Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Anestezi Tekniker Atamalarını Meclis Gündemine Taşıdı

Politika 24.01.2021 - 18:12, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1907+ kez okundu.
 

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Anestezi Tekniker Atamalarını Meclis Gündemine Taşıdı

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, anestezi teknikerleri mezunlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı
“Anestezi teknikerleri meclis gündeminde” İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, anestezi teknikerleri mezunlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi veren Bahşi, Anestezi Tekniker ve Teknisyenlerinin mezun sayısının artması ve buna karşı kamuya alınanların sayısının azalması sebebiyle mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin biran önce giderilmesi gerektiğini savundu. Bahşi önergesinde, 2020 yılında 12 bin sağlık personeli alımında anestezi teknikerleri için 415 kişilik kadro açılmasını eleştirerek:  “Dünyanın ve ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde; sahada olması gereken, diğer sağlık çalışanlarına yardım etmesi gereken, damar yolu, endotrakeal entübasyon, solunum ve yaşam bulguları takibi ve diğer birçok konuda uzman, donanımlı Anestezi Teknikerleri vatandaşlarımız için hizmet vermeye son derece hazır durumdadırlar. Anestezi tekniker ve teknisyenlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi; mezunlarının da atamalarının biran önce yapılmasını ve bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi. Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti; 1-Ülkemizde atama bekleyen anestezi teknikeri sayısı ne kadardır? 2-Bakanlığınızın 2020 yılında 12 bin sağlık personeli alımında anestezi teknikerleri için 415 kişilik kadro açmasını yeterli buluyor musunuz? 3-Pandemi döneminde maalesef daha çok entübe işlemine gerek duyulurken ve bunu profesyonel olarak anestezi teknikerleri yapabilecekken neden kadro sayıları düşük tutulmaktadır? 4-Atama bekleyen Anestezi Teknikerleri için kalıcı çözüm üretilmesi adına 2021 yılında yüksek sayıda kadro vermeyi düşünüyor musunuz?
İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, anestezi teknikerleri mezunlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı

“Anestezi teknikerleri meclis gündeminde”

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, anestezi teknikerleri mezunlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi veren Bahşi, Anestezi Tekniker ve Teknisyenlerinin mezun sayısının artması ve buna karşı kamuya alınanların sayısının azalması sebebiyle mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin biran önce giderilmesi gerektiğini savundu.

Bahşi önergesinde, 2020 yılında 12 bin sağlık personeli alımında anestezi teknikerleri için 415 kişilik kadro açılmasını eleştirerek:  “Dünyanın ve ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde; sahada olması gereken, diğer sağlık çalışanlarına yardım etmesi gereken, damar yolu, endotrakeal entübasyon, solunum ve yaşam bulguları takibi ve diğer birçok konuda uzman, donanımlı Anestezi Teknikerleri vatandaşlarımız için hizmet vermeye son derece hazır durumdadırlar. Anestezi tekniker ve teknisyenlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi; mezunlarının da atamalarının biran önce yapılmasını ve bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti;

1-Ülkemizde atama bekleyen anestezi teknikeri sayısı ne kadardır?

2-Bakanlığınızın 2020 yılında 12 bin sağlık personeli alımında anestezi teknikerleri için 415 kişilik kadro açmasını yeterli buluyor musunuz?

3-Pandemi döneminde maalesef daha çok entübe işlemine gerek duyulurken ve bunu profesyonel olarak anestezi teknikerleri yapabilecekken neden kadro sayıları düşük tutulmaktadır?

4-Atama bekleyen Anestezi Teknikerleri için kalıcı çözüm üretilmesi adına 2021 yılında yüksek sayıda kadro vermeyi düşünüyor musunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.