Aksu’da Ağaç Kıyımı

Politika 26.03.2019 - 21:24, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2305+ kez okundu.
 

Aksu’da Ağaç Kıyımı

Antalya Aksu Belediyesinin Orman Bakanlığından 49 yıllığına kiraladığı ve metrekaresini yıllık 1 TL 15 kuruştan 25 yıllığına ihale ettiği ormanlık alanda ağaç kıyımı yapılıyor.
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, bölgeden kendilerine ağaç katliamı yapıldığına dair iddialar geldiğini, kendilerinin de bu iddiaları yerinde gözlemlediklerini belirterek, “Zaten bu ballı ihale yeterince vicdan sızlatmıştı. Üstüne üstlük şimdi bir de kamyon kamyon ağaç kesildiğine dair ihbarlar bize ulaşıyor. Bölgeyi incelediğimizde bir kısım ağaçların kesildiğine biz de şahit olduk. Aksu Belediyesinden ve Orman Bakanlığından konuya ilişkin açıklama bekliyoruz. Ne kadar ağaç, hangi gerekçeyle kesilmiştir?” dedi. Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Antalya Aksu Belediyesi tarafından 14 Kasım 2018’de Orman Bakanlığından 49 yıllığına kiralanan ve içinde çok sayıda işletmenin de bulunduğu 450 bin metrekarelik ormanlık alan, belediye tarafından açılan kapalı teklif usulü ihale ile metrekaresi yıllık 1 TL 15 kuruştan 25 yıllığına ihale edildi. Burası havaalanı karşısından başlayıp bir sınırı Antalya-Alanya yoluna dayanan altın değerinde bir ormanlık alandır. Vatandaşlardan bize ulaşan ‘kamyon kamyon ağaç kesiliyor’ ihbarları üzerine bölgede incelemede bulunduk ve kesilmiş ağaçların bulunduğuna biz de şahit olduk. Zaten tek firmanın girip kazandığı, yıllık 1 TL 15 kuruş gibi komik bir rakama verilen, kamu yararı belirsiz ihale yeterince vicdan sızlatırken bir de üzerine ağaçların kesilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu ballı ihale şimdi bir orman talanına mı dönüştü? Gözümüz gibi korumamız gereken bu altın değerindeki ormanlık alandan hangi gerekçeyle ne kadar ağaç kesiliyor? Konuya ilişkin TBMM’de gündemine taşıdığımız soru önergesine yanıt dahi vermeyen iktidara mensup belediyenin sorumluluğundaki bu ağaç kıyımının asıl gerekçesi nedir? AKP’li belediyelerin bu çevre yağması daha ne kadar devam edecek? Öncelikle Aksu Belediyesinden konuya ilgili ciddi bir açıklama bekliyoruz. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığının hızlı bir denetim yaparak söz konusu durumu incelemesini ve kamuoyuna bir açıklama yapmasını istiyoruz.  İHALE EDİLEN ALANDA NELER VAR? 15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının verildiği ve içerisinde 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 8 adet büfe, 7 adet yöresel ürünler satış ünitesi, 1 adet ipli macera alanı, 1 adet manej ve 1 adet paintball alanı gibi çok sayıda ticari ünitenin bulunduğu şehir ormanı, 500 bin muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkılarak 510 bin TL’ye 25 yıllığına Sena Turizm Ltd. Şti.’ye ihale edilmişti. 450 bin metrekarelik devasa alan metrekaresi yıllık 1 TL 15 kuruştan verildi. 
Antalya Aksu Belediyesinin Orman Bakanlığından 49 yıllığına kiraladığı ve metrekaresini yıllık 1 TL 15 kuruştan 25 yıllığına ihale ettiği ormanlık alanda ağaç kıyımı yapılıyor.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, bölgeden kendilerine ağaç katliamı yapıldığına dair iddialar geldiğini, kendilerinin de bu iddiaları yerinde gözlemlediklerini belirterek, “Zaten bu ballı ihale yeterince vicdan sızlatmıştı. Üstüne üstlük şimdi bir de kamyon kamyon ağaç kesildiğine dair ihbarlar bize ulaşıyor. Bölgeyi incelediğimizde bir kısım ağaçların kesildiğine biz de şahit olduk. Aksu Belediyesinden ve Orman Bakanlığından konuya ilişkin açıklama bekliyoruz. Ne kadar ağaç, hangi gerekçeyle kesilmiştir?” dedi.

Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Antalya Aksu Belediyesi tarafından 14 Kasım 2018’de Orman Bakanlığından 49 yıllığına kiralanan ve içinde çok sayıda işletmenin de bulunduğu 450 bin metrekarelik ormanlık alan, belediye tarafından açılan kapalı teklif usulü ihale ile metrekaresi yıllık 1 TL 15 kuruştan 25 yıllığına ihale edildi. Burası havaalanı karşısından başlayıp bir sınırı Antalya-Alanya yoluna dayanan altın değerinde bir ormanlık alandır.

Vatandaşlardan bize ulaşan ‘kamyon kamyon ağaç kesiliyor’ ihbarları üzerine bölgede incelemede bulunduk ve kesilmiş ağaçların bulunduğuna biz de şahit olduk. Zaten tek firmanın girip kazandığı, yıllık 1 TL 15 kuruş gibi komik bir rakama verilen, kamu yararı belirsiz ihale yeterince vicdan sızlatırken bir de üzerine ağaçların kesilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu ballı ihale şimdi bir orman talanına mı dönüştü? Gözümüz gibi korumamız gereken bu altın değerindeki ormanlık alandan hangi gerekçeyle ne kadar ağaç kesiliyor? Konuya ilişkin TBMM’de gündemine taşıdığımız soru önergesine yanıt dahi vermeyen iktidara mensup belediyenin sorumluluğundaki bu ağaç kıyımının asıl gerekçesi nedir? AKP’li belediyelerin bu çevre yağması daha ne kadar devam edecek?

Öncelikle Aksu Belediyesinden konuya ilgili ciddi bir açıklama bekliyoruz. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığının hızlı bir denetim yaparak söz konusu durumu incelemesini ve kamuoyuna bir açıklama yapmasını istiyoruz.

 İHALE EDİLEN ALANDA NELER VAR?

15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının verildiği ve içerisinde 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 8 adet büfe, 7 adet yöresel ürünler satış ünitesi, 1 adet ipli macera alanı, 1 adet manej ve 1 adet paintball alanı gibi çok sayıda ticari ünitenin bulunduğu şehir ormanı, 500 bin muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkılarak 510 bin TL’ye 25 yıllığına Sena Turizm Ltd. Şti.’ye ihale edilmişti. 450 bin metrekarelik devasa alan metrekaresi yıllık 1 TL 15 kuruştan verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.