Anadolu Nefesli Beşlisi Antalya’da

Kültür-Sanat 20.02.2019 - 20:21, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2044+ kez okundu.
 

Anadolu Nefesli Beşlisi Antalya’da

Antalyalı sanatseverleri Paris’ten İstanbul’a müzikal bir yolculuğa çıkarak olan “Anadolu Nefesli Beşlisi” Antalya DOB sahnesinde…
Antalya Devlet Opera ve Balesi uzun süre hafızalardan silinmeyecek çok özel bir konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak. 26 Şubat Salı akşamı saat: 20.00’de gerçekleştirilecek “Anadolu Nefesli Beşlisi” konserinde Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dalı öğretim görevlisi Doçent Cem Önertürk, Antalya Devlet Opera ve Balesi obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, Bilkent Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Ozan Evruk ve Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı Hüseyin Uçar L’Orient Express “Paris’ten İstanbul’a Müzikal Yolculuk” projesi kapsamında Antalyalı sanatseverlerle buluşacak. Paris’ten İstanbul’a Müzikal Yolculuk Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera sahnesinde gerçekleştirilecek müzik yolculuğu Fransız besteci J. Ibert’in Nefesli Beşli için bestelemiş olduğu “Trois Pieces Breves” isimli eser ile başlayacak ve Paris’i temsil edecek eserden sonra, F. Danzi’nin yaşadığı, aynı zamanda Orient Express’in rotasında bulunan Almanya’nın Münih kentinde bestelemiş olduğu op.56 Si Bemol Majör Beşlisi ile devam edecek. Konserin 3. eseri G. Ligeti’nin Viyana’da bestelemiş olduğu “Six Bagatelles” isimli eserin ardından, Budapeşte’de yaşamış Macar Besteci F. Farkas’ın “Macar Dansları” seslendirilecek. Sırbistan’ın başkenti Belgrad kentini temsil eden Sırp besteci P. Koncovic’in bestelemiş olduğu “Vivace” 5. Eser olarak programda yer almaktadır. İstanbul öncesi son durak olan Sofya’ya gelindiğinde I. Iwanow’un “Bulgar Skeçleri” isimli eseri seslendirildikten sonra tren hattının son durağı olan İstanbul’u temsil edecek olan Ferit Tüzün’ün “Esintiler” eseri ile müzik yolculuğu sona erecektir.
Antalyalı sanatseverleri Paris’ten İstanbul’a müzikal bir yolculuğa çıkarak olan “Anadolu Nefesli Beşlisi” Antalya DOB sahnesinde…

Antalya Devlet Opera ve Balesi uzun süre hafızalardan silinmeyecek çok özel bir konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak. 26 Şubat Salı akşamı saat: 20.00’de gerçekleştirilecek “Anadolu Nefesli Beşlisi” konserinde Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dalı öğretim görevlisi Doçent Cem Önertürk, Antalya Devlet Opera ve Balesi obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, Bilkent Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Ozan Evruk ve Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı Hüseyin Uçar L’Orient Express “Paris’ten İstanbul’a Müzikal Yolculuk” projesi kapsamında Antalyalı sanatseverlerle buluşacak.

Paris’ten İstanbul’a Müzikal Yolculuk

Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera sahnesinde gerçekleştirilecek müzik yolculuğu Fransız besteci J. Ibert’in Nefesli Beşli için bestelemiş olduğu “Trois Pieces Breves” isimli eser ile başlayacak ve Paris’i temsil edecek eserden sonra, F. Danzi’nin yaşadığı, aynı zamanda Orient Express’in rotasında bulunan Almanya’nın Münih kentinde bestelemiş olduğu op.56 Si Bemol Majör Beşlisi ile devam edecek. Konserin 3. eseri G. Ligeti’nin Viyana’da bestelemiş olduğu “Six Bagatelles” isimli eserin ardından, Budapeşte’de yaşamış Macar Besteci F. Farkas’ın “Macar Dansları” seslendirilecek. Sırbistan’ın başkenti Belgrad kentini temsil eden Sırp besteci P. Koncovic’in bestelemiş olduğu “Vivace” 5. Eser olarak programda yer almaktadır. İstanbul öncesi son durak olan Sofya’ya gelindiğinde I. Iwanow’un “Bulgar Skeçleri” isimli eseri seslendirildikten sonra tren hattının son durağı olan İstanbul’u temsil edecek olan Ferit Tüzün’ün “Esintiler” eseri ile müzik yolculuğu sona erecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.