Antalya’da Dünya Süt Günü Kutlandı

23.05.2019 - 00:52, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2352+ kez okundu.
 

Antalya’da Dünya Süt Günü Kutlandı

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından alınan kararla 1956 yılından beri üye ülkelerce 21 Mayısta kutlanan “Dünya Süt Günü” Türkiye’de 1991 yılından beri çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.  “Dünya Süt Günü” etkinlikleriyle süt ve süt ürünlerinin özellikle gelişme çağındaki çocuklar için önemine dikkat çekilmektedir. Süt ve mamullerinin tüketimi yalnızca çocuklar için değil yetişkinler için özellikle de ileri yaşlarda kemik erimesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için son derece önemlidir. Bu kapsamda Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Süt Günü” İl Müdürü Mustafa ÖZEN talimatıyla Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce de 19 ilçede anaokullar ve ilkokullarda yapılan etkinlikler ile kutlandı. Bu kapsamda İl Müdürlüğü gıda mühendisleri ve uzman personeli okullarda çocuklarımıza süt ve süt ürünlerinin tüketiminin önemini anlattı. Özellikle gelişme çağında olan çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri, güçlü bir bağışıklık sitemine sahip olmaları için sütün çok önemli olduğu eğlenceli oyunlar ile çocuklara anlatıldı. İl müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Süt tüketiminin artırılması için bilinçlendirme çalışmalarının devam ettiği, özellikle okullarda yapılan güvenilir gıda, hijyen, bilinçli tüketici olma, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin anlatıldığı eğitimlerin her hafta devam ettiği vurgulandı. Bu gibi günler ile toplumda genel bir farkındalığın oluştuğu ve il tarım ve orman müdürlüğü tarafından böyle özel günlerin önemsendiği ve 7’den 70 toplumun her kesimi ile iç içe kutlandığı belirtildi. Okullarda yapılan eğlenceli ve öğretici etkinliklerin ardından çocuklara süt dağıtıldı.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından alınan kararla 1956 yılından beri üye ülkelerce 21 Mayısta kutlanan “Dünya Süt Günü” Türkiye’de 1991 yılından beri çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.  “Dünya Süt Günü” etkinlikleriyle süt ve süt ürünlerinin özellikle gelişme çağındaki çocuklar için önemine dikkat çekilmektedir. Süt ve mamullerinin tüketimi yalnızca çocuklar için değil yetişkinler için özellikle de ileri yaşlarda kemik erimesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için son derece önemlidir.

Bu kapsamda Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Süt Günü” İl Müdürü Mustafa ÖZEN talimatıyla Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce de 19 ilçede anaokullar ve ilkokullarda yapılan etkinlikler ile kutlandı. Bu kapsamda İl Müdürlüğü gıda mühendisleri ve uzman personeli okullarda çocuklarımıza süt ve süt ürünlerinin tüketiminin önemini anlattı. Özellikle gelişme çağında olan çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri, güçlü bir bağışıklık sitemine sahip olmaları için sütün çok önemli olduğu eğlenceli oyunlar ile çocuklara anlatıldı. İl müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Süt tüketiminin artırılması için bilinçlendirme çalışmalarının devam ettiği, özellikle okullarda yapılan güvenilir gıda, hijyen, bilinçli tüketici olma, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin anlatıldığı eğitimlerin her hafta devam ettiği vurgulandı. Bu gibi günler ile toplumda genel bir farkındalığın oluştuğu ve il tarım ve orman müdürlüğü tarafından böyle özel günlerin önemsendiği ve 7’den 70 toplumun her kesimi ile iç içe kutlandığı belirtildi.

Okullarda yapılan eğlenceli ve öğretici etkinliklerin ardından çocuklara süt dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.