Antalya’da 510 Çiftçi Sertifika Aldı

Asayiş 10.05.2019 - 20:55, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2582+ kez okundu.
 

Antalya’da 510 Çiftçi Sertifika Aldı

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çiftçi Eğitim Kursları ile 2019 yılının ilk 4 ayında 510 çiftçi kurslar kapsamında eğitime alınarak sertifikalandırıldı.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Toplamda 510 çiftçinin kurslara katıldığını ve sertifika aldıklarını söyledi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, verilen kurslarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. ‘Bu yıl Serik, Alanya, Kepez, Akseki, Döşemealtı, Elmalı, Korkuteli ilçelerinde yılın ilk dört ayında düzenlenen; “Arı Yetiştiriciliği”, “Meyve Ağacı Budama”, “Bitki Zararlıları İle Mücadele”, “Süt Sığırı Yetiştiriciliği”, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği”, “Sürü Yönetim Elemanı Eğitimi”, “Süt Hijyeni”, “Basınçlı Sulama Sistemleri” konularının anlatıldığı 21 kurs ile toplam 510 çiftçimize ulaştık.’dedi. Özen, “Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz bu kurslarla hem tarım ve hayvancılık ile uğraşmak isteyen çiftçi adaylarını hem de bu iş ile uğraşan ama eğitim yönünden eksikleri olan çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık ile daha profesyonel bir biçimde, çağımızın bilimsel ve teknolojik gelişmelerinin gerektirdiği şekilde uğraşmalarını amaçlıyoruz. Bu sayede tarım ve hayvancılıktaki verimliliğin artarak ekonomide tarımın katma değerinin daha çok artacağına inanıyoruz. Tarımda Marka Antalya sloganı ile çıktığımız bu yolda en güncel bilgi ve gelişmeler ile her zaman üreticilerimizin yanında olarak diğer illerimize örnek olmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz ve mecburiyetimizin tarım olduğunun bilincindeyiz ve bu şuurla çalışmalarımızı bıkmadan, usanmadan aynı heyecan ile çiftçilerimizin gerek teorik bilgiler, gerek uygulamalı eğitimler gerekse de desteklemeler ile her zaman yanlarında olarak sürdürüyoruz. Yıl sonuna kadar 35 kursu daha başarı ile tamamlayıp 865 çiftçimize daha ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezleri İşbirliği ile düzenlenen eğitimlerde, çiftçi ve çiftçi adaylarından oluşan toplam 510 Katılımcıya eğitim verilerek belgelendirildi.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çiftçi Eğitim Kursları ile 2019 yılının ilk 4 ayında 510 çiftçi kurslar kapsamında eğitime alınarak sertifikalandırıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Toplamda 510 çiftçinin kurslara katıldığını ve sertifika aldıklarını söyledi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, verilen kurslarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. ‘Bu yıl Serik, Alanya, Kepez, Akseki, Döşemealtı, Elmalı, Korkuteli ilçelerinde yılın ilk dört ayında düzenlenen; “Arı Yetiştiriciliği”, “Meyve Ağacı Budama”, “Bitki Zararlıları İle Mücadele”, “Süt Sığırı Yetiştiriciliği”, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği”, “Sürü Yönetim Elemanı Eğitimi”, “Süt Hijyeni”, “Basınçlı Sulama Sistemleri” konularının anlatıldığı 21 kurs ile toplam 510 çiftçimize ulaştık.’dedi.

Özen, “Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz bu kurslarla hem tarım ve hayvancılık ile uğraşmak isteyen çiftçi adaylarını hem de bu iş ile uğraşan ama eğitim yönünden eksikleri olan çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık ile daha profesyonel bir biçimde, çağımızın bilimsel ve teknolojik gelişmelerinin gerektirdiği şekilde uğraşmalarını amaçlıyoruz. Bu sayede tarım ve hayvancılıktaki verimliliğin artarak ekonomide tarımın katma değerinin daha çok artacağına inanıyoruz. Tarımda Marka Antalya sloganı ile çıktığımız bu yolda en güncel bilgi ve gelişmeler ile her zaman üreticilerimizin yanında olarak diğer illerimize örnek olmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz ve mecburiyetimizin tarım olduğunun bilincindeyiz ve bu şuurla çalışmalarımızı bıkmadan, usanmadan aynı heyecan ile çiftçilerimizin gerek teorik bilgiler, gerek uygulamalı eğitimler gerekse de desteklemeler ile her zaman yanlarında olarak sürdürüyoruz. Yıl sonuna kadar 35 kursu daha başarı ile tamamlayıp 865 çiftçimize daha ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezleri İşbirliği ile düzenlenen eğitimlerde, çiftçi ve çiftçi adaylarından oluşan toplam 510 Katılımcıya eğitim verilerek belgelendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.