Anız Yakana Ceza

Gündem 04.06.2021 - 19:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2077+ kez okundu.
 

Anız Yakana Ceza

Antalya Valiliğinin anız yangınlarının önlenmesi konusundaki tebliği sonrasında Aksu’da toplantı düzenlendi.
Antalya Valiliğinin anız yangınlarının önlenmesi konusundaki tebliği sonrasında Aksu’da toplantı düzenlendi. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, İlçe Jandarma Komutanı Hulisi Mehmet Müdük, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal, Antalya Orman İşletme Müdürlüğü yetkilisi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilisi ve muhtarlar katıldı. Antalya gibi ormanlık alana sahip yerlerde anız yakma yasağının özel olarak gündeme gelme sebebinin orman yangınları olduğunu ifade eden Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, “Anız yangınları orman yangınlarına da sebep oluyor bu nedenle  ilçemizde çok dikkatli olmalıyız. Emniyet bandı uygulamasını, yani arazinin etrafını 5-10 metre genişliğinde pullukla sürmeyi hayata geçirebilirsek yangın çıktığında diğer tarlalara sıçramasına da engel olmuş olunur. Anız yakmak yasak ve muhtarların bu konuda vatandaşı iyice bilgilendirmesini istiyorum. Anız yakanlar ihbar edilmeli. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz anında olaya müdahale ederek gerekli cezai işlemi uygulayacak. Aksulu vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını, anız yakmamalarını istiyoruz.” dedi. Toplantıda; anız yakma konusunda alınması gereken tedbirler ve uygulanacak cezai işlemler ele alındı. Anız yakmanın cezası dekar başına 80,39 TL.  Anız yakılan alan orman alanına ve meskun mahale bitişik ise bu ceza 5 katı olarak uygulanacak. Anız yangınının zararları ise; topraktaki faydalı mikroorganizmaları öldürmesi, toprak erozyonu oluşturması, üründe verim kaybı yapması, çevredeki ağaç ve canlılara zarar vermesi, havayı kirletmesi, doğal dengenin bozulmasına sebep olması. Alınması gereken tedbirlerin başında ise hububat üreticilerinin hasattan sonra arazisinin etrafını 5-10 metre genişliğinde pullukla sürmesi geliyor. Muhtarlara düşen sorumluluklar ise; vatandaşı uyarmak, kurallara uymayanları ilgili kurumlara ihbar etmek.
Antalya Valiliğinin anız yangınlarının önlenmesi konusundaki tebliği sonrasında Aksu’da toplantı düzenlendi.

Antalya Valiliğinin anız yangınlarının önlenmesi konusundaki tebliği sonrasında Aksu’da toplantı düzenlendi. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, İlçe Jandarma Komutanı Hulisi Mehmet Müdük, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal, Antalya Orman İşletme Müdürlüğü yetkilisi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilisi ve muhtarlar katıldı.

Antalya gibi ormanlık alana sahip yerlerde anız yakma yasağının özel olarak gündeme gelme sebebinin orman yangınları olduğunu ifade eden Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, “Anız yangınları orman yangınlarına da sebep oluyor bu nedenle  ilçemizde çok dikkatli olmalıyız. Emniyet bandı uygulamasını, yani arazinin etrafını 5-10 metre genişliğinde pullukla sürmeyi hayata geçirebilirsek yangın çıktığında diğer tarlalara sıçramasına da engel olmuş olunur. Anız yakmak yasak ve muhtarların bu konuda vatandaşı iyice bilgilendirmesini istiyorum. Anız yakanlar ihbar edilmeli. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz anında olaya müdahale ederek gerekli cezai işlemi uygulayacak. Aksulu vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını, anız yakmamalarını istiyoruz.” dedi.

Toplantıda; anız yakma konusunda alınması gereken tedbirler ve uygulanacak cezai işlemler ele alındı. Anız yakmanın cezası dekar başına 80,39 TL.  Anız yakılan alan orman alanına ve meskun mahale bitişik ise bu ceza 5 katı olarak uygulanacak. Anız yangınının zararları ise; topraktaki faydalı mikroorganizmaları öldürmesi, toprak erozyonu oluşturması, üründe verim kaybı yapması, çevredeki ağaç ve canlılara zarar vermesi, havayı kirletmesi, doğal dengenin bozulmasına sebep olması.

Alınması gereken tedbirlerin başında ise hububat üreticilerinin hasattan sonra arazisinin etrafını 5-10 metre genişliğinde pullukla sürmesi geliyor. Muhtarlara düşen sorumluluklar ise; vatandaşı uyarmak, kurallara uymayanları ilgili kurumlara ihbar etmek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.