Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Skandal Hataları (ÖzelHaber)

Asayiş 15.06.2022 - 23:34, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2961+ kez okundu.
 

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Skandal Hataları (ÖzelHaber)

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesinde Okuyan gençlerin intiharlar hakkında büyük iddialar.
Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesinde Okuyan gençlerin intiharlar hakkında büyük iddialar. Haber Merkezimize gelen ihbarlar üzerine Akdeniz Üniversitesinde hem öğrenciler hemde öğretim görevlileriyle yaptığımız araştırmada birçok bilinmezler gündeme geldi. Bu konu üzerinde Akdeniz Üniversitesinde araştırma yapan Antalya Haber Takip Gazetesi Genel Yayın Yönetmemi Taner Şahin bilgiye ve belgeye ulaştı. Genel Yayın Yönetmenimiz Taner Şahin yaptığı araştırmayı şu şekilde açıklıyor. “Bilindiği gibi KYK Yurtları T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. KYK yurtları öğrencilere hazırlık varsa 5 Yıl Hazırlık yoksa 4 Yıl boyunca hizmet vermektedir. Ancak KYK Yurtları ile gelen 500 yakın ihbarlar üzerine Akdeniz Üniversitesinde 200 Yakın Öğrenci, Akademisyen ve Personelleriyle yaptığımız görüşmelerde bir skandallar zinciri ortaya çıktı. Yaptığımız görüşmelerde Öğrencilerin zorla KYK Yurtlarından çıkarıldığını bunun sebebinin de KYK Yurtlarının öğrencilere 4 veya 5 yıllık öğrenimleri boyunca kalma hakkı var. Ancak 2 Yıl pandemi sürecinde KYK Yurtlarında kimse kalmadığı halde kalmış gibi işlem yapıldığı için 4 yâda 5 Yılı dolan öğrenciler gece veya gündüz yurtlardan çıkartılmışlar. Özellikle bazı KYK Yurt görevlileri öğrencilere Cemaatlerin yurtlarına gitmeleri konusunda baskı yaptıkları konusunda hem öğrencilerden hemde akademisyenlerden gelen bilgiler var.  Bu konuda Öğrenciler ve Akademisyenler bağlı bulundukları Dekanlığa veya Rektörlüğe şikâyette bulunduklarını ama bir sonuç alamadıklarını iddia ettiler. Bu iddiaların bir an önce araştırılması gerekmektedir. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün himayesinde olan KYK Yurtları Öğrenciler neden Cemaat Yurtlarına yurt personelleri tarafından yönlendiriliyor? Ayrıca Hangi Cemaatlerin Yurtları olduğu hakkında gerekli bilgilere de ulaştık. Bu konuda Sayın Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan ve Sayın Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’dan Türkiye’de birçok konuda başarıya ulaşmış olan Akdeniz Üniversitenin başarılarıyla anılırken bu intiharlarla ve Cemaat Yurtlarıyla anılması bir dahaki dönemlerde Annelerin ve Babaların çocuklarını Akdeniz Üniversitesine seçim yaptırmamalarına sebep olacaktır. Bunun sebebi ise çocuklarının Akdeniz Üniversitesinde güvende olmayacaklarını düşünmeye başlamalarıdır. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürünün Cemaat Yurtlarına tavsiye eden 45 yakın idareci ve personelleri hakkında araştırma ve işlem yapmadığı takdirde bu İntiharların devamında vebali Yavuz Gürhan’ın üzerinedir. Bu isimlerin kimler olduğunu birçok kez KYK yurtları personelleri tarafından verildiği niyeyse bu konuda hiçbir işlem yapılmadığı gelen bilgiler ve duyumlar arasında. Personellerin isimlerinin ve Whatsapp görüntülerinin yayınlanması Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün makamına zarar vereceği için açıklamıyoruz.“
Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesinde Okuyan gençlerin intiharlar hakkında büyük iddialar.

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesinde Okuyan gençlerin intiharlar hakkında büyük iddialar.

Haber Merkezimize gelen ihbarlar üzerine Akdeniz Üniversitesinde hem öğrenciler hemde öğretim görevlileriyle yaptığımız araştırmada birçok bilinmezler gündeme geldi.

Bu konu üzerinde Akdeniz Üniversitesinde araştırma yapan Antalya Haber Takip Gazetesi Genel Yayın Yönetmemi Taner Şahin bilgiye ve belgeye ulaştı. Genel Yayın Yönetmenimiz Taner Şahin yaptığı araştırmayı şu şekilde açıklıyor. “Bilindiği gibi KYK Yurtları T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. KYK yurtları öğrencilere hazırlık varsa 5 Yıl Hazırlık yoksa 4 Yıl boyunca hizmet vermektedir.

Ancak KYK Yurtları ile gelen 500 yakın ihbarlar üzerine Akdeniz Üniversitesinde 200 Yakın Öğrenci, Akademisyen ve Personelleriyle yaptığımız görüşmelerde bir skandallar zinciri ortaya çıktı.

Yaptığımız görüşmelerde Öğrencilerin zorla KYK Yurtlarından çıkarıldığını bunun sebebinin de KYK Yurtlarının öğrencilere 4 veya 5 yıllık öğrenimleri boyunca kalma hakkı var. Ancak 2 Yıl pandemi sürecinde KYK Yurtlarında kimse kalmadığı halde kalmış gibi işlem yapıldığı için 4 yâda 5 Yılı dolan öğrenciler gece veya gündüz yurtlardan çıkartılmışlar. Özellikle bazı KYK Yurt görevlileri öğrencilere Cemaatlerin yurtlarına gitmeleri konusunda baskı yaptıkları konusunda hem öğrencilerden hemde akademisyenlerden gelen bilgiler var.  Bu konuda Öğrenciler ve Akademisyenler bağlı bulundukları Dekanlığa veya Rektörlüğe şikâyette bulunduklarını ama bir sonuç alamadıklarını iddia ettiler.

Bu iddiaların bir an önce araştırılması gerekmektedir.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün himayesinde olan KYK Yurtları Öğrenciler neden Cemaat Yurtlarına yurt personelleri tarafından yönlendiriliyor?

Ayrıca Hangi Cemaatlerin Yurtları olduğu hakkında gerekli bilgilere de ulaştık.

Bu konuda Sayın Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan ve Sayın Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’dan Türkiye’de birçok konuda başarıya ulaşmış olan Akdeniz Üniversitenin başarılarıyla anılırken bu intiharlarla ve Cemaat Yurtlarıyla anılması bir dahaki dönemlerde Annelerin ve Babaların çocuklarını Akdeniz Üniversitesine seçim yaptırmamalarına sebep olacaktır.

Bunun sebebi ise çocuklarının Akdeniz Üniversitesinde güvende olmayacaklarını düşünmeye başlamalarıdır.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürünün Cemaat Yurtlarına tavsiye eden 45 yakın idareci ve personelleri hakkında araştırma ve işlem yapmadığı takdirde bu İntiharların devamında vebali Yavuz Gürhan’ın üzerinedir.

Bu isimlerin kimler olduğunu birçok kez KYK yurtları personelleri tarafından verildiği niyeyse bu konuda hiçbir işlem yapılmadığı gelen bilgiler ve duyumlar arasında. Personellerin isimlerinin ve Whatsapp görüntülerinin yayınlanması Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün makamına zarar vereceği için açıklamıyoruz.“

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.