Antalya’da Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Toplu Taşıma Araçları Denetlendi

Asayiş 03.04.2020 - 20:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2093+ kez okundu.
 

Antalya’da Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Toplu Taşıma Araçları Denetlendi

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nca 23.03.2020 tarihinde yayımlanan “Kovid-19’la Mücadele Kapsamında Alınan Önlemler” konulu yazı çerçevesinde Covid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için alınacak ek önlemlerle ilgili düzenlemeleri yapmak amacıyla; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden 24.03.2020 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü görüşmede; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca; İlimizdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarının (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin en fazla 50’si oranında yolcu kabul edebileceklerine, araç içindeki yolcuların oturma şeklinin mümkün olduğunca yan yana olanlarda bir koltuk boş, arka sıradakiler öndekinin çaprazı ve aynı sırada olanlarda biri koridor, diğeri cam kenarı gibi, yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda İlimiz genelinde şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarında  (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil) görevlilerimizce denetleme yapılarak sürücülere ve yolculara kurallara uymaları hususunda bilgilendirme yapılmış ve salgın nedeniyle zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunulmuştur. Denetimlerde; (45) ticari araç, (307) toplu taşıma aracı, (53) hususi araç, (31) otogar giriş çıkışı olmak üzere toplam: (436) araç kontrol edilmiş, toplam: (3211) yolcu bilgilendirilmiş, (6) araca ise cezai işlem uygulanmıştır. Halkımıza toplum sağlığı ve kendi sağlıkları için virüs tehlikesi geçene kadar evlerinde kalmalarını tekrar belirtir sağlıklı günler dileriz.

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nca 23.03.2020 tarihinde yayımlanan “Kovid-19’la Mücadele Kapsamında Alınan Önlemler” konulu yazı çerçevesinde Covid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için alınacak ek önlemlerle ilgili düzenlemeleri yapmak amacıyla; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden 24.03.2020 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü görüşmede;

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca; İlimizdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarının (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin en fazla 50’si oranında yolcu kabul edebileceklerine, araç içindeki yolcuların oturma şeklinin mümkün olduğunca yan yana olanlarda bir koltuk boş, arka sıradakiler öndekinin çaprazı ve aynı sırada olanlarda biri koridor, diğeri cam kenarı gibi, yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda İlimiz genelinde şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarında  (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil) görevlilerimizce denetleme yapılarak sürücülere ve yolculara kurallara uymaları hususunda bilgilendirme yapılmış ve salgın nedeniyle zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunulmuştur.

Denetimlerde; (45) ticari araç, (307) toplu taşıma aracı, (53) hususi araç, (31) otogar giriş çıkışı olmak üzere toplam: (436) araç kontrol edilmiş, toplam: (3211) yolcu bilgilendirilmiş, (6) araca ise cezai işlem uygulanmıştır.

Halkımıza toplum sağlığı ve kendi sağlıkları için virüs tehlikesi geçene kadar evlerinde kalmalarını tekrar belirtir sağlıklı günler dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.