Antalya’da Gıda Güvenliği Bilinci Artıyor

Asayiş 21.06.2019 - 00:15, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2012+ kez okundu.
 

Antalya’da Gıda Güvenliği Bilinci Artıyor

Antalya’da 2019 yılının ilk 6 ayında 19 ilçede kurulan 161 bilgilendirme noktası ile 4.000 kişiye gıda güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Gıda güvenliğinin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla  Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kurum olarak birincil vazifemiz olan denetimlerimize sıkı bir şekilde yapıyoruz. Vatandaşlarımızın üzerlerine düşeni yapmaları için ilimizde 19 ilçede kurduğumuz bilgilendirme noktalarında teknik personelimiz vasıtasıyla; Güvenilir gıda nedir? Gıda hijyeni neden önemlidir? Pazar ve marketlerden hatta internetten gıda alışverişi yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Ürün ambalajında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Ürün son kullanma tarihi neden önemlidir? gibi birçok soruya cevap vererek vatandaşlarımızın gıda güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz.” Denildi.
Antalya’da 2019 yılının ilk 6 ayında 19 ilçede kurulan 161 bilgilendirme noktası ile 4.000 kişiye gıda güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Gıda güvenliğinin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla  Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kurum olarak birincil vazifemiz olan denetimlerimize sıkı bir şekilde yapıyoruz.

Vatandaşlarımızın üzerlerine düşeni yapmaları için ilimizde 19 ilçede kurduğumuz bilgilendirme noktalarında teknik personelimiz vasıtasıyla; Güvenilir gıda nedir? Gıda hijyeni neden önemlidir? Pazar ve marketlerden hatta internetten gıda alışverişi yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Ürün ambalajında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Ürün son kullanma tarihi neden önemlidir? gibi birçok soruya cevap vererek vatandaşlarımızın gıda güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz.” Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.