Antalya DOB’dan Stabat Mater ve Barok Aryalar Konseri

Kültür-Sanat 13.10.2021 - 19:54, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1624+ kez okundu.
 

Antalya DOB’dan Stabat Mater ve Barok Aryalar Konseri

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 16 Ekim Cumartesi saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde “Stabat Mater ve Barok Aryalar” konserini gerçekleştirecek. Konserde G. Handel ve A. Vivaldi’nin
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 16 Ekim Cumartesi saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde “Stabat Mater ve Barok Aryalar” konserini gerçekleştirecek. Konserde G. Handel ve A. Vivaldi’nin ünlü barok aryalarının yanı sıra G. B. Pergolesi’nin en ünlü eserlerinden biri olan ve Jacopone da Todi’ye ait sözler ile bir ağıt esere dönüşen ‘Stabat Mater’ seslendirilecek. Antalya DOB orkestrasını Ömer Yöndem’in yöneteceği, Başkemancı olarak Demet Emen’in yer aldığı konserde sopranolar Işılay Meriç Karataş ve Nurdan Küçükekmekçi ile mezzo sopranolar Tuğçe Oğuzülgen ve Medine Tuganova solist olarak sahne alacak. Stabat Mater Pergolesi, Stabat Mater’i 26 yaşında, yaşamının son günlerinde besteler. Eser, Pergolesi’nin ölümünden sonra büyük bir üne kavuşur. Jean-Jacques Rousseau, eserin açılış bölümü için “bir bestecinin kaleminden çıkmış en mükemmel, en dokunaklı düet” değerlendirmesinde bulunmuştur. Fiyatları 25, 50 ve 70 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com  internet adresinden de temin edilebilir.
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 16 Ekim Cumartesi saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde “Stabat Mater ve Barok Aryalar” konserini gerçekleştirecek. Konserde G. Handel ve A. Vivaldi’nin

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 16 Ekim Cumartesi saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde “Stabat Mater ve Barok Aryalar” konserini gerçekleştirecek. Konserde G. Handel ve A. Vivaldi’nin ünlü barok aryalarının yanı sıra G. B. Pergolesi’nin en ünlü eserlerinden biri olan ve Jacopone da Todi’ye ait sözler ile bir ağıt esere dönüşen ‘Stabat Mater’ seslendirilecek.

Antalya DOB orkestrasını Ömer Yöndem’in yöneteceği, Başkemancı olarak Demet Emen’in yer aldığı konserde sopranolar Işılay Meriç Karataş ve Nurdan Küçükekmekçi ile mezzo sopranolar Tuğçe Oğuzülgen ve Medine Tuganova solist olarak sahne alacak.

Stabat Mater

Pergolesi, Stabat Mater’i 26 yaşında, yaşamının son günlerinde besteler. Eser, Pergolesi’nin ölümünden sonra büyük bir üne kavuşur. Jean-Jacques Rousseau, eserin açılış bölümü için “bir bestecinin kaleminden çıkmış en mükemmel, en dokunaklı düet” değerlendirmesinde bulunmuştur.

Fiyatları 25, 50 ve 70 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com  internet adresinden de temin edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.