Antalya Barosu’ndan Kamuoyuna Açıklama

Asayiş 22.06.2020 - 21:30, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2122+ kez okundu.
 

Antalya Barosu’ndan Kamuoyuna Açıklama

Antalya Baro Başkanlığınca hazırlanan basın açıklamasına destek veren avukatlar savunmaya özgürlük konusunda kesin kararlı olduklarını belirtirken yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Savunma için sembolik olarak yürüyen baro başkanlarımıza Ankara girişinde yapılan haksız ve hukuka aykırı polis müdahalesini kabul etmiyoruz. Her yurttaşımız için geçerli olması gereken anayasal ve demokratik bir hakkın on binlerce meslektaşımızı temsil eden baro başkanlarımıza tanınmamasının artık herhangi bir kavramla izah edilecek bir yönü kalmamıştır. Baro Başkanlarına yapılan bu saldırı savunmaya, biz avukatlara ve ve daha vahimi avukatlarla birlikte halkın hak arama özgürlüğüne yapılmıştır. Bu saldırı esnasında kolluk kuvvetlerinin bazı baro başkanlarını darp ettiğini üzülerek ve dehşet içinde izledik. Anayasal bir hak olan toplantı ve yürüyüş hakkının kanunsuz emirlerle fiziksel olarak engellenmesi hakkın gasp edilmesidir. Bu müdahale hukuk ve demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yer alacaktır. Sağlık ve güvenlik sebebiyle tek başına yürüyen baro başkanlarına yönelik bu tutum karşısında savunmanın ve baro başkanlarımızın yanındayız. Baro başkanlarının bu demokratik ve anayasal hakkının engellenmesine devam edilmesi halinde tüm meslektaşlarımızı kitlesel olarak hukuki mücadelemizi vermek üzere Ankara’ya çağıracağımızı belirtmekteyiz.  Savunma susmayacaktır, savunma sahipsiz değildir.”

Antalya Baro Başkanlığınca hazırlanan basın açıklamasına destek veren avukatlar savunmaya özgürlük konusunda kesin kararlı olduklarını belirtirken yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“Savunma için sembolik olarak yürüyen baro başkanlarımıza Ankara girişinde yapılan haksız ve hukuka aykırı polis müdahalesini kabul etmiyoruz. Her yurttaşımız için geçerli olması gereken anayasal ve demokratik bir hakkın on binlerce meslektaşımızı temsil eden baro başkanlarımıza tanınmamasının artık herhangi bir kavramla izah edilecek bir yönü kalmamıştır.

Baro Başkanlarına yapılan bu saldırı savunmaya, biz avukatlara ve ve daha vahimi avukatlarla birlikte halkın hak arama özgürlüğüne yapılmıştır. Bu saldırı esnasında kolluk kuvvetlerinin bazı baro başkanlarını darp ettiğini üzülerek ve dehşet içinde izledik. Anayasal bir hak olan toplantı ve yürüyüş hakkının kanunsuz emirlerle fiziksel olarak engellenmesi hakkın gasp edilmesidir. Bu müdahale hukuk ve demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yer alacaktır.

Sağlık ve güvenlik sebebiyle tek başına yürüyen baro başkanlarına yönelik bu tutum karşısında savunmanın ve baro başkanlarımızın yanındayız. Baro başkanlarının bu demokratik ve anayasal hakkının engellenmesine devam edilmesi halinde tüm meslektaşlarımızı kitlesel olarak hukuki mücadelemizi vermek üzere Ankara’ya çağıracağımızı belirtmekteyiz.

 Savunma susmayacaktır, savunma sahipsiz değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.