Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Asayiş 24.07.2020 - 23:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2375+ kez okundu.
 

Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Çağdaş ve demokratik hayatın vaz geçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır.
Çağdaş ve demokratik hayatın vaz geçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Türk Basını; tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir. Bunun en güzel örneği de tüm Dünyayı etkisi altına alan Pandemi sürecinde kamuoyunu coronavirüse karşı her an uyarması, alınacak tedbirler konusunda halkı bilgilendirmesi ve sorumluluk bilinci içinde görevini yerine getirmesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Antalya’nın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemize olumlu yönde yansımasında,  basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Basında sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’’ nı kutlar, görevlerinde başarılar diler, Sevgi ve selamlarımı sunarım.  Mehmet Murat Ulucan Antalya İl Emniyet Müdürü
Çağdaş ve demokratik hayatın vaz geçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır.

Çağdaş ve demokratik hayatın vaz geçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

Türk Basını; tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir. Bunun en güzel örneği de tüm Dünyayı etkisi altına alan Pandemi sürecinde kamuoyunu coronavirüse karşı her an uyarması, alınacak tedbirler konusunda halkı bilgilendirmesi ve sorumluluk bilinci içinde görevini yerine getirmesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Antalya’nın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemize olumlu yönde yansımasında,  basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.

Basında sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’’ nı kutlar, görevlerinde başarılar diler,

Sevgi ve selamlarımı sunarım.

 Mehmet Murat Ulucan Antalya İl Emniyet Müdürü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.