Aksu’da İlçe Salgın Denetim Merkezi Görev Başında

Asayiş 27.08.2020 - 21:18, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1731+ kez okundu.
 

Aksu’da İlçe Salgın Denetim Merkezi Görev Başında

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 20 Ağustos’ta İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi oluşturulması amacıyla yeni bir genelge yayımlandı.
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 20 Ağustos’ta İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi oluşturulması amacıyla yeni bir genelge yayımlandı. Genelge ile ilgili Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Mahalle Denetim Ekipleri ve İşyeri Denetim Ekipleri ile toplantı yaparak Aksu’da izlenecek olan yolu belirledi. Kaymakam Ergün; Covid-19 salgını ile mücadelede salgının yayılımının kontrol altında tutulması açısından içinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Bu çerçevede, süreklilik taşıyacak şekilde denetimler yapılması ve bu amaçla her iş kolu için “İşyeri Denetim Ekipleri" oluşturulduğunu; Covid-19 tanılı ya da temaslı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin izolasyon koşullarına uymaları ile düğün, cenaze, sahil gibi vatandaşların toplu olarak bir araya gelebildikleri yerlerde pandemi kurallarına uyumun teminine katkı sağlamak amacıyla “Mahalle Denetim Ekiplerinin" kurulduğunu ifade eden Kaymakam Ergün, salgınla mücadele amacıyla yürütülen denetimlerin, her türlü şikayetlerin yapılabileceği çağrı sistemi kurulması, tedbirlere uyan işyerlerinin ödüllendirilmesi vb amaçlarla da “İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM)” oluşturulduğunu söyledi. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ilçede herhangi bir sorun yaşanmaması için herkesin özveri ile çalışmasını istedi. Vatandaşlar, covid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden ya da 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine iletebilecek. Aksu’da hızlı bir şekilde kurulan İSDEM ekipleri de çalışmalarına start verdi.
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 20 Ağustos’ta İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi oluşturulması amacıyla yeni bir genelge yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 20 Ağustos’ta İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi oluşturulması amacıyla yeni bir genelge yayımlandı. Genelge ile ilgili Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Mahalle Denetim Ekipleri ve İşyeri Denetim Ekipleri ile toplantı yaparak Aksu’da izlenecek olan yolu belirledi.

Kaymakam Ergün; Covid-19 salgını ile mücadelede salgının yayılımının kontrol altında tutulması açısından içinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu çerçevede, süreklilik taşıyacak şekilde denetimler yapılması ve bu amaçla her iş kolu için “İşyeri Denetim Ekipleri" oluşturulduğunu; Covid-19 tanılı ya da temaslı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin izolasyon koşullarına uymaları ile düğün, cenaze, sahil gibi vatandaşların toplu olarak bir araya gelebildikleri yerlerde pandemi kurallarına uyumun teminine katkı sağlamak amacıyla “Mahalle Denetim Ekiplerinin" kurulduğunu ifade eden Kaymakam Ergün, salgınla mücadele amacıyla yürütülen denetimlerin, her türlü şikayetlerin yapılabileceği çağrı sistemi kurulması, tedbirlere uyan işyerlerinin ödüllendirilmesi vb amaçlarla da “İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM)” oluşturulduğunu söyledi.

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ilçede herhangi bir sorun yaşanmaması için herkesin özveri ile çalışmasını istedi.

Vatandaşlar, covid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden ya da 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine iletebilecek.

Aksu’da hızlı bir şekilde kurulan İSDEM ekipleri de çalışmalarına start verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.