Antalya Barosu Ses ve Görüntü Alınmasını Engelleyen Genelgeyi Danıştay’ a Taşıdı

Asayiş 03.05.2021 - 20:21, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2109+ kez okundu.
 

Antalya Barosu Ses ve Görüntü Alınmasını Engelleyen Genelgeyi Danıştay’ a Taşıdı

Antalya Barosu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Ses ve Görüntü Alınmasını Engelleyen genelgeyi yürütmenin durdurulması ve iptal edilmesi talebiyle Danıştay’da dava açtığını açıkladı.
Antalya Barosu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Ses ve Görüntü Alınmasını Engelleyen genelgeyi yürütmenin durdurulması ve iptal edilmesi talebiyle Danıştay’da dava açtığını açıkladı Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada; “Basına ve Kamuoyuna T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 27.04.2021 tarih ve 2021/19 sayılı, “Ses ve görüntü alınması” konulu Genelgesiyle ilgili olarak, Genelgenin anayasal ve yasal dayanağının bulunmadığı, Bir idari işlemde bulunması gereken hiçbir unsuru taşımadığı, hukuk devleti ilkesine, temel hak ve özgürlüklere, hak arama özgürlüğüne, savunma hakkına, halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkına, Basın özgürlüğüne, haberleşme özgürlüğüne vs aykırı olduğu iddialarıyla, T.C. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhinde, öncelikle yürütmenin durdurulması, Yapılacak olan yargılama sonunda da iptal edilmesine karar verilmesi istemiyle Danıştay’da dava açılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Antalya Barosu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Ses ve Görüntü Alınmasını Engelleyen genelgeyi yürütmenin durdurulması ve iptal edilmesi talebiyle Danıştay’da dava açtığını açıkladı.

Antalya Barosu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Ses ve Görüntü Alınmasını Engelleyen genelgeyi yürütmenin durdurulması ve iptal edilmesi talebiyle Danıştay’da dava açtığını açıkladı

Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada; “Basına ve Kamuoyuna

T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 27.04.2021 tarih ve 2021/19 sayılı, “Ses ve görüntü alınması” konulu Genelgesiyle ilgili olarak, Genelgenin anayasal ve yasal dayanağının bulunmadığı,

Bir idari işlemde bulunması gereken hiçbir unsuru taşımadığı, hukuk devleti ilkesine, temel hak ve özgürlüklere, hak arama özgürlüğüne, savunma hakkına, halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkına,

Basın özgürlüğüne, haberleşme özgürlüğüne vs aykırı olduğu iddialarıyla, T.C. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhinde, öncelikle yürütmenin durdurulması,

Yapılacak olan yargılama sonunda da iptal edilmesine karar verilmesi istemiyle Danıştay’da dava açılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.