Aksu Üreticileri Söğüt'te Buluştu

Belediyeler 02.08.2019 - 21:53, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 2021+ kez okundu.
 

Aksu Üreticileri Söğüt'te Buluştu

Büyükşehir ve Aksu Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Kemal Kara ve Aksu Üretici Birliği Başkan Vekili Ziraat Mühendisi Gülnihal Gürel Söğüt’e giderek Aksu Üretici Birliği Başkanı Turan Şahin ve bölgede üretim yapan Aksulu çiftçileri ziyaret etti. Kara ve Gürel, Söğüt bölgesinde yapılan seracılık ile Aksu'daki koşullar arasındaki farklılıklar hakkında bilgi aldılar. Söğüt Ovası'nda bu yıl ilk kez domates üretmeye başladığını belirten Turan Şahin, “Aksu ile Söğüt'te üretim yapmak arasında öncelikle iklimsel farklılıklar var. Ama asıl sorun girdi artışları nedeniyle aile çiftçiliği bitiyor. Devletin destekleri endüstriyel tarım yapan büyük şirketlere gidiyor. Oysa yaşatılması gereken aile çiftçiliğidir.” dedi.

Büyükşehir ve Aksu Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Kemal Kara ve Aksu Üretici Birliği Başkan Vekili Ziraat Mühendisi Gülnihal Gürel Söğüt’e giderek Aksu Üretici Birliği Başkanı Turan Şahin ve bölgede üretim yapan Aksulu çiftçileri ziyaret etti. Kara ve Gürel, Söğüt bölgesinde yapılan seracılık ile Aksu'daki koşullar arasındaki farklılıklar hakkında bilgi aldılar.

Söğüt Ovası'nda bu yıl ilk kez domates üretmeye başladığını belirten Turan Şahin, “Aksu ile Söğüt'te üretim yapmak arasında öncelikle iklimsel farklılıklar var. Ama asıl sorun girdi artışları nedeniyle aile çiftçiliği bitiyor. Devletin destekleri endüstriyel tarım yapan büyük şirketlere gidiyor. Oysa yaşatılması gereken aile çiftçiliğidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.