Antalya Kimya Olimpiyatına İlgi Artıyor

16.05.2019 - 00:33, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3122+ kez okundu.
 

Antalya Kimya Olimpiyatına İlgi Artıyor

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü tarafından 4.Antalya Kimya Olimpiyatı gerçekleştirildi. 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı olimpiyata her geçen yıl ilgi artıyor.
Kimya Olimpiyatı organizasyonu hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve TÜBİTAK Antalya İl Temsilcisi Doç. Dr. Memduh Sami Taner; “Bu yıl 4.sünü gerçekleştirdiğimiz Kimya Olimpiyatı’na Türkiye’nin bir çok ilinden toplam 254 10. ve 11. sınıf öğrencisi başvuru yaptı.  İki oturum halinde yapılan Kimya Olimpiyatı ilk gün çoktan seçmeli test ile, ikinci gün ise kimya bilim kültürüne dair bilgileri yoklayan sorularla interaktif yarışma şeklinde gerçekleşti. İlk 3 dereceye giren öğrencilere madalya ve katılım belgeleri takdim edilerek 2019 yılının yeni kimya şampiyonları ilan edildi. Kimya Olimpiyatının bu yıl ki şampiyonu Eskişehir Fatih Fen Lisesi’nden katılım sağlayan 11. Sınıf öğrencisi Ayşe Betül Yıldırım oldu.” diye konuştu. Antalya Kimya Olimpiyatı’nın TÜBİTAK Ulusal Kimya Olimpiyatlarından sonra ülkemizde bu alanda yapılan ikinci kimya olimpiyat organizasyonu olduğunu belirten Doç. Dr. Taner, ‘Türkiye’de TÜBİTAK’ın yaptığı Kimya olimpiyatından sonra bölgesel ölçekli olup, son 3 yıldır ulusal çapta yapılan üniversite adresli tek Kimya Olimpiyatı, Antalya Kimya Olimpiyatıdır. Akdeniz Üniversitesi olarak temel bilimsel becerileri yüksek öğrenciler için Üniversitemizin ve Kimya Bölümünün tercih sebebi olması açısından bu olimpiyatın çok etkili olduğunu düşünüyoruz.  Bu yıl da Fen Fakültesi Dekanlığının ve Fen Fakültesi Kimya Bölümünün organizasyonu üstlenmesi çok  isabetli oldu. Bilim Kurulu Başkanı, Değerli hocamız  Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç’ın da desteği ile Antalya Kimya Olimpiyatları her yıl daha çok başvuru yapılan bir organizasyon haline geldi. Kimya olimpiyat jürisine destek veren Kimya bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Edip Bayram, Doç. Dr. Önder Topel ve Dr. Öğretim Üyesi Nadir Kiraz’a da ayrıca teşekkür ederiz.”  ifadelerini kullandı.
Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü tarafından 4.Antalya Kimya Olimpiyatı gerçekleştirildi. 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı olimpiyata her geçen yıl ilgi artıyor.

Kimya Olimpiyatı organizasyonu hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve TÜBİTAK Antalya İl Temsilcisi Doç. Dr. Memduh Sami Taner; “Bu yıl 4.sünü gerçekleştirdiğimiz Kimya Olimpiyatı’na Türkiye’nin bir çok ilinden toplam 254 10. ve 11. sınıf öğrencisi başvuru yaptı.  İki oturum halinde yapılan Kimya Olimpiyatı ilk gün çoktan seçmeli test ile, ikinci gün ise kimya bilim kültürüne dair bilgileri yoklayan sorularla interaktif yarışma şeklinde gerçekleşti. İlk 3 dereceye giren öğrencilere madalya ve katılım belgeleri takdim edilerek 2019 yılının yeni kimya şampiyonları ilan edildi. Kimya Olimpiyatının bu yıl ki şampiyonu Eskişehir Fatih Fen Lisesi’nden katılım sağlayan 11. Sınıf öğrencisi Ayşe Betül Yıldırım oldu.” diye konuştu.

Antalya Kimya Olimpiyatı’nın TÜBİTAK Ulusal Kimya Olimpiyatlarından sonra ülkemizde bu alanda yapılan ikinci kimya olimpiyat organizasyonu olduğunu belirten Doç. Dr. Taner, ‘Türkiye’de TÜBİTAK’ın yaptığı Kimya olimpiyatından sonra bölgesel ölçekli olup, son 3 yıldır ulusal çapta yapılan üniversite adresli tek Kimya Olimpiyatı, Antalya Kimya Olimpiyatıdır. Akdeniz Üniversitesi olarak temel bilimsel becerileri yüksek öğrenciler için Üniversitemizin ve Kimya Bölümünün tercih sebebi olması açısından bu olimpiyatın çok etkili olduğunu düşünüyoruz.  Bu yıl da Fen Fakültesi Dekanlığının ve Fen Fakültesi Kimya Bölümünün organizasyonu üstlenmesi çok  isabetli oldu. Bilim Kurulu Başkanı, Değerli hocamız  Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç’ın da desteği ile Antalya Kimya Olimpiyatları her yıl daha çok başvuru yapılan bir organizasyon haline geldi. Kimya olimpiyat jürisine destek veren Kimya bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Edip Bayram, Doç. Dr. Önder Topel ve Dr. Öğretim Üyesi Nadir Kiraz’a da ayrıca teşekkür ederiz.”  ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.