Antalya’da, Rekabetçi Sektörler Program Toplantısı Yapıldı

Asayiş 10.05.2019 - 20:41, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2432+ kez okundu.
 

Antalya’da, Rekabetçi Sektörler Program Toplantısı Yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Türkiye ortaklığıyla finanse edilen "Rekabetçi Sektörler Programı"nın ikinci dönem tanıtımı amacıyla kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda Antalya’da AKMED’de (Koç üniversitesi suna inan kıraç akdeniz medeniyetleri araştırma merkezi) düzenlendi.   Toplantıda konuşan AB Türkiye Mali Programlar Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, ilk dönemde güzel projelere imza atıldığını aktardı. İlk dönemde Ar-Ge, inovasyon, lojistik merkezleri ve laboratuvar kurduklarını, finansal araç projeleri gerçekleştirdiklerini, KOBİ'leri bu bütçeden faydalandırdıklarını ifade eden Sağkaya, amaçlarının bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak olduğunu vurguladı.  Sağkaya, "Bizim programız orta ve uzun vadeli projeleri destekleyen bir program. Eğer uzun dönemde projeleriniz ve fikirleriniz varsa ve bunları hayata geçirmek istiyorsanız, bizim programız sizler için en mantıklı olanıdır." diye konuştu. İkinci dönemin ikinci çağrısını 1 Nisan- 29 Mayıs arasında açtıklarını dile getiren Sağkaya, "İki başlık belirledik. 'yaratıcı endüstriler' için toplamda 20 milyon avroluk, 'araştırma ve geliştirme' kapsamında da 30 milyon avroluk bir proje havuzu oluşturmayı düşünüyoruz. Toplamda 50 milyonluk proje havuzuyla programımızı sürdürmek istiyoruz." dedi. Sağkaya, çok çeşitli alanlarda destekler verdiklerine dikkati çekerek "araştırma ve geliştirme" başlığında asgari 3 milyon, azami 8 milyon avro bandındaki projeleri, "yaratıcı endüstriler" alanında da en az 2 milyon en çok 5 milyon avro bandında projeleri destekleyeceklerini anlattı. Sağkaya, her iki başlıkta da ortaklık zorunluluğu bulunduğunu belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Türkiye ortaklığıyla finanse edilen "Rekabetçi Sektörler Programı"nın ikinci dönem tanıtımı amacıyla kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda Antalya’da AKMED’de (Koç üniversitesi suna inan kıraç akdeniz medeniyetleri araştırma merkezi) düzenlendi.  

Toplantıda konuşan AB Türkiye Mali Programlar Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, ilk dönemde güzel projelere imza atıldığını aktardı.

İlk dönemde Ar-Ge, inovasyon, lojistik merkezleri ve laboratuvar kurduklarını, finansal araç projeleri gerçekleştirdiklerini, KOBİ'leri bu bütçeden faydalandırdıklarını ifade eden Sağkaya, amaçlarının bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak olduğunu vurguladı. 

Sağkaya, "Bizim programız orta ve uzun vadeli projeleri destekleyen bir program. Eğer uzun dönemde projeleriniz ve fikirleriniz varsa ve bunları hayata geçirmek istiyorsanız, bizim programız sizler için en mantıklı olanıdır." diye konuştu.

İkinci dönemin ikinci çağrısını 1 Nisan- 29 Mayıs arasında açtıklarını dile getiren Sağkaya, "İki başlık belirledik. 'yaratıcı endüstriler' için toplamda 20 milyon avroluk, 'araştırma ve geliştirme' kapsamında da 30 milyon avroluk bir proje havuzu oluşturmayı düşünüyoruz. Toplamda 50 milyonluk proje havuzuyla programımızı sürdürmek istiyoruz." dedi.

Sağkaya, çok çeşitli alanlarda destekler verdiklerine dikkati çekerek "araştırma ve geliştirme" başlığında asgari 3 milyon, azami 8 milyon avro bandındaki projeleri, "yaratıcı endüstriler" alanında da en az 2 milyon en çok 5 milyon avro bandında projeleri destekleyeceklerini anlattı. Sağkaya, her iki başlıkta da ortaklık zorunluluğu bulunduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.