Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Basın Açıklaması

Asayiş 15.06.2019 - 23:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2869+ kez okundu.
 

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Basın Açıklaması

14.06.2019 tarihinde ulusal basın da yer alan “Atatürk Büstünü İmam Hatip Lisesinin Damına Yerleştirdiler” haberi ile ilgili basın açıklamasıdır;
Habere konu olan olay, İlimiz Muratpaşa İlçesi Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesinde 12.06.2019 tarihinde saat 18.00 civarında meydana gelmiştir. Atatürk Büstü okul bahçesinin çamlık alanındaki depoda muhafaza edilmekte ve sadece 10 Kasım ve 29 Ekim törenlerinde masa üzerine serilen Türk Bayrağı üzerine konulmak suretiyle kullanılmaktadır. Atatürk Büstü, bulundu deponun camlarının kimliği belirsiz kişilerce kırılarak dışarı çıkarılmıştır. Olayın fark edilmesi sonrasında Okulun Güvenlik Görevlileri ve Okul İdaresince Büst koruma altına alınmıştır. Atatürk Büstüne herhangi bir zararın verilmediği, Büstün fotoğrafını çekip basına veren şahıslar tarafından depodan alındığı ve provokatif bir eyleme dönüştürmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmekte olup, Okul idaremizce konu ili ilgili polis karakoluna suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca; konu ile ilgili Müdürlüğümüzce Maarif Müfettişi görevlendirilmiştir.
14.06.2019 tarihinde ulusal basın da yer alan “Atatürk Büstünü İmam Hatip Lisesinin Damına Yerleştirdiler” haberi ile ilgili basın açıklamasıdır;

Habere konu olan olay, İlimiz Muratpaşa İlçesi Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesinde 12.06.2019 tarihinde saat 18.00 civarında meydana gelmiştir. Atatürk Büstü okul bahçesinin çamlık alanındaki depoda muhafaza edilmekte ve sadece 10 Kasım ve 29 Ekim törenlerinde masa üzerine serilen Türk Bayrağı üzerine konulmak suretiyle kullanılmaktadır. Atatürk Büstü, bulundu deponun camlarının kimliği belirsiz kişilerce kırılarak dışarı çıkarılmıştır. Olayın fark edilmesi sonrasında Okulun Güvenlik Görevlileri ve Okul İdaresince Büst koruma altına alınmıştır. Atatürk Büstüne herhangi bir zararın verilmediği, Büstün fotoğrafını çekip basına veren şahıslar tarafından depodan alındığı ve provokatif bir eyleme dönüştürmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmekte olup, Okul idaremizce konu ili ilgili polis karakoluna suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca; konu ile ilgili Müdürlüğümüzce Maarif Müfettişi görevlendirilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.