Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar

Asayiş 30.11.2020 - 19:09, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3529+ kez okundu.
 

Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar

Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar yeni yönetimini basına tanıttı.
Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar yeni yönetimini basına tanıttı. Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Başkan Acar, “1Kasım 2020 günü Eğitim İş Antalya şubesi olarak 5.olagan kurulunu yaptık. Seçimde 2 ayrı liste olarak Demokratik yarış verdik.2 liste olmasının sebebi fikirsel olarak değil sadece kurulları belirleme ayrılık yaşadığımız için ayrı listeler oluştu. Bizler örgütün ön plana çıkardığı İlçe yönetiminde çalışan, Ülkesi olmayanın Sendikası olmaz ilkesi ile yola çıkan, Laik, Demokratik, Bilimsel, Çağdaş, Kamusal Eğitimi savunan Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yöneticileriz. Ekip arkadaşlarım.  -AKP döneminde çıkarılan 4+4+4 sistem, eğitime ağır tahribat vermiştir. Yapboz haline getirilen sınav sisteminde, bu yıl liseye başlayan çocuklarımız akademik okulların yetersizliğinden dışarıda kalanlar mahalli yerleştirme ile istemedikleri ve ikili eğitim yapan okullarda derslere başladılar. - Pandemi sürecinde önlemler alınırken Önce okulların kapatılmasının bilimsel izahı yoktur. Akşam kapatılan okullar Sabah ne olduysa Okul öncesi okullar Sermayenin de baskısıyla tekrar açıldı. Sorumluluktan kaçan MEB nı vaka sayısı zirvede iken Okul öncesinin öğretmenlerin, öğrencilerin ve yöneticilerin sağlığını riske atarak okulların açılmasının sorumluğunu il, ilçe ve okul yöneticilerine bırakmıştır. Sarayın ve yandaşların çıkarmaya çalıştığı öğretmen meslek kanunu kabul edilemez. Eğitim ve Öğretim politikaları için oluşturulan kurul işletme, mühendislik ve ilahiyat menşei olduğunu hatırlatırız. Ancak eğitimin tüm paydaşlarından görüş ve önerilerinin alındığı birlikte mutabık kalınan bir kanun edebilir. AKP döneminde itibarsızlaştırılan öğretmenler birde geleceklerinden endişe duymaktadır” ifadelerini kullandı
Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar yeni yönetimini basına tanıttı.

Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar yeni yönetimini basına tanıttı.

Antalya Eğitim İş Şubesi Yeni Başkanı Sadık Acar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Başkan Acar, “1Kasım 2020 günü Eğitim İş Antalya şubesi olarak 5.olagan kurulunu yaptık. Seçimde 2 ayrı liste olarak Demokratik yarış verdik.2 liste olmasının sebebi fikirsel olarak değil sadece kurulları belirleme ayrılık yaşadığımız için ayrı listeler oluştu. Bizler örgütün ön plana çıkardığı İlçe yönetiminde çalışan, Ülkesi olmayanın Sendikası olmaz ilkesi ile yola çıkan, Laik, Demokratik, Bilimsel, Çağdaş, Kamusal Eğitimi savunan Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yöneticileriz. Ekip arkadaşlarım.

 -AKP döneminde çıkarılan 4+4+4 sistem, eğitime ağır tahribat vermiştir. Yapboz haline getirilen sınav sisteminde, bu yıl liseye başlayan çocuklarımız akademik okulların yetersizliğinden dışarıda kalanlar mahalli yerleştirme ile istemedikleri ve ikili eğitim yapan okullarda derslere başladılar.

- Pandemi sürecinde önlemler alınırken Önce okulların kapatılmasının bilimsel izahı yoktur. Akşam kapatılan okullar Sabah ne olduysa Okul öncesi okullar Sermayenin de baskısıyla tekrar açıldı. Sorumluluktan kaçan MEB nı vaka sayısı zirvede iken Okul öncesinin öğretmenlerin, öğrencilerin ve yöneticilerin sağlığını riske atarak okulların açılmasının sorumluğunu il, ilçe ve okul yöneticilerine bırakmıştır.

Sarayın ve yandaşların çıkarmaya çalıştığı öğretmen meslek kanunu kabul edilemez. Eğitim ve Öğretim politikaları için oluşturulan kurul işletme, mühendislik ve ilahiyat menşei olduğunu hatırlatırız. Ancak eğitimin tüm paydaşlarından görüş ve önerilerinin alındığı birlikte mutabık kalınan bir kanun edebilir. AKP döneminde itibarsızlaştırılan öğretmenler birde geleceklerinden endişe duymaktadır” ifadelerini kullandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.