Altınbeşik’e Ulaşım Kolaylaşıyor

Belediyeler 18.06.2019 - 22:29, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2550+ kez okundu.
 

Altınbeşik’e Ulaşım Kolaylaşıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni yollar ve asfalt çalışmalarının yanında turizme katkı sunacak yollarda da iyileştirmelere devam ediyor. İbradı İlçesi’nde yer alan Altınbeşik Mağarası’na ulaşımı kolaylaştıracak asfalt çalışmalarında sona yaklaşıldı.  Büyükşehir Belediyesi, İbradı İlçesi’nin Ürünlü Mahallesi’nde yer alan Avrupa’nın üçüncü Türkiye’nin en büyük yer altı mağarasına ulaşımı kolaylaştırmak üzere yol çalışması yapıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 5 kilometre uzunluğunda olan Altınbeşik Mağarası yolunun dar ve tehlikeli olan bölümlerini genişleterek, güvenli hale getirdi. Yol, tur otobüslerinin mağaraya kadar ulaşabileceği şekilde yeniden düzenleniyor. Çalışmaları yerinde takip eden Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Sorumlusu İsa Akdemir, Antalya ve ülke turizminde son derece önemli bir yere sahip olan Altınbeşik Mağarası’na daha kolay ulaşım sağlanması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 5 kilometrelik yolda önce genişletme yapıldığını belirten Akdemir, şimdi de asfaltlama çalışması yapıldığını belirtti. MAĞARAYA OLAN İLGİ ARTACAK Çalışmalardan önce Altınbeşik Mağarası’na gelen tur otobüslerinin mağaranın olduğu yere kadar inemediğine dikkat çeken Akdemir, ziyaretçilerin mağaraya ulaşabilmek için uzun bir mesafe yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Akdemir, “Yol çalışmamızın ardından artık tur otobüsleri rahatlıkla mağaramızın olduğu alana kadar inebilecek ve misafirlerimiz bu doğa harikası güzelliği rahatlıkla gezebileceklerdir. Bu çalışmalarımızın Altınbeşik Mağarası’na ziyaretçilerin ilgisini arttıracağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan İbradı Belediyemize ve Ürünlü Muhtarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz ”dedi. ÜRÜNLÜ MUHTARI’NDAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR Bölgede devam eden yol çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirten İbradı Ürünlü Mahalle Muhtarı Lütfullah Yamansoy ise şunları söyledi: “Her yıl yerli yabancı birçok ziyaretçi zor şartlar altında mağaramıza ulaşarak ziyaretlerini gerçekleştiriyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek yol sorununa el atarak gereken çalışmaları hızlı bir şekilde başlattı. Bugün yolumuz son derece rahat bir ulaşıma sahip oluyor. Mahalle halkım adına başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek başkanımıza ve tüm ekiplerine teşekkürlerimi sunuyor. Tüm Antalyalıları bu doğa harikası yer altı mağaramızı görmeye davet ediyorum.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni yollar ve asfalt çalışmalarının yanında turizme katkı sunacak yollarda da iyileştirmelere devam ediyor. İbradı İlçesi’nde yer alan Altınbeşik Mağarası’na ulaşımı kolaylaştıracak asfalt çalışmalarında sona yaklaşıldı. 

Büyükşehir Belediyesi, İbradı İlçesi’nin Ürünlü Mahallesi’nde yer alan Avrupa’nın üçüncü Türkiye’nin en büyük yer altı mağarasına ulaşımı kolaylaştırmak üzere yol çalışması yapıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 5 kilometre uzunluğunda olan Altınbeşik Mağarası yolunun dar ve tehlikeli olan bölümlerini genişleterek, güvenli hale getirdi. Yol, tur otobüslerinin mağaraya kadar ulaşabileceği şekilde yeniden düzenleniyor. Çalışmaları yerinde takip eden Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Sorumlusu İsa Akdemir, Antalya ve ülke turizminde son derece önemli bir yere sahip olan Altınbeşik Mağarası’na daha kolay ulaşım sağlanması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 5 kilometrelik yolda önce genişletme yapıldığını belirten Akdemir, şimdi de asfaltlama çalışması yapıldığını belirtti.

MAĞARAYA OLAN İLGİ ARTACAK

Çalışmalardan önce Altınbeşik Mağarası’na gelen tur otobüslerinin mağaranın olduğu yere kadar inemediğine dikkat çeken Akdemir, ziyaretçilerin mağaraya ulaşabilmek için uzun bir mesafe yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Akdemir, “Yol çalışmamızın ardından artık tur otobüsleri rahatlıkla mağaramızın olduğu alana kadar inebilecek ve misafirlerimiz bu doğa harikası güzelliği rahatlıkla gezebileceklerdir. Bu çalışmalarımızın Altınbeşik Mağarası’na ziyaretçilerin ilgisini arttıracağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan İbradı Belediyemize ve Ürünlü Muhtarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz ”dedi.

ÜRÜNLÜ MUHTARI’NDAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Bölgede devam eden yol çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirten İbradı Ürünlü Mahalle Muhtarı Lütfullah Yamansoy ise şunları söyledi: “Her yıl yerli yabancı birçok ziyaretçi zor şartlar altında mağaramıza ulaşarak ziyaretlerini gerçekleştiriyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek yol sorununa el atarak gereken çalışmaları hızlı bir şekilde başlattı. Bugün yolumuz son derece rahat bir ulaşıma sahip oluyor. Mahalle halkım adına başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek başkanımıza ve tüm ekiplerine teşekkürlerimi sunuyor. Tüm Antalyalıları bu doğa harikası yer altı mağaramızı görmeye davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.