Özer Satılmış ÖZGÜÇ, topların taşındığı Elmalı Bayındır Burnu Yolu ve çevresinin, Milli Park olarak ilan edilmesinin bir öneri olarak gündeme getirilmesi gerektiğini belirtmiş ve projeye gösterdiği hassasiyetten dolayı Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teşekkür etmiştir. ÖZGÜÇ; söz konusu sahanın Milli Park ilan edilmek için gerekli olan tarih, doğa, flora ve fauna değerlerinin hepsine fazlasıyla sahip olduğunu belirtmiştir.

Aksan’ın önerisi ile Kaş sınırları içinde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşları Burdurlu Halil İbrahim Çavuş, Ankara Nallıhan’lı Durmuş Çavuş ve diğer kahramanlarımız tarafından 9 Ocak 1917 günü Bayındır burnunda konuşlandırılan toplarla TARİHTE İLK VE TEK olacak şekilde, Meis Adasında demirlemiş bulunan İngilizlerin Ben My Green isimli Uçak Gemisinin batırılışı anısına bir Hatıra Ormanı ile Dostluk ve Barış Parkı tesis edilmiş bulunmaktadır. Yine AKSAN’ın talepleri doğrultusunda söz konusu Hatıra Ormanı ile Dostluk ve Barış Parkından Bayındır Burnuna kadar olan alanda, Orman Genel Müdürlüğü Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü çalışanlarından Doç Dr Ali KAVGACI ve Uzman Orman Yüksek Mühendisi Zafer MAVİ liderliğinde üç yıl devam edecek olan bir flora ve fauna araştırmasına başlanmış bulunmaktadır. Projenin ilk arazi çalışması Nisan ayı başında Dostluk ve Barış Parkı Anıtına çiçek konarak gerçekleştirilmiştir.

Nisan ayı içinde yapılan arazi çalışmaları sonucunda 300’ü aşkın bitki örneği toplanmıştır. Toplanan bitkiler içinde endemik ve nesli tehlikede olan türlerin de bulunabileceği görülmüştür. Çalışma alanının genel olarak ülkemizin endemik meşe türlerinden olan Boz Pırnal Meşesi (Quercus aucheri) egemenliğinde maki bitki örtüsüyle kaplı olduğu anlaşılmıştır. Bu durum çalışma alanının biyolojik ve ekolojik olarak sahip olduğu zenginliğe işaret etmektedir. Sahada ayrıca çok sayıda anıtsal nitelikle Boz Pırnar Meşesine ait ağacın bulunduğu da tespit edilmiştir.

 Bahse konu alanda yer alan,  kültür mirası olarak değerlendirilebilecek ve Kaş turizmine ayrı bir değer kazandırması olası Topal Oğlan Kültür Bahçesine dikkat çeken AKSAN Proje koordinatörü Orman Yüksek Mühendisi Özer Satılmış ÖZGÜÇ, topların taşındığı Elmalı Bayındır Burnu Yolu ve çevresinin, Milli Park olarak ilan edilmesinin bir öneri olarak gündeme getirilmesi gerektiğini belirtmiş ve projeye gösterdiği hassasiyetten dolayı Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teşekkür etmiştir. ÖZGÜÇ; söz konusu sahanın Milli Park ilan edilmek için gerekli olan tarih, doğa, flora ve fauna değerlerinin hepsine fazlasıyla sahip olduğunu belirtmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.