Antalya’da 13.074 Gıda Denetimi Yapıldı

Asayiş 13.05.2019 - 20:55, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1738+ kez okundu.
 

Antalya’da 13.074 Gıda Denetimi Yapıldı

Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2019 yılı içerisinde ilk dört ayda 19 ilçede yapılan gıda denetim çalışmaları sonunda toplam 13.074 denetim gerçekleştirildi.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen halkın gıda güvenliği için  denetim ve kontrollerin titizlikle  devam ettiğini bildirdi.  Gıda güvenilirliğinin sağlanması için denetimlerin artarak devam ettiğini kaydeden Özen, “Bakanlığımızın temel politikası  “Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği” yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler hızla devam etmektedir. Ramazan Ayı nedeni ile halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak tüketimi artan ürünleri üreten işletmelere yönelik denetimlere ağırlık veriyoruz. Ramazan ayında özellikle ekmek ve ekmek çeşitleri, pide, unlu mamuller, pasta ve pastacılık ürünleri, börek, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar ve şekerlemeler, tahin, helva, pekmez, bisküvi, çikolata, kakaolu ürünler üreten gıda işletmelerinde ilave denetimler yapılmaktadır.  Ayrıca il genelinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yeri faaliyet gösteren gıda işletmelerine 2019 yılı içerisinde 13.074 denetim yapılmıştır.
Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2019 yılı içerisinde ilk dört ayda 19 ilçede yapılan gıda denetim çalışmaları sonunda toplam 13.074 denetim gerçekleştirildi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen halkın gıda güvenliği için  denetim ve kontrollerin titizlikle  devam ettiğini bildirdi. 

Gıda güvenilirliğinin sağlanması için denetimlerin artarak devam ettiğini kaydeden Özen, “Bakanlığımızın temel politikası  “Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği” yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler hızla devam etmektedir. Ramazan Ayı nedeni ile halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak tüketimi artan ürünleri üreten işletmelere yönelik denetimlere ağırlık veriyoruz. Ramazan ayında özellikle ekmek ve ekmek çeşitleri, pide, unlu mamuller, pasta ve pastacılık ürünleri, börek, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar ve şekerlemeler, tahin, helva, pekmez, bisküvi, çikolata, kakaolu ürünler üreten gıda işletmelerinde ilave denetimler yapılmaktadır.  Ayrıca il genelinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yeri faaliyet gösteren gıda işletmelerine 2019 yılı içerisinde 13.074 denetim yapılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.