Antalya’da Mera Islah ve Amenajman Çalışmaları

Asayiş 23.05.2019 - 00:57, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2374+ kez okundu.
 

Antalya’da Mera Islah ve Amenajman Çalışmaları

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce; hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini artırmak için yürütülen mera ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Kışlık kaba yem açığını kapatarak, hayvancılıkta en önemli girdi maliyetini oluşturan yem ihtiyacını en az maliyetle karşılamak amacıyla yürütülen "Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi" çalışmaları Çağlarca mahallesinde devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN meraların hayvancılığın sürdürülebilir olması için en önemli ot kaynağı olduğunu belirterek “Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından Feslikan yaylasına traktörlerle götürülen 13.500 kilogram Kompoze gübre teknik personelimiz gözetiminde çiftçilerimizin de yardımıyla 750 dekar mera alanı üzerine atılarak kimyevi gübreleme çalışması gerçekleştirildi. Gübreleme yapılan mera alanlarında otlatma planlaması da yapılarak ot verimin artırılması ile birim alanda otlatma kapasitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamızla Çağlarca Mahallesi’nde bulunan düşük verimli meraların durumunu düzelteceğiz. Bunun için 2019 yılında başlayan proje kapsamında 3 yıl boyunca kimyevi gübreleme, yabancı ot temizliği, düzensiz yapılan otlatmanın sisteme kavuşturulması ve otlatmayı kolaylaştırıcı tesisler kurma çalışmaları yapılacak. Ekonomimizin vazgeçilmez unsurlardan biri olan hayvancılığımızın geliştirilerek, kaba yem açığını azaltacak doğal mera alanlarında hayvanlarımızın otlatılabilmesi amacıyla var gücümüzle çalışacağız” dedi. İl Müdürü Özen çalışmalara katılan Çağlarca mahallesi halkına da teşekkür ederek yapılan bu çalışmaların her geçen gün gelişen ilimiz hayvancılığına büyük katkılar sağlayacağını belirtti ve “hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin de bu gibi ıslah çalışmalarıyla daha az maliyetle daha fazla para kazanmasını hedefliyoruz" dedi.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce; hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini artırmak için yürütülen mera ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kışlık kaba yem açığını kapatarak, hayvancılıkta en önemli girdi maliyetini oluşturan yem ihtiyacını en az maliyetle karşılamak amacıyla yürütülen "Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi" çalışmaları Çağlarca mahallesinde devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN meraların hayvancılığın sürdürülebilir olması için en önemli ot kaynağı olduğunu belirterek “Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından Feslikan yaylasına traktörlerle götürülen 13.500 kilogram Kompoze gübre teknik personelimiz gözetiminde çiftçilerimizin de yardımıyla 750 dekar mera alanı üzerine atılarak kimyevi gübreleme çalışması gerçekleştirildi. Gübreleme yapılan mera alanlarında otlatma planlaması da yapılarak ot verimin artırılması ile birim alanda otlatma kapasitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamızla Çağlarca Mahallesi’nde bulunan düşük verimli meraların durumunu düzelteceğiz. Bunun için 2019 yılında başlayan proje kapsamında 3 yıl boyunca kimyevi gübreleme, yabancı ot temizliği, düzensiz yapılan otlatmanın sisteme kavuşturulması ve otlatmayı kolaylaştırıcı tesisler kurma çalışmaları yapılacak. Ekonomimizin vazgeçilmez unsurlardan biri olan hayvancılığımızın geliştirilerek, kaba yem açığını azaltacak doğal mera alanlarında hayvanlarımızın otlatılabilmesi amacıyla var gücümüzle çalışacağız” dedi.

İl Müdürü Özen çalışmalara katılan Çağlarca mahallesi halkına da teşekkür ederek yapılan bu çalışmaların her geçen gün gelişen ilimiz hayvancılığına büyük katkılar sağlayacağını belirtti ve “hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin de bu gibi ıslah çalışmalarıyla daha az maliyetle daha fazla para kazanmasını hedefliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.