Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Arasında Lisansüstü Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Asayiş 06.04.2021 - 20:58, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2827+ kez okundu.
 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Arasında Lisansüstü Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Antalya Adliyemizde stajlarını yapmakta olan Hakim/Savcı adaylarının lisansüstü eğitim görmeleri amacıyla düzenlenen
Antalya Adliyemizde stajlarını yapmakta olan Hakim/Savcı adaylarının lisansüstü eğitim görmeleri amacıyla düzenlenen “Lisansüstü Eğitim İşbirliği Protokolü” Antalya Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalandı. Antalya Adliyemizde bulunan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Başsavcımız sayın Halil İNAL, Akdeniz Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN ile adliyemizde staj yapan Hakim ve Savcı adayları katıldı. Protokolün imzalanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcımız, yaptığı konuşmasında; “Adalet Bakanlığınca başlatılan “Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Arttırılması Projesi” kapsamında yapılan ortak eğitimler, konferans, seminer gibi çalışmalarla Hakim ve Savcı adaylarının mesleki ve kişisel gelişimleri desteklenmektedir. Hakim ve Savcı adaylarının mesleğe uyum sağlamalarını hızlandırmak ve meslek öncesi pratik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli kurumlarla işbirliği protokolleri yapılmaktadır. Bu kapsamda;  Antalya Adliyesinde görevli Hakim ve Savcı adaylarının Lisansüstü eğitim görmeleri amacıyla işbirliği protokolü imzalanması ile Hakim ve Savcı adaylarının Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde devam eden anabilim dallarında lisansüstü eğitim görmelerine imkan sağlanacaktır. Ayrıca, yabancı dil öğrenmelerinin teşviki amacıyla Hakim ve Savcı adaylarına yabancı dil eğitimi verilmesine dair Antalya Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Akdeniz Üniversitesi arasında 2020 yılında protokol imzalanmış, yabancı dil eğitimi almak isteyen Adliyemizde görevli Hakim ve Savcı adayları halen bu protokolden yararlanmaktadır. Adliyemizde görevli Hakim ve Savcı adaylarının Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yürütülecek olan lisansüstü programlardan yararlanabilecek olması gerçekten büyük önem arz etmektedir. Umarım bu protokol, meslektaşlarımızın alanlarında akademik yönden ilerlemelerine ve bu anlamda kendilerini geliştirebilmelerine fırsat ve imkan sağlar. Protokolün hazırlanmasında katkıları olan başta Üniversite Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. Protokolün her iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulunan Akdeniz Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN, Cumhuriyet Başsavcılığı ile bu protokolü yapmaktan mutluluk duyduklarını, bu anlamda başta Adliyemiz olmak üzere tüm kamu kurumlarımız ile eğitim öğretim alanında işbirliği yapmak istediklerini ve bu alanda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi. 5 yıl geçerli olacak Lisansüstü Eğitim İşbirliği Protokolünde, ilgili mevzuat hükümleri gereğince Hakim/Savcı adaylarına yüzde elli oranında ilave kontenjan ayrılması hususu hükme bağlandı. Cumhuriyet Başsavcımız ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü tarafından protokolün imzalanmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.
Antalya Adliyemizde stajlarını yapmakta olan Hakim/Savcı adaylarının lisansüstü eğitim görmeleri amacıyla düzenlenen

Antalya Adliyemizde stajlarını yapmakta olan Hakim/Savcı adaylarının lisansüstü eğitim görmeleri amacıyla düzenlenen “Lisansüstü Eğitim İşbirliği Protokolü” Antalya Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalandı.

Antalya Adliyemizde bulunan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Başsavcımız sayın Halil İNAL, Akdeniz Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN ile adliyemizde staj yapan Hakim ve Savcı adayları katıldı.

Protokolün imzalanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcımız, yaptığı konuşmasında; “Adalet Bakanlığınca başlatılan “Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Arttırılması Projesi” kapsamında yapılan ortak eğitimler, konferans, seminer gibi çalışmalarla Hakim ve Savcı adaylarının mesleki ve kişisel gelişimleri desteklenmektedir. Hakim ve Savcı adaylarının mesleğe uyum sağlamalarını hızlandırmak ve meslek öncesi pratik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli kurumlarla işbirliği protokolleri yapılmaktadır. Bu kapsamda;  Antalya Adliyesinde görevli Hakim ve Savcı adaylarının Lisansüstü eğitim görmeleri amacıyla işbirliği protokolü imzalanması ile Hakim ve Savcı adaylarının Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde devam eden anabilim dallarında lisansüstü eğitim görmelerine imkan sağlanacaktır. Ayrıca, yabancı dil öğrenmelerinin teşviki amacıyla Hakim ve Savcı adaylarına yabancı dil eğitimi verilmesine dair Antalya Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Akdeniz Üniversitesi arasında 2020 yılında protokol imzalanmış, yabancı dil eğitimi almak isteyen Adliyemizde görevli Hakim ve Savcı adayları halen bu protokolden yararlanmaktadır. Adliyemizde görevli Hakim ve Savcı adaylarının Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yürütülecek olan lisansüstü programlardan yararlanabilecek olması gerçekten büyük önem arz etmektedir. Umarım bu protokol, meslektaşlarımızın alanlarında akademik yönden ilerlemelerine ve bu anlamda kendilerini geliştirebilmelerine fırsat ve imkan sağlar. Protokolün hazırlanmasında katkıları olan başta Üniversite Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Protokolün her iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulunan Akdeniz Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN, Cumhuriyet Başsavcılığı ile bu protokolü yapmaktan mutluluk duyduklarını, bu anlamda başta Adliyemiz olmak üzere tüm kamu kurumlarımız ile eğitim öğretim alanında işbirliği yapmak istediklerini ve bu alanda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

5 yıl geçerli olacak Lisansüstü Eğitim İşbirliği Protokolünde, ilgili mevzuat hükümleri gereğince Hakim/Savcı adaylarına yüzde elli oranında ilave kontenjan ayrılması hususu hükme bağlandı.

Cumhuriyet Başsavcımız ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü tarafından protokolün imzalanmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.