Antalya Çilek Üretiminde Marka

Asayiş 29.05.2019 - 18:41, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2582+ kez okundu.
 

Antalya Çilek Üretiminde Marka

Antalya’da 2018 yılında 12.159 dekar alanda 45.988 ton çilek üretildi. Üretilen çilekler hem yurt içine gönderiliyor hem de lezzeti ve kalitesinden ötürü yurt dışına da ihraç ediliyor.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tarafından yapılan açıklamada “Tarımsal üretimde lider olan Antalya gün geçtikçe var olan potansiyelini daha etkin kullanarak tarımsal üretimdeki verimini artırmaktadır. Ülkenin sebze meyve ihtiyacını büyük oranda karşılayan Antalya yaptığı ihracat ile ekonomiye ciddi bir katkı sağlamaktadır. Tarımsal üretimde katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ağırlık verilmesi hem üreticilerin refahı ve ekonomik kalkınma için yadsınamaz bir unsurdur. Tarımda katma değeri yüksek birçok ürün bulunmaktadır ve yaz mevsiminde severek tükettiğimiz ve pazarlarda buram buram kokusu ile herkesi cezbeden çilek bunlardan bir tanesidir. Kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok besin bileşenini içeren çilek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Çilek, iyi bir folik asit, C vitamini ve mangan kaynağıdır. Yüksek oranda lif içerir. Pek çok vatandaşın en önemli geçim kaynağı olup üretimi diğer zirai ürünlere göre daha kolay olan çilek, üretiminde farklı yaş gruplarından kişilerin çalışmasına imkân vererek istihdama da kaktı sunmakta ve çilek üretimine ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Antalya’da üretilen çilekleri lezzet ve kalite itibarı ile yurtdışı piyasasın da ilgisini çekmekte ve Bulgaristan, Rusya, Almanya ve Yunanistan gibi ülkelere ihraç edilmektedir. 2004 yılında 6.110 dekar alanda 22.035 ton olan ve 2018 yılında 45.988 tona çıkan çilek üretimi hem rekolte hem de fiyat olarak üreticiyi ve satıcıların yüzünü güldürdü. Bu yıl çilek üretiminde 50 bin ton üzerinde rekolte bekliyoruz.
Antalya’da 2018 yılında 12.159 dekar alanda 45.988 ton çilek üretildi. Üretilen çilekler hem yurt içine gönderiliyor hem de lezzeti ve kalitesinden ötürü yurt dışına da ihraç ediliyor.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tarafından yapılan açıklamada “Tarımsal üretimde lider olan Antalya gün geçtikçe var olan potansiyelini daha etkin kullanarak tarımsal üretimdeki verimini artırmaktadır. Ülkenin sebze meyve ihtiyacını büyük oranda karşılayan Antalya yaptığı ihracat ile ekonomiye ciddi bir katkı sağlamaktadır. Tarımsal üretimde katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ağırlık verilmesi hem üreticilerin refahı ve ekonomik kalkınma için yadsınamaz bir unsurdur. Tarımda katma değeri yüksek birçok ürün bulunmaktadır ve yaz mevsiminde severek tükettiğimiz ve pazarlarda buram buram kokusu ile herkesi cezbeden çilek bunlardan bir tanesidir. Kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok besin bileşenini içeren çilek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Çilek, iyi bir folik asit, C vitamini ve mangan kaynağıdır. Yüksek oranda lif içerir.

Pek çok vatandaşın en önemli geçim kaynağı olup üretimi diğer zirai ürünlere göre daha kolay olan çilek, üretiminde farklı yaş gruplarından kişilerin çalışmasına imkân vererek istihdama da kaktı sunmakta ve çilek üretimine ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Antalya’da üretilen çilekleri lezzet ve kalite itibarı ile yurtdışı piyasasın da ilgisini çekmekte ve Bulgaristan, Rusya, Almanya ve Yunanistan gibi ülkelere ihraç edilmektedir. 2004 yılında 6.110 dekar alanda 22.035 ton olan ve 2018 yılında 45.988 tona çıkan çilek üretimi hem rekolte hem de fiyat olarak üreticiyi ve satıcıların yüzünü güldürdü. Bu yıl çilek üretiminde 50 bin ton üzerinde rekolte bekliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.