Antalya’da Biyolojik Mücadeleye Büyük Destek

Asayiş 01.08.2019 - 22:38, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1590+ kez okundu.
 

Antalya’da Biyolojik Mücadeleye Büyük Destek

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Bitkisel üretim faaliyetlerinin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliği ve güvencesinin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar ile zirai mücadele uygulamalarında insan ve çevre sağlığına zararsız, doğal dengeyi koruyan ve sürdürülebilir bir mücadele sistemi olan entegre mücadeleye ve bu mücadele yönteminin ana bileşeni olan biyolojik mücadeleye özel önem veriyoruz. Biyolojik mücadele uygulamaları örtü altı yetiştiriciliğinde; Thrips, beyaz sinek, kırmızı örümcek, yaprak biti ve domates güvesi gibi zararlı organizmalara karşı bunların doğal düşmanı olan faydalı böceklerin salımı şeklinde, turunçgiller ve narda; Turunçgil unlubiti zararlı organizmasına karşı, zararlının doğal düşmanı olan predatör (Cryptolaemus montrouzieri)  ve parazitoid (Leptomastix dactylopii) böcek salımı şeklinde yürütüyoruz. Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Uygulamalarının Üreticiler tarafından benimsenmesi için çiftçi toplantıları, üreticilerle ve teknik elemanlarla seralarda yapılan birebir eğitimler ile destekliyor, yapılan eğitimlerde entegre mücadele prensiplerine uymanın önemi ve faydalı böcek salımının mücadeledeki başarısını anlatıyoruz. Biyolojik ve biyoteknik mücadelenin devlet desteklemesi kapsamında yer aldığını üreticilere anlatıyor ve üreticilerin biyolojik mücadele yapmalarının özendirilmesi için onlarla sürekli iletişim halinde olup biyolojik mücadeleyle alakalı tüm sorularına tatmin edici cevaplar veriyoruz. Biyolojik mücadelenin tarımın ve gıda güvenliğinin geleceği olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda iyi tarım uygulamalarının doğrudan ve dolaylı olarak tüm ülke ve dünya için yararlarını benimsemiş bilinçli çiftçi sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda devlet desteklemelerinden çiftçilerimizin faydalanabilmeleri için onları bakanlık destekleri hakkında sürekli bilgilendiriyor ve desteklemelerden nasıl faydalanacaklarını anlatıyoruz. 2018 yılı örtüaltı biyolojik/biyoteknik mücadele desteklemesi kapsamında 15.065 dekar alanda 2.480 üreticimize 5.021.020 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Bitkisel üretim faaliyetlerinin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliği ve güvencesinin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar ile zirai mücadele uygulamalarında insan ve çevre sağlığına zararsız, doğal dengeyi koruyan ve sürdürülebilir bir mücadele sistemi olan entegre mücadeleye ve bu mücadele yönteminin ana bileşeni olan biyolojik mücadeleye özel önem veriyoruz.

Biyolojik mücadele uygulamaları örtü altı yetiştiriciliğinde; Thrips, beyaz sinek, kırmızı örümcek, yaprak biti ve domates güvesi gibi zararlı organizmalara karşı bunların doğal düşmanı olan faydalı böceklerin salımı şeklinde, turunçgiller ve narda; Turunçgil unlubiti zararlı organizmasına karşı, zararlının doğal düşmanı olan predatör (Cryptolaemus montrouzieri)  ve parazitoid (Leptomastix dactylopii) böcek salımı şeklinde yürütüyoruz.

Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Uygulamalarının Üreticiler tarafından benimsenmesi için çiftçi toplantıları, üreticilerle ve teknik elemanlarla seralarda yapılan birebir eğitimler ile destekliyor, yapılan eğitimlerde entegre mücadele prensiplerine uymanın önemi ve faydalı böcek salımının mücadeledeki başarısını anlatıyoruz. Biyolojik ve biyoteknik mücadelenin devlet desteklemesi kapsamında yer aldığını üreticilere anlatıyor ve üreticilerin biyolojik mücadele yapmalarının özendirilmesi için onlarla sürekli iletişim halinde olup biyolojik mücadeleyle alakalı tüm sorularına tatmin edici cevaplar veriyoruz. Biyolojik mücadelenin tarımın ve gıda güvenliğinin geleceği olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda iyi tarım uygulamalarının doğrudan ve dolaylı olarak tüm ülke ve dünya için yararlarını benimsemiş bilinçli çiftçi sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda devlet desteklemelerinden çiftçilerimizin faydalanabilmeleri için onları bakanlık destekleri hakkında sürekli bilgilendiriyor ve desteklemelerden nasıl faydalanacaklarını anlatıyoruz. 2018 yılı örtüaltı biyolojik/biyoteknik mücadele desteklemesi kapsamında 15.065 dekar alanda 2.480 üreticimize 5.021.020 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.