Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kamuoyuna Açıklama

Asayiş 18.03.2020 - 21:19, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1770+ kez okundu.
 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kamuoyuna Açıklama

Bazı basın ve yayın organlarında “Hasta Tutuklu Devrim Ayık, Koronavirüs Salgını Sebebiyle Tahliye Edildi” başlıklarıyla çıkan haberler ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olan D.A isimli sanığın,  Antalya 10.Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada yargılanmasına devam edilmektedir. Yargılama sırasında ibraz edilen adı geçenin sağlık raporunda tanısı konulan rahatsızlıkları nedeniyle aynı mahkemece yapılan değerlendirmede; 17/03/2020 tarihinde adli kontrol tedbirleri uygulanmak şartıyla sanığın tahliyesine karar verilmiştir. Sanık D.A’nın, Koronavirüs şüphesi ile tahliye edildiği yönündeki haber ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır. Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bugüne kadar Koronavirüs tanısı konulan tutuklu ve hükümlü bulunmamakta olup Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.

Bazı basın ve yayın organlarında “Hasta Tutuklu Devrim Ayık, Koronavirüs Salgını Sebebiyle Tahliye Edildi” başlıklarıyla çıkan haberler ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olan D.A isimli sanığın,  Antalya 10.Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada yargılanmasına devam edilmektedir. Yargılama sırasında ibraz edilen adı geçenin sağlık raporunda tanısı konulan rahatsızlıkları nedeniyle aynı mahkemece yapılan değerlendirmede; 17/03/2020 tarihinde adli kontrol tedbirleri uygulanmak şartıyla sanığın tahliyesine karar verilmiştir. Sanık D.A’nın, Koronavirüs şüphesi ile tahliye edildiği yönündeki haber ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bugüne kadar Koronavirüs tanısı konulan tutuklu ve hükümlü bulunmamakta olup Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.