Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Skandal - Özel Haber

Sağlık 04.10.2019 - 00:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3792+ kez okundu.
 

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Skandal - Özel Haber

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Hastane Yönetiminden Skandal Uygulama
Olay Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Özel Güvenlik görevlisinin güvenlik kimliği alınmasına rağmen 8 ay boyunca maaş ve sigortasının ödenerek 5188.  maddesinin 19 / C bendi göre Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde, Hastane Yönetimince usulsüz olarak çalışmasına göz yumması hastanenin usulsüz ve kurallara uygun olarak yönetilmediğini gündeme getirdi.   Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Güvenlik Görevi olarak çalışan M.Z. Özel Güvenlik Kimliğinin 01.06.2018 tarihinde (Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartının ve çalışma izninin yenilenme talebi red edilmiştir. Valilik yazısıyla 2012/825 sayılı Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartının teslim alınarak Özel Güvenlik şube müdürlüğüne gönderilmesine karar verilmiş.  Bahçelievler polis merkezi amirliğince 05.06.2018 / 7177 sayıyla kimliği elinden alınmış.) Özel Güvenlik kimliğinin hastane yönetimine vermesine rağmen hastanede çalışmasına Özel Güvenlik vasfını yitirmesine rağmen çalışmasına İzin verilmiştir.   SGK kayıtlarına göre Özel Güvenlik Görevlisi Kimliği olmadığı halde 8 ay boyunca çalıştırılması Maaş ve Prim ödenmesi Hastane yönetimi tarafından zarara uğratıldı.   “5188.  Maddesinin 19 / C Bendi c) Bu Kanunun 11 inci maddesine göre çalışma izni verilmeyen kişileri özel güvenlik görevlisi olarak istihdam eden kişi, kurum, kuruluş veya şirketlerin yetkilileri, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu kişilerin silahlı olarak çalıştırılmış olması hâlinde, verilecek ceza bir kat artırılır. Bu suçun bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde ayrıca bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.”   Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin başta Hastane Başhekimi, Hastane Müdürü ve Güvenlik Şube sorumluları hastaneyi usulsüz uygulama ile maddi zarara uğratarak suç işlenmiştir..   Antalya Eğitim ve Araştırma Hastane yöneticileri hastaneyi usulsüz uygulama ile maddi zarara uğrattıkları için, Antalya Cumhuriyet Savcılarını Göreve Çağırıyoruz.   Özel Güvenlik Görevlisi Kimliğinin Geri Alınma Evrağı;   SGK Ödenen Primleri  
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Hastane Yönetiminden Skandal Uygulama

Olay Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Özel Güvenlik görevlisinin güvenlik kimliği alınmasına rağmen 8 ay boyunca maaş ve sigortasının ödenerek 5188.  maddesinin 19 / C bendi göre Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde, Hastane Yönetimince usulsüz olarak çalışmasına göz yumması hastanenin usulsüz ve kurallara uygun olarak yönetilmediğini gündeme getirdi.

 

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Güvenlik Görevi olarak çalışan M.Z. Özel Güvenlik Kimliğinin 01.06.2018 tarihinde (Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartının ve çalışma izninin yenilenme talebi red edilmiştir. Valilik yazısıyla 2012/825 sayılı Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartının teslim alınarak Özel Güvenlik şube müdürlüğüne gönderilmesine karar verilmiş.  Bahçelievler polis merkezi amirliğince 05.06.2018 / 7177 sayıyla kimliği elinden alınmış.) Özel Güvenlik kimliğinin hastane yönetimine vermesine rağmen hastanede çalışmasına Özel Güvenlik vasfını yitirmesine rağmen çalışmasına İzin verilmiştir.

 

SGK kayıtlarına göre Özel Güvenlik Görevlisi Kimliği olmadığı halde 8 ay boyunca çalıştırılması Maaş ve Prim ödenmesi Hastane yönetimi tarafından zarara uğratıldı.

 

“5188.  Maddesinin 19 / C Bendi

c) Bu Kanunun 11 inci maddesine göre çalışma izni verilmeyen kişileri özel güvenlik görevlisi olarak istihdam eden kişi, kurum, kuruluş veya şirketlerin yetkilileri, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu kişilerin silahlı olarak çalıştırılmış olması hâlinde, verilecek ceza bir kat artırılır. Bu suçun bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde ayrıca bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.”

 

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin başta Hastane Başhekimi, Hastane Müdürü ve Güvenlik Şube sorumluları hastaneyi usulsüz uygulama ile maddi zarara uğratarak suç işlenmiştir..

 

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastane yöneticileri hastaneyi usulsüz uygulama ile maddi zarara uğrattıkları için, Antalya Cumhuriyet Savcılarını Göreve Çağırıyoruz.

 

Özel Güvenlik Görevlisi Kimliğinin Geri Alınma Evrağı;

 

SGK Ödenen Primleri

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.